Poslovne ideje s hišnimi ljubljenčki

Avtor: Nives Pahor | Objava: 10.05.2005

Domači ljubljenčki postajajo vse bolj del družine, njihovemu razvoju in zadovoljstvu posvečamo čedalje več časa in denarja. Za ta namen se na trgu pojavljajo številne, včasih prav nore poslovne zamisli ...



Z najetim psičkom na sprehod 

Bi tudi vi radi občasno peljali na sprehod simpatičnega psička, a ga ne bi imeli doma, da vam ne bi bilo treba čistiti za njim. Tudi za take so inovativni podjetniki našli rešitev in trgu ponudili storitev najema »sprehajalnih« psov in drugih hišnih ljubljenčkov. Po svetu (ZDA, Italija, Španija, Velika Britanija ...) kar cvetijo podjetja za oddajo psov v najem. Ljudje so namreč ugotovili, da lahko postane sprehod s simpatičnim psičkom dober način za sklepanje novih prijateljstev. Sprehod s psom je dober razlog, da se sploh odpravite ven in obenem spoznate druge ljubitelje živali. Pogovor o živalih olajša prvi stik in spoznavanje.  

V Hongkongu pa si je lastnik prodajalne domačih živali tako povečal tudi prodajo živali. Strankam najprej omogoči, da vzamejo živalco v najem in vidijo, ali jim novi prijatelj sploh ustreza.

www.petrent.cjb.net
   

Pasji frizer 

Tu ne mislim na običajnega brivca za pse, kajti danes psi potrebujejo veliko več. Vsaj tako trdijo njihovi lastniki in tisti, ki na njihov račun služijo. Tako danes tudi za striženje psov potrebujete posebno znanje. Lastniki se lahko odločijo za klasično krajšanje dlake ali pa s pomočjo »pasjih stilistov« v katalogu izberejo frizuro, ki je trenutno v modi in ki bi njihovemu psu najbolj pristajala. Danes psov tudi ne strižejo le poleti, ko jim je zaradi dolge dlake prevroče, temveč je to užitek, ki ga lastniki privoščijo svojim psom vse leto.   

Samopostrežna pralnica ljubljenčkov 

V tujini so v porastu tudi številne »samopostrežne« storitve za naše hišne ljubljenčke, ki so na voljo lastnikom 24 ur na dan. Taka je tudi storitev umivalnice za domače živali Io lavo Fido iz Italije. Pralnica je povsem avtomatska in lastniki lahko tu umivajo svoje pse, muce, zajčke ..., kadarkoli se jim zljubi. Na voljo imajo šampone, balzame, kadi, tuše in sušilnike. Skratka vse, da očedijo svojega hišnega ljubljenčka.

www.iolavofido.com    

Pasja voda 

Na trgu so se zlasti v ZDA začele pojavljati tudi vode za pse. Voda je v velikih mestih onesnažena in za pitje ni nevarna le ljudem, temveč vse bolj tudi psom. Ustanovitelja podjetja K9 Water Co., Don Magier in Susan Goldberg sta našla rešitev posebej zanje. Na trg sta dala vodo, obogateno z vitamini in minerali, potrebnimi za dobro rast psičkov. Naredila pa sta veliko več. Tako kot imamo ljudje vodo z okusom limone, jabolka, jagode ..., sta tudi psom privoščila vodo, obogateno z različnimi okusi, od govedine do piščančka, jetrc ...

www.k9waterco.com  

Psiholog za pse 

Imate psa? Strokovnjaki opozarjajo, da morate paziti na njegovo duševno počutje, saj se lahko hitro zgodi, da zapade v depresijo. Sodobni psi, ki so cele dneve sami in čakajo doma na lastnike, namreč postajajo čedalje bolj depresivni. Stres in nervoza prizadeneta vse več psov in se navzven izražata z nasilnimi izpadi, kot so ugrizi mimoidočih ali samopoškodbe. Tako že kar nekaj čas ponujajo svoje storitve psihologi za domače živali, ki s »terapijo za hišne ljubljence« zdravijo različne težave živali, od nasilja do nespečnosti, anoreksije ...    

Pasje-mačji sladoled 

Imenuje se »peticecream« (sladoled za domače živali), namenjen pa je psom in mačkam. Idejo smo našli pri Virginii De Luca, dedinji italijanske družine sladoledarjev, ki živi v Avstraliji. V sladoled za domače ljubljenčke dodaja minerale in vitamine, ki jih živali potrebujejo za rast in dobro počutje. Množično jih izdeluje z okusi lešnika, jagode in smetane, po naročilu pa tudi druge okuse. Sladoled je zelo priljubljen med kužki in mucami in posli cvetijo, tako da lastnica že razmišlja o franšizingu.   

Mobilnik na ovratnici 

Ima obliko kosti, pripnemo pa ga na ovratnico. Petscell je nov GSM-telefon za naše mačke in pse, ki lahko s kamero snema ljubljenca in prenaša glas lastnika. Proizvajalec je britansko podjetje PetsMobility.

www.petsmobility.com     

Fitnes za domače živali 

Fitnes že nekaj časa ni več le za ljudi, zdaj lahko tudi naši hišni ljubljenčki poskrbijo za svoje dobro psihofizično počutje z raztezalnimi vajami, masažami, tekom ... Tovrstni fitnes centri so že poželi velik uspeh na Japonskem, Kitajskem, v Veliki Britaniji, Italiji in drugod. Nam dokaj blizu je fitnes center Villa Beria v Bologni, v katerega živali (z lastniki) zahajajo bodisi za pridobitev izgubljene kondicije ali za okrevanje po poškodbah. Skupina strokovnjakov ponuja pomoč vsem domačim živalim, psom, mačkam, pticam, zajcem ... Odpira se nov prostor za zdravje hišnih ljubljenčkov, zlasti mestnih.

www.villaberia.com    

Saloni »beauty dog« 

Ste že kdaj pomislili, da bi peljali svojega hišnega ljubljenčka v lepotilni salon, kjer bi poskrbeli za blesk njegove dlake, negovane krempeljčke in podobno. V Tokiu, New Yorku, Milanu kar cvetijo saloni »beauty dog«, ki beležijo rekordne zaslužke. V njihovi ponudbi lahko zbirate med osnovnimi lepotilnimi kurami, »deluxe« kurami z raznimi olji, maskami ...Cene v takih salonih se gibljejo od 50 do 100 evrov na obisk.

www.forpetsonly.it.


Preberite si še:

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *