Zaposlitev sina med počitnicami

Avtor: Max Vrečko | Objava: 12.07.2010



V času poletnih počitnic imam namen v svojem podjetju zaposliti svojega sina. Za kaj moram poskrbeti pri usposabljanju za varno delo?
 
Cilj vsakega podjetnika mora biti nič poškodb in nič zdravstvenih okvar, za dosego tega cilja je pomembno tudi usposabljanje.
 
Usposabljanje pri manj zahtevnih – nevarnih delih lahko izvede podjetnik sam, v kolikor je delo zahtevnejše – nevarnejše naj po presoji poišče pomoč strokovnega delavca. Usposabljanje naj bo obvezno v pisni obliki, navedeno naj bo, za katero delovno mesto, datirano in podpisano od novo zaposlenega in izvajalca usposabljanja.
 
Okvirna vsebina usposabljanja: kdo je prvi nadrejeni, postopek v primeru poškodbe – mesto kompleta prve pomoči, nevarnosti na delovnem mestu (rezila in ostri predmeti, vročina, ogenj, vroče tekočine, kemične snovi, padci, stroji …), uporaba osebne varovalne opreme, navodila za varno delo, pravilno dvigovanje bremen, požarna varnost (zasilni izhodi, postopek v primeru požara, rokovanje z gasilnikom, mesta za kajenje).

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *