Osebno
Pomagati drugim
Avtor: Maša Rener Objava: 10.11.2014
O tem, zakaj se jim zdi to pomembno, smo se pogovarjali z različnimi podjetniki, ki so tako ali drugače dobrodelni.
Pomagati drugim
Namesto golfa, poganjanje pedal
Halo ... Ne motite me, ker uživam na zasluženem dopustu!
Trema in metuljčki v trebuhu
Ko govori mimika


Avtor: Maša Rener Objava: 10.03.2014
Da se lahko z ljubeznijo do dela, ki ga opravljaš, uspe tudi v krizi, je idealen primer inštruktorica pilatesa Dunja Gačnik - soustanoviteljica in idejni vodja v Športnem društvu Metulj. Z nami je med drugim delila tudi nekaj praktičnih nasvetov.
Avtor: Irena Potočar Papež Objava: 10.03.2014
Nastop je sestavljen iz besednega in nebesednega sporočanja, oba načina pa se morata ujemati. Dober, izkušen govornik se zaveda obeh, ju zna nadzorovati ter ustrezno prilagajati, spreminjati.
Avtor: Irena Potočar Papež Objava: 11.02.2014
Kaj doživljate pred in med javnim nastopom? Se vam tresejo roke ali noge, morda tudi glas, vas napade rdečica ali kašelj? Morda vam hitreje utripa srce, se vam potijo roke? Ali - nasprotno - v tem uživate, se veselite vnovičnega nastopa, doživljate posebno »katarzo« in zadoščenje?
Avtor: Maša Rener Objava: 14.01.2014
V prejšnji številki smo razkrivali pravila poslovnega oblačenja za nežnejši spol, tokrat pa s pomočjo Zlate Zavašnik z vami delimo še nasvete za vse moške podjetnike.
Avtor: Irena Potočar Papež Objava: 14.01.2014
Zapisali smo nekaj pravil za podpisovanje pogodb, sporazumov in ostalih dokumentov.
Avtor: Irena Potočar Papež Objava: 09.12.2013
December je poseben čas, prinaša vznemirljivost, radost, prijetno razpoloženje in številne zabave. Tudi poslovne. In vse to od nas zahteva poznavanje in upoštevanje nekaterih pravil bontona. Še posebej takrat, ko se vrata zasebnosti zaprejo in smo na javnem gospodarskem, političnem, dobrodelnem ali katerem drugem parketu.
Avtor: Maša Rener Objava: 09.12.2013
Za oblačenje v poslovnem svetu obstajajo določena pravila, ki jih morata upoštevati tako ženska kot moški, ki se ukvarjata s kakršnim koli zasebnim poslom. V tokratnem članku se bomo posvetili ženskam, na pomoč nam je priskočila Jerneja Agić, svetovalka za imidž za regijo Adrija ter lastnica blagovnih znamk Obleci.se in Adria Image.
Avtor: Irena Potočar Papež Objava: 11.11.2013
Novinarska konferenca, ki spada v skupino korporativnih dogodkov, je pomemben poslovni dogodek za vsako podjetje. Z njo si namreč ustvarja mnenje pri poslovnih partnerjih in v ožji ter širši skupnosti. Zato mora biti skrbno načrtovana in profesionalno izvedena.
Avtor: Dunja Gačnik Objava: 11.11.2013
Nemogoče se je peljati po cesti ali iti na sprehod v park, ne da bi videli ljudi, ki so se odločili, da bodo s tekom skrbeli za zdravje.
Avtor: Irena Potočar Papež Objava: 09.10.2013
Kot organizator in/ali gostitelj se prav vsakega dogodka lotevajte odgovorno, resno, premišljeno in profesionalno. Rezultati takega ravnanja in delovanja bodo vidni jutri, pojutrišnjem ali pa morda že danes.
Avtor: Anja Žagar Objava: 09.10.2013
Pri poslovnem bontonu moramo najprej znati spoštovati sebe, da lahko spoštujemo tudi druge. Zdrava in pozitivna samopodoba namreč v veliki meri vpliva na naše vedenje in komuniciranje.
Avtor: Marjan Bradeško Objava: 09.09.2013
Gore so od nekdaj vabile. Če se izrazimo po podjetniško - ker so bile izziv, ki se postavi pred človeka.
Avtor: Anja Žagar Objava: 09.09.2013
Kar 85 odstotkov osebnega in poslovnega uspeha v življenju prinesejo komunikacijske spretnosti, zato preberite nekaj nasvetov, kako navezati stike z neznanimi ljudmi.
Avtor: Marjan Bradeško Objava: 12.07.2013
Gorovja, ki še niso visoke skalne gore, nas vabijo na tokratno pot po Sloveniji. Pa tudi ravnine z razgledom na najvišje vrhove naših gora - in skrite doline, ki so se vrinile med razmetan predalpski svet. Gremo med gozdove, po zavitih dolinah in na kakšno razgledno sleme. Vmes pa se bomo, za predah, ustavili tudi na bolj ravnem svetu, ...
Avtor: Anja Žagar Objava: 12.07.2013
»Življenje ne more biti proces samega dela in nič počitka. Pomembno je dati na stran zadostno količino časa za obnovitev naših moči,« je ena izmed glavnih misli, ki jih žal že pokojni Jim Rohn opisuje v svoji knjigi Pet glavnih delov življenjske sestavljanke. 
Avtor: Marjan Bradeško Objava: 10.06.2013
Tokrat na poti po Sloveniji sledimo nekakšni črti, slemenu, ki ga ustvarja dinarski svet. In ker so za ta svet značilni kraški pojavi, mu rečemo kar dinarsko-kraški.
Avtor: Dunja Gačnik Objava: 13.05.2013
V zadnjih letih se je popularnost golfa povečala, saj je sedaj tudi cenovno dosegljiv širšemu krogu ljudi. Na žalost pa s porastom števila igralcev raste tudi število poškodb, predvsem pri rekreativnih igralcih, katerih telesna priprava je običajno na dokaj nizki ravni.
Avtor: Marjan Bradeško Objava: 13.05.2013
Vzhod in jugovzhod Slovenije nas vabita na tokratno pot. Blago ravninska pokrajina dočaka pomlad zgodaj in od nje se jesen poslovi pozno. Vmes pa ta svet na robu Panonske nižine ponuja mnogo lepega in tudi dobrega, saj večinoma zemlja bogato rodi.
Avtor: Dunja Gačnik Objava: 08.04.2013
Življenjski slog današnjega človeka je z gibalnega vidika precej monoton. Prevladujejo statični in sedeči položaji, monotoni ter ponavljajoči se gibi in enostranske obremenitve hrbta.
Avtor: Marjan Bradeško Objava: 08.04.2013
Pomlad najprej pride k morju in v njegovo bližino, zato bomo tokrat šli na izlet na Obalo in v kraje, do katerih seže blagodejni vpliv Sredozemlja. Naši cilji bodo slovenska Istra, Kras, Vipavska dolina in Goriška Brda.
Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *