Podjetniška država
Slovenski most do Silicijeve doline
Avtor: Simona Drevenšek Objava: 08.10.2014
Silicijeva dolina je sinonim gospodarskega uspeha. Skrivnostno »omako«, ki omogoča uspeh, ponekod v Evropi že zajemajo z veliko žlico. Pridružiti se želi tudi Slovenija.
Slovenski most do Silicijeve doline
Mladi na poti do podjetništva
Odprti podjetniki v zaprti državi
Inovativni in podjetni
Nezaznavanje podjetniških priložnosti


Avtor: Vlado Kadunec Objava: 09.09.2013
Zaposlovanje mladih je res eden ključnih problemov v naši državi, a se pri tem kar pozabi, da imamo tudi v starejši delovni sili dragocen kapital znanja in izkušenj, ki pa je vse bolj grobo odrinjen na rob. Večja medgeneracijska povezanost bi lahko bila učinkovita dodana vrednost slovenskega gospodarstva.
Avtor: Karolina Vrtačnik Objava: 12.07.2013
Najuspešnejši slovenski podjetniki se želijo povezati. Pri prodorih na tuje trge si bodo z izkušnjami brezplačno vzajemno pomagali. To sta dve ključni sporočili nedavno končanega drugega Kongresa podjetnikov Slovenije, ki je v prijetnem vzdušju povezal okoli 150 podjetnikov.
Avtor: Eva Mihelič Objava: 07.06.2013
To je predsednica vlade mag. Alenka Bratušek zagotovila zbranim obrtnikom in podjetnikom, ko jim je sredi maja predstavila ključne ukrepe za oživitev gospodarstva in konsolidacijo javnih financ.
Avtor: Janez Kukovica Objava: 07.06.2013
V začetku letošnjega leta sta Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije in Univerza v Novi Gorici podpisali dogovor o sodelovanju, ki naj bi dal še trdnejšo oporo sodelovanju pri organizaciji raznih strokovnih seminarjev, konferenc, forumov, delavnic, sejemskemu predstavljanju pa tudi - ali predvsem - načrtovanju skupnih razvojnih ...
Avtor: Martina Budal Objava: 08.04.2013
Agencija SPIRIT Slovenija od januarja pod isto streho združuje Javno agencijo za podjetništvo in tuje investicije JAPTI, Slovensko turistično organizacijo (STO) in Javno agencijo za tehnološki razvoj TIA.
Avtor: Sabina Žampa Objava: 09.03.2013
Vse aktivnosti na projektu ste izpeljali, oddali zadnji zahtevek, prejeli sredstva, ki so vam namenjena, in veseli ste, da je vse to za vami. Vendar še ni konec, vaša vrata morajo še nekaj let ostati odprta za kontrolorje iz različnih inštitucij.
Avtor: Vlado Kadunec Objava: 09.03.2013
Evropska komisija je pripravila akcijski načrt Podjetništvo 2020, mi pa smo Antonia Tajanija ter nekaj naših podjetnikov in ekonomistov vprašali, kako realen in izvedljiv je. Zanimalo nas je tudi, kako se bodo nanj odzvali na slovenskem ministrstvu za gospodarstvo.
Avtor: Sabina Žampa Objava: 08.02.2013
Izvajanje projekta, ki ga je sofinancirala EU, ima določene zakonitosti, ki jih je potrebno upoštevati. Predvsem pa od vas zahteva, da se pripravite na posredovanje številnih podatkov, ki jih bo od vas zahteval razpisovalec.
Avtor: Petra Bauman Objava: 08.02.2013
Po uspešno dokončanem pilotnem projektu v Zagorju, se bo projekt nadaljeval v vseh slovenskih regijah. Na državni ravni bo omogočil prve podjetniške korake okoli 250 mladim, v vsaki regiji bo priložnost v prvem polletju dobilo deset oseb, v drugi polovici leta pa bodo izbor ponovili.
Avtor: Sabina Žampa Objava: 05.01.2013
Od oddaje vloge na razpis je najverjetneje minilo že nekaj mesecev. V tem obdobju se nekako že sprijaznimo, da mogoče vloga ne bo odobrena. Bomo ob prejetju sklepa veseli ali žalostni? Mogoče celo oboje.
Avtor: Martina Budal Objava: 05.01.2013
Kako na razmere v Sloveniji gledajo tuji investitorji, ki poslujejo pri nas, že več let raziskuje Center za mednarodne odnose Fakultete za družbene vede. Tokrat pa so predstavili tudi podatke o neposrednih tujih investicijah slovenskih podjetij.
Avtor: Sabina Žampa Objava: 06.12.2012
Ob pozitivnem sklepu nam je poslana pogodba, ki jo moramo podpisati. Če smo bili pri pripravi vloge dovolj pozorni in smo si prebrali vzorec pogodbe, jo bomo z veseljem podpisali. Če pa se ob podpisu pogodbe prvič srečate z njo, vas določene zahteve lahko zmedejo in prestrašijo.
Avtor: Anja Žagar Objava: 06.12.2012
Do pred kratkim je bilo ustanovljenih veliko organizacij za ženske s področja mode, lepote, zabave, zdravega načina življenja, urejanje doma ... Zelo malo pa je bilo organizacij, ki bi spodbujale ženske tudi na področju kariere in podjetništva.
Avtor: Sabina Žampa Objava: 09.11.2012
Vloga bo pozitivno odobrena le, če bo dosegla zadostno število točk. Včasih je dovolj, da se preseže spodnja meja točk, včasih pa to ni dovolj in mora biti vaša vloga boljša od ostalih.
Avtor: Sabina Žampa Objava: 08.10.2012
Pred oddajo vloge na razpis največkrat pozabimo na najpomembnejša dejstva, ki so navedena v razpisni dokumentaciji. To pa je vse, kar je napisano, tam je z razlogom.
Avtor: Anita Ivačič Objava: 08.10.2012
Kaj imajo skupnega plinski sistemi za avtomobile, usnjeni, ročno izdelani etuiji za mobilne telefone z dizajnom Lare Bohinc in po željah posameznika razviti turistični aranžmaji v lokalnem istrskem okolju? Omenjene izdelke oziroma storitve so razvila mlada, razvojno usmerjena podjetja G-1, CalypsoCrystal in Autentica, ki so bila ...
Avtor: Sabina Žampa Objava: 06.09.2012
Pravilno branje javnega razpisa in razlaga posameznih stavkov je največkrat ključnega pomena za uspešno prijavo projekta na javni razpis in njegovo uspešno realizacijo.
Avtor: Simon Pribac Objava: 09.08.2012
V težkih gospodarskih časih ima ekonomska aktivacija slovenskega izseljenstva lahko izreden potencial.
Avtor: Janez Škrlec Objava: 08.08.2012
Po predvidevanjih naj bi leta 2020 potrebovalo visokošolsko izobrazbo 34 odstotka zaposlenih. Danes jih ima v Evropi takšno izobrazbo le 26 odstotkov, v ZDA 41, na Japonskem 44 in 50 odstotkov v Kanadi.
Avtor: Martina Budal Objava: 08.08.2012
V lobiranju pri nas vidimo predvsem zakulisno dogovarjanje za uresničevanje določenih zasebnih interesov, izsiljevanje, nemalokrat tudi podkupovanje. Čeprav je lobiranje pravzaprav nekaj drugega.
Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *