Višina regresa za letni dopust za leto 2006

Avtor: Svetko Praštalo | Objava: 09.05.2006

Višina regresa za letni dopust v nekaterih kolektivnih pogodbah ni neposredno določena, zato se pojavljajo dileme. Kakšna je pravna ureditev te pravice delavca oziroma dolžnosti delodajalca?



Izplačevanje regresa za letni dopust v dejavnostih s področja gospodarstva (zasebni sektor) je v Sloveniji že tradicija, zato bi pričakovali, da v zvezi s tem ni nobenih nejasnosti ali dilem. Kljub temu se je letos pojavila dilema v zvezi z višino regresa za posamezne dejavnosti oziroma po posameznih kolektivnih pogodbah. 

Do te dileme je prišlo zaradi tega, ker višina regresa za letni dopust v nekaterih kolektivnih pogodbah ni neposredno določena, socialni partnerji (sindikati in delodajalci), ki so jih sklenili, zlasti Splošno kolektivno pogodbo za gospodarske dejavnosti, pa se niso posebej dogovorili o tej višini za leto 2006 (kot so to običajno storili v začetku posameznega leta). 
 
Za lažje razumevanje pestre ureditve pravice do regresa in v nadaljevanju navedenih podatkov, na kratko predstavljam pravno ureditev te pravice delavca oziroma dolžnosti delodajalca.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *