Ponavljajoča se poškodba

Avtor: Max Vrečko | Objava: 08.06.2012



Delavec je po končanem delu lezel iz jaška, pri čemer ni uporabljal lestve, pomagal si je le z rokami in si izpahnil ramo. Pri tej poškodbi je bilo šele ugotovljeno, da si je že pred časom izpahnil ramo pri igranju nogometa. Takrat mu je bilo svetovano, naj gre na operacijo, vendar se zanjo ni odločil. Delavec opravlja tudi delo na montaži in bojim se, da se poškodba ponovi, ko bo na odru, podestu ali čem podobnem, posledica česar je lahko tudi padec v globino. Ali je to poškodba pri delu in kaj mi svetujete glede nadaljnjega ukrepanja? Ali lahko hodi na montažo?
 
Glede na to, da je v jašku opravljal naročeno delo, je to poškodba pri delu (poškodbo, ki terja več kot 3 dni bolniškega staleža, je treba prijaviti inšpekciji za delo). Svetujem vam, da delavca po končanem bolniškem dopustu takoj pošljete na ciljani pregled k izvajalcu medicine dela, izvajalca pa obvestite o predhodnem izpahu rame in ponovnem izpahu ter delu na montaži. Na osnovi zdravniškega spričevala boste ugotovili, ali je delavec sposoben opravljati delo na montaži. Svetujem vam tudi, da do pridobitve zdravniškega spričevala delavca ne pošiljate na montažo.
 
Z delavcem opravite tudi razgovor in mu pojasnite, da če ne bo šel na operacijo (predvidevam, da je operacija še vedno možna in bo poškodba po njej sanirana), lahko izgubi zaposlitev v vašem podjetju.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *