Borza tehnologij maj

Avtor: Podjetnik | Objava: 14.05.2013


POVPRAŠEVANJE

 

Mednarodni partnerji za turške geotermalne energetske projekte (Ref.: 10 TR 97NA 3HAJ)

Lokalna skupnost majhnega turškega mesta z enim največjih geotermalnih virov v Turčiji išče mednarodne inovativne tehnologije za vrednotenje in uporabo teh virov, predvsem na področju proizvodnje energije. Zanimajo se za licenčno sodelovanje, komercialno sodelovanje s tehnično pomočjo kot tudi za možnost pogodbe o skupnem vlaganju in tehnično sodelovanje.

 

Inovativni asinhroni motorji (Ref.: 13 FR 32I9 3S6W) Francosko podjetje, ki se ukvarja z inženiringom tekočih trakov, išče inovativne asinhrone motorje s statorsko ploščo premera 73 mm za nadzor moči motoriziranih bobnov na tekočih trakovih. Zanima se za komercialno sodelovanje s tehnično pomočjo.

 

Tanke steklene plošče v kolutih (Ref.: 12 IT 532W 3O9N) Italijansko podjetje, aktivno na področju obnovljivih virov energije, išče podjetje/industrijo, ki proizvaja tanko steklo v kolutih/zvitkih za različno namensko uporabo pri oblikovanju ter izdelavi obratov za proizvodnjo energije. Zanima se za komercialno sodelovanje s tehnično pomočjo.

 

Senzor vibracij z občutljivostjo 1 % in frekvenčnim razponom od 3 Hz - 20 kHz (Ref.: 11 TR 99PD 3L7S) Turško podjetje, ki se ukvarja s sistemi industrijske avtomatizacije, išče vibracijski senzor z občutljivostjo 1 % in s frekvenčnim razponom med 3 Hz in 20 kHz. Podjetje išče komercialno sodelovanje s tehnično pomočjo s partnerji, ki so takšen senzor že razvili.

 

Integrirani sistem vodenja tovora (Ref.: 13 ES 22C4 3S7Z) Špansko podjetje išče tehnološke rešitve, ki bi olajšale skupno logistiko, izmenjavo, prenos, shranjevanje in distribucijo tovora. Podjetje išče tehnično sodelovanje z organizacijo, ki bi znala analizirati težave, vzpostaviti raziskovalne in razvojne tehnike in s tem našla ustrezno rešitev za specifične potrebe podjetja.

 

Ekološko prijazni gradbeni materiali z mineralnimi odpadki (Ref.: 12 RO 662C 3RHD) Tehnična univerza iz Romunije išče raziskovalne partnerje na področju ravnanja z odpadki. Raziskava vključuje ponovno uporabo industrijskih odpadkov za razvoj eko gradbenega materiala. Zasnovan in proizveden bo cement z nizkim ogljičnim odtisom in brez negativnega vpliva na okolje. Za tehnično sodelovanje iščejo mala in srednje velika podjetja ter razvojno-raziskovalne institucije s področja ravnanja z odpadki, zainteresirani so za sodelovanje v evropskih/mednarodnih raziskovalnih programih.

 

Tehnologija visokonapetostnih transformatorjev (Ref.: 09 IL 80ER 3CJ2) Izraelsko podjetje išče inovativne tehnologije za oblikovanje in izdelavo visokonapetostnih transformatorjev. Kompaktni transformator mora zdržati vsaj od 5 do 10 kV izhodne napetosti. Zahtevana tehnologija je lahko v laboratorijski fazi ali že v celoti razvita.

 

Nova tehnologija za ogrevalne naprave z lesnimi peleti (Ref.: 13 MK 82EX 3S99) Makedonska organizacija išče partnerje, ki lahko ponudijo nove inovativne tehnologije na področju ogrevalnih naprav z lesnimi peleti. Podjetje išče ponudnike primernih tehnologij za njihovo uporabo v javnih stavbah. Iskana tehnologija naj bo že na trgu ali pa vsaj v laboratorijski fazi, vendar že primerna za uporabo. Organizacija išče partnerje za licenčno sodelovanje in/ali komercialno sodelovanje s tehnično pomočjo.

 

Gumena zmes za premaz jeklene pločevine (Ref.: 12 DK 20B7 3OYX) Danski proizvajalec barvane in filmsko prevlečene pločevine išče dobavitelja posebne gumene zmesi za premaz/oplastitev jeklene pločevine. Prav tako so zainteresirani za sodelovanje s strokovnjaki z znanjem in zanimanjem za razvoj iskane zmesi.

 

PONUDBA

 

Vezna snov, neodvisna od predelave surove nafte (Ref.: 13 DE 0957 3S66) Nemško podjetje je razvilo novo vezno snov, katere proizvodnja ni povezana s predelavo surove nafte. Uporablja se lahko za kompozitna vlakna v pohištveni in lesnopredelovalni industriji ali kot vezivno sredstvo za z ogljikom vezano keramiko v cementarnah, jeklarski in steklarski industriji. Podjetje išče partnerje za licenčno in/ali tehnično sodelovanje.

 

Nova acetilacijska tehnologija, ki absorbira vso ocetno kislino in ima večjo stabilnost in visoko mehansko trdnost (Ref.: 13 NL 60FI 3S36) Nizozemsko podjetje je razvilo nov postopek acetilacije, pri čemer ne nastajajo proste kisline. Ta tehnologija omogoča večjo trdnost ter odpornost proti gnilobi za kompozite iz plastike in lesa (WPC). Podjetje išče licenčno sodelovanje s podjetji iz lesno predelovalne industrije, ki dobavljajo WPC industriji.

 

Pospešeno sušenje betona z mikrovalovnim toplotnim ogrevanjem (Ref.: 13 HU 50S5 3S78) Madžarska agencija za prenos tehnologij ponuja novo tehnologijo na področju gradbeništva. Tehnologija za pospešitev sušenja betona uporablja mikrovalovni pirogenski sistem, ki zmanjšuje rok sušenja na manj kot en dan ne glede na zunanjo temperaturo. Podjetje išče poslovne partnerje, ki so zainteresirani za licenčno sodelovanje s tehnično pomočjo.

 

Popoln samodejni kuhinjski mešalnik, nastavljiv za vse vrste posod (Ref.: 09 TR 97NA 3DGA) Turški izumitelj je razvili inovativen kuhinjski mešalnik, ki se lahko pritrdi na katerokoli posodo, ne glede na njeno velikost. Mešalnik za mešanje vsebine posode na želeni hitrosti ne potrebuje prisotnost uporabnika, kar pomeni prihranek delovne sile predvsem pri kuhanju hrane. Izumitelj je zainteresiran za licenčno sodelovanje ali pogodbo o skupnem vlaganju.

 

Inovativni pametni valji/koluti za delovanje tekočih trakov (Ref.: 13 FR 32I9 3S6Z) Francosko podjetje, ki deluje na področju industrijskega inženiringa, je razvilo tehnologijo, ki omogoča avtomatizacijo in nadzor valjev ali kolutov, ki se uporabljajo za tekoče trakove v logistiki. Podjetje ponuja svojo tehnologijo proizvajalcem sestavnih delov tekočih trakov, ki bi želeli razširiti paleto svojih izdelkov.

 

Naprava za merjenje porazdelitve pritiska (Ref.: 11 CZ 0744 3L5U) Raziskovalci na češki univerzi so razvili in uspešno preizkusili napravo za merjenje porazdelitve pritiska, ki se trenutno uporablja za biomehanske namene: merjenje porazdelitve pritiska med podplati stopal. Iščejo industrijskega partnerja za proizvodnjo in/ali raziskovalni inštitut za skupen nadaljnji razvoj industrijskih aplikacij. Tip sodelovanja: licenčno sodelovanje, skupni nadaljnji razvoj in/ali testiranje novih aplikacij.

 

Roboti za obnovo kanalizacijskih cevi (Ref.: 12 DE 0855 3OZ8) Nemško podjetje ponuja inovativen in patentiran postopek obnove kanalizacijskih cevi brez zmanjšanja njihovega premera in hkrati zagotavlja njihovo dolgo življenjsko dobo. Proces temelji na uporabi posebnih smol in je daljinsko voden. Iščejo industrijske partnerje za komercialni sporazum s tehnično pomočjo ali licenčno sodelovanje.

 

Tehnologija za preprečevanje zmrzovanja potapljaških aparatur (Ref.: 12 PL 63AW 3P0P) Poljski znanstveniki so razvili tehnologijo, ki preprečuje zamrznitev dihalnih aparatov pri potapljaških aparaturah. Naprava je laboratorijsko preizkušena. Potrebno je narediti prototip, ga preskusiti in predstaviti na trgu. Iščejo se proizvajalci potapljaških aparatur, ki so zainteresirani za omenjeno tehnologijo. Zaželeno je licenčno sodelovanje.

 

Dozirnik s higienskimi vlažilnimi robčki (Ref.: 12 GB 4103 3OXP) Podjetje iz Velike Britanije ponuja izboljšane dozirnike s higienskimi vlažilnimi robčki, namenjene zelo obljudenim prostorom, kot so bolnišnice, šole in telovadnice. Dozirniki so uporabnikom prijazni in se jih tako odrasli kot otroci hitro navadijo. Dizajn dozirnikov podaljšuje rok trajanja robčkov, nudi večje udobje ter enostavnejše vzdrževanje. Iščejo evropske dobavitelje in proizvajalce izdelkov za higieno.

 

Za več informacij o zgoraj navedenih ponudbah in povpraševanjih pišite na naslov een@ijs.si, pokličite na 01/477 38 42 ali obiščite spletno stran www.een.si.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *