Zavarovalniški agent pozna ponudbo zavarovalnic

Avtor: Igor Kadunc | Objava: 14.05.2013


Napovedal se mi je zavarovalniški agent. Imel sem veliko dela z rastjo podjetja, tako da se s tem nisem veliko ukvarjal. Sedaj pa so mi znanci povedali, da bi bilo dobro preveriti, ali imam ustrezno in zadosti poceni zavarovana sredstva podjetja. Kaj naj naredim?


Zavarovanja in konkurenca sta se tudi v Sloveniji spremenila. Zavedati se morate, da je zastopnik predstavnik prodajalca in da vam bo verjetno pošteno in s hvaljenjem »svoje malhe« skušal prodati storitev. Torej tako dobro, da boste imeli občutek, da ste naredili dober posel. Pa morda ne bo optimalen.


Zaradi tega so se pojavili zavarovalniški agenti. Ti so vaši svetovalci in skrbijo za vaše interese. Dobro poznajo zavarovalnice, njihovo ponudbo in sposobnost pri reševanju ter izplačilu škod, kar je še kako pomembno. Na drugi strani pa naša sredstva ustrezno zavarujemo. To pomeni, da ne zavarujemo stvari, kjer rizika morda ni, obvezno pa ustrezno zavarujemo za rizike, na katere nas zastopnik zavarovalnice morda ni opozoril. Skratka poiščite zavarovalniškega svetovalca in posrednika. Če vas ne prepriča, se zanj ne boste odločili. Stalo vas ne bo nič, o zavarovalništvu boste pa vedeli več.




Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *