Borza tehnologij za november

Avtor: Podjetnik | Objava: 07.11.2014


Ponudba

 

Keramični filtri za filtracijo različnih tekočin (TOLV20140916006)

Raziskovalni inštitut iz Latvije je razvil keramični material s takšnimi karakteristikami (poroznost, prepustnost), da se ga lahko uporabi pri filtraciji različnih tekočin, npr. za čiščenje odpadnih voda. Inštitut se zanima za tehnično sodelovanje z univerzami, raziskovalnimi centri in podjetji z namenom razvoja praktičnih aplikacij, testiranja materiala in nadaljnje obdelave.

 

Oprema za termoelektrično konverzijo (TORO20140929001)

Univerza iz Romunije je razvila napravo, ki pretvori geotermalno toploto vode v elektriko. Razvit je že prototip naprave, ki je na voljo za demonstracijo. Glavne prednosti naprave so: visoka zanesljivost celotnega sistema, enostavna uporaba in možnost uporabe geotermalne vode v ogrevalnih sistemih. Iščejo se raziskovalni, akademski in proizvodni partnerji za nadaljnji razvoj izdelka ter za prenos tehnologije.

 

Okolju prijazna metoda pridobivanja premoga in ekonomična raba pridobljenega odpadnega materiala (TOPL20141007001)

Poljski raziskovalni inštitut je razvil okolju prijazno metodo za pridobivanje premoga in ekonomično rabo pridobljenega odpadnega materiala. Nov pristop poenostavlja metodo, ki je trenutno v uporabi, saj odpravlja težave, ki nastanejo pri pridobivanju premoga z uporabo mokrega postopka. Raziskovalni inštitut je zainteresiran za pogodbo o skupnih vlaganjih ali za tehnično sodelovanje.

 

Inovativna programska oprema za učinkovito iskanje, zbiranje in deljenje spletnih vsebin (TODE20141006001)

Nemško podjetje je razvilo programsko opremo, ki revolucionira delo s spletnimi vsebinami. Podjetjem pomaga pri iskanju, zbiranju, organiziranju in deljenju relevantnih spletnih vsebin na zelo učinkovit način. Lahko se uporablja kot samostojen sistem ali pa se integrira v že obstoječe informacijske rešitve. Iščejo se podjetja, ki si želijo optimizirati svoje delo s spletnimi vsebinami, za sklenitev komercialnega sodelovanja s tehnično asistenco.

 

Razvoj orodij za diagnosticiranje rastlinskih virusov (TOUA20141006001)

Univerza v Ukrajini ponuja tehnologijo za oblikovanje orodij za diagnosticiranje rastlinskih virusov, ki temelji na molekularnih in seroloških pristopih. Prednosti ponudbe so predvsem v visoki občutljivosti in specifičnosti tehnologije, konkurenčnih cenah in izkušenosti vključenega osebja. Univerza išče dolgoročne partnerje, zainteresirane za vzpostavitev proizvodnih zmogljivosti za oblikovanje in izdelavo orodij za diagnosticiranje rastlinskih virusov.

 

Tehnologija za neopazni nadzor območij z omejenim dostopom (TONL20140916002)

Nizozemsko podjetje, specializirano za varnost in varnostne tehnologije, ponuja tehnologijo za neopazen nadzor zaprtih območij. Podjetje je razvilo edinstven in revolucionaren sistem, ki temelji na radarju nizke moči in na video nadzoru, ki zaznava predmete in ljudi ter spremlja pretok oseb. Podjetje se zanima za tehnično sodelovanje ali komercialno sodelovanje s tehnično asistenco.

 

Učinkovita proizvodnja biodizla iz odpadnega materiala (TOIL20140814001)

Izraelsko podjetje, ki je specializirano za pretvorbo rabljenega kuhinjskega olja in drugih maščob v biodizel, je razvilo encimsko metodo za to pretvorbo. Prednosti pred konvencionalnimi metodami vključujejo zmožnost dela z vsemi vrstami organskega substrata, ki se hitro procesira, metoda je stroškovno učinkovita ter okolju prijazna. Zanimajo se za pogodbo o skupnem vlaganju, licenčno pogodbo ter za sporazum o tehničnem sodelovanju.

 

Proizvodnja in prodaja fotovoltaično termalnih hibridnih panelov (TOFR20140930001)

Francosko podjetje, aktivno na področju solarne energije, je razvilo fotovoltaične termalne hibridne panele, ki so štirikrat bolj učinkoviti kot standardni fotovoltaični paneli. Ta sistem je primeren za uporabo na individualnih nastanitvah kot tudi za postopek sušenja v kmetijski, živilski in lesni industriji. Podjetje išče industrijske partnerje, specializirane za področje sončne energije, za komercialno sodelovanje s tehnično asistenco, licenčno sodelovanje, pogodbo o proizvodnji ali sporazum o skupnem vlaganju.

 

Rehidracijska pijača za okrevanje po športu, ki je narejena na osnovi mleka (TOIE20140923001)

Irsko prehrambno podjetje je razvilo formulacijo za rehidracijsko pijačo za okrevanje po športu na osnovi mleka. Receptura je bila razvita v sodelovanju z raziskovalnim inštitutom na področju prehrane in strokovnjaki za športno prehrano. Izdelek je že v zreli fazi razvoja. Iščejo podjetje s proizvodnimi zmogljivostmi za komercialno proizvodnjo izdelka.

 

Povpraševanje

 

Inovativni materiali za platformo za lasersko rezanje (TRIT20140802002)

Italijansko podjetje, specializirano za proizvodnjo železa in jekla, išče inovativne materiale kot alternativo za jekla, ki se uporabljajo za platformo pri laserskem rezanju. Podjetje je zainteresirano za podpis sporazuma o tehničnem sodelovanju.

 

Polprevodni modul za izdelavo ledu za uporabo v hladilnikih (TRCN20140919001)

Kitajsko podjetje išče polprevodni modul za izdelavo ledu, ki se lahko uporablja v hladilnikih in zamrzovalnikih. Iščejo se partnerji za komercialno sodelovanje s tehniško asistenco.

 

Orodje za globoki vlek kartona kot alternative plastični embalaži (TRDE20140924001)

Globalno prisotno nemško podjetje, specializirano za področje proizvodnje strojev in linij visoke hitrosti za izdelavo kovinske in kombinirane embalaže, išče industrijske in/ali raziskovalne partnerje za razvoj okolju prijazne tehnologije in orodij za globoki vlek kartona. Podjetje je zainteresirano za licenčno sodelovanje, tehnično sodelovanje in/ali komercialno sodelovanje s tehnično asistenco.

 

Tehnologija za eliminacijo vonja (TRKR20140930001)

Korejski raziskovalni center za konvergenčne tehnologije, ki se osredotoča na razvoj novih poslovnih priložnosti, išče tehnologijo za odpravo vonja, ki ga povzročajo žveplove spojine in amonijak. Zainteresirani so za licenčno sodelovanje in komercialno sodelovanje s tehnično asistenco.

 

Metoda za računalniško podprto dizajniranje (CAD) modelov plovil (TRPL20140924001)

Poljsko podjetje, specializirano za načrtovanje in proizvodnjo potniških in športnih plovil, išče raziskovalno-razvojno organizacijo ali tehnično univerzo, ki bi zagotovila metodo za računalniško podprto dizajniranje (CAD) plovil. Iskana tehnologija mora biti popolnoma razvita. Podjetje je zainteresirano za komercialno sodelovanje s tehnično asistenco.

 

Pretvornik energije valov (TRIE20140618001)

Irsko podjetje išče tehnologijo, ki bi omogočala pretvorbo energije valov v električno energijo za napajanje navigacijskih naprav. Idealna pridobljena električna moč bi bila v razponu 2-5 kW. Podjetje je zainteresirano za tehnično sodelovanje.

 

Nove tehnologije in znanja na področju proizvodnje industrijske opreme za čiščenje vode (TRBG20141007001)

Bolgarsko inženirsko podjetje s precej izkušnjami na področju vodne industrije išče nove tehnologije za ravnanje z vodo in z odpadnimi vodami, ki bi jih uporabilo v svojih projektih. Podjetje je zainteresirano za komercialno sodelovanje s tehnično asistenco, tehnično sodelovanje, skupne nadaljnje raziskave in/ali licenčno sodelovanje.

 

Tehnologija za proizvodnjo 5-slojnih polietilenskih folij (TRPL20140912001)

Poljsko podjetje, specializirano za proizvodnjo enoslojne polietilenske folije, išče tehnologijo za proizvodnjo 5-slojne folije. Podjetje je zainteresirano za komercialno sodelovanje s tehnično asistenco in/ali za tehnično sodelovanje - prilagoditev trenutne proizvodne linije novi tehnologiji.

 

Iščejo se sestavine za uporabo v funkcionalni hrani ali kozmetiki (TRKR20140924001)

Korejsko podjetje, specializirano za raziskave in razvoj visoko kvalitetnih dodatkov za kozmetične izdelke (šampone in regeneratorje), išče sestavine, ki se lahko uporabijo tako v kozmetičnih izdelkih kot tudi v funkcionalni hrani. Podjetje je zainteresirano za licenčno sodelovanje ali za sklenitev pogodbe o proizvodnji.

 

 

Za več informacij o zgoraj navedenih ponudbah in povpraševanjih pišite na naslov info@een.si, pokličite na 01/477 38 42 ali obiščite spletno stran www.een.si.

 

 


Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *