Podjetnik logo
 

Spremembe kolektivne pogodbe za gospodarstvo - nova osnova za določanje plač in količnik povišanja izhodiščnih plač

Avtor: | Objava: 10.09.2002Z avgustom se je zopet spremenil količnik povišanja izhodiščnih plač ter osnova za določanje plač in drugih prejemkov za vse zaposlene v gospodarstvu.
 
Količnik povišanja izhodiščnih plač zaposlenih v RS po splošni kolektivni pogodbi za gospodarske dejavnosti in po kolektivnih pogodbah na področju gospodarskih dejavnosti znaša 1,042.
 
Delodajalci v gospodarskih dejavnostih morajo upoštevati splošna določila kolektivne pogodbe za gospodarstvo. K temu jih zavezuje tudi Zakon o izvajanju dogovora o politiki plač za obdobje 2002-2004, ki za delodajalce, ki ne uskladijo izhodiščnih plač, predvideva denarno kazen v višini najmanj 500.000 SIT.
 
VELJAVNOST: avgust 2002
 
PRAVNI VIR:
Količnik povišanja plač zaposlenih v RS po splošni kolektivni pogodbi za gospodarske dejavnosti in po kolektivnih pogodbah na področju gospodarskih dejavnosti od vključno meseca avgusta 2002 dalje (UL RS 69/2002)Osnova za določanje plač in drugih prejemkov iz delovnega razmerja od vključno avgusta 2002 dalje (UL RS 69/2002)Zakon o izvajanju dogovora o politiki plač za obdobje 2002-2004 (UL RS 59/2002)
Zakon o začasni določitvi osnove za določanje plač in drugih prejemkov iz delovnega razmerja (UL RS 19/97)

KOMENTARJI

Če želite svoje mnenje o tem članku deliti z drugimi bralci vas vabimo, da svoje mnenje vpišete spodaj. Komentarjev ne cenzuriramo, samo v skrajnih primerih, ko gre za spodbujanje nestrpnosti, navajanje h kriminalnim dejanjem ipd. Za mnenja ne odgovarjamo.

 

 

Ime
Naslov *
Vsebina *

Prosimo seštejte dvanajst in devet * 
Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *