Borza tehnologij april

Avtor: Podjetnik | Objava: 11.04.2014


PONUDBA

 

Ekološki filter za pridobivanje pitne vode (Ref.: TORO20140214001)

Romunsko inovativno podjetje je razvilo ekološki filter za čiščenje vode. Gre za napravo, ki pretvarja vodo, onesnaženo s škodljivimi delci in elementi, v čisto pitno vodo. Material za filter temelji na zeolitu. Podjetje išče industrijske partnerje, ki so zainteresirani za licenciranje in proizvodnjo.

 

Spletni sistem za avtomatizacijo doma (Ref.: TOHR20140124001)

Majhno hrvaško podjetje je v sodelovanju s finskim podjetjem razvilo prototip krmilnika - Programmable Logic Controller (PLC), ki omogoča uporabnikom komuniciranje, spremljanje in interakcijo z domačim okoljem preko mobilnika ali spletnega brskalnika. Naprava se lahko enostavno poveže na obstoječe domače omrežje. Podjetje išče partnerje za skupno podjetje ali sporazumi prevzem.

 

Energetsko varčna oprema za radiator (Ref.: TOUK20131127001)

Britansko podjetje je razvilo tehnologijo, ki omogoča, da se notranje zavese zagrnejo za radiatorje centralnega ogrevanja in s tem zmanjšajo toplotno izgubo. Tehnologija se lahko uporablja na vseh vrstah radiatorjev ne glede na njihovo velikost. Iščejo sodelovanje za nadaljnji razvoj in komercializacijo te tehnologije.

 

Metoda in mobilna oprema za merjenje debeline cestne podlage (Ref.: TORO20140221001)

Romunska raziskovalna ekipa je razvila metodo in mobilno opremo za merjenje debeline cestne podlage, ne da bi uničili material. Metoda in oprema sta namenjeni cestnim konstrukcijam z vsebnostjo aglomeratnega veziva. Raziskovalna ekipa išče industrijske partnerje, ki so zainteresirani za sporazume o sodelovanju v raziskavah, sporazume o storitvah ali sporazume o tehničnem sodelovanju.

 

Izdelava in karakterizacija silicijevih sončnih celic in modulov (Ref.: TOUK20140114003)

Britanski proizvajalec je specializiran v proizvodnjo silicijevih sončnih celic in silicijevih fotonapetostnih modulov. Spretnosti: izdelava sončne celice vključno z mokro kemijo, lasersko obdelavo, difuzijo, tkanjem in metalizacijo. Popolna karakterizacija sončnih celic. Precej izkušenj s sodelovanjem pri javno in zasebno financiranih raziskavah in razvoju. Podjetje ponuja svoje tehnološko znanje vsem zainteresiranim stranem za raziskave, tehnično sodelovanje, proizvodnjo, sporazume o skupnih vlaganjih ali za podizvajanje.

 

Kovček za pijačo in zadrževalni sistem za hrano (Ref.: TOIE20131223001)

Irska družba, ki se ukvarja z oblikovanjem izdelkov, je razvila zaščiten prototip sistema, ki omogoča enostavnejše shranjevanje, transport in dostop do odprte pijače in hrane z uporabo standardnega kovčka na kolesih. Družba išče partnerstvo z že obstoječimi proizvajalci prtljažne opreme, ki bi bili zainteresirani za vključitev sistema v njihovo proizvodno linijo. Partnerstvo bi bilo lahko v obliki licenčne pogodbe ali v obliki drugih vzajemno koristnih dogovorov.

 

Kovinske pene (Ref.: TOIT20140203003)

Italijanska univerzitetna raziskovalna skupina je razvila nove kovinske pene, ki združujejo lastnosti neplemenitih kovin s strukturnimi prednostmi pene. Kovinske pene imajo odlične mehanske lastnosti, trdnost, togost in majhno težo. Imajo tudi dobre energijsko absorptivne lastnosti. Iščejo partnerstvo z raziskovalnimi centri, univerzami, industrijskimi ali proizvajalnimi podjetji v smislu sporazuma o tehničnem sodelovanju.

 

Napredna geotehnologija za inženirje in arhitekte (Ref.: TOES20140219001)

Španska raziskovalna skupina ponuja inovativno orodje za tridimenzijsko rekonstrukcijo inženirskih in arhitekturnih aplikacij. Orodje temelji na optimizaciji in razvoju računalniškega vida, fotogrametičnem ter laserskem skeniranju metod in algoritmov za tridimenzijsko rekonstrukcijo in vizualizacijo naravnih in umetnih strani ali predmetov. Iščejo partnerstvo v okviru licenciranja, tehničnega sodelovanja in trgovinskih sporazumov s tehnično pomočjo.

 

Inovativna programska oprema za socialno mreženje znotraj podjetja (Ref.: TOMK20140224001)

Makedonska družba ponuja inovativno programsko opremo za socialno mreženje v podjetjih. Razviti moduli se integrirajo v intranet platformo, kjer si lahko zaposleni izmenjujejo znanje, ideje in procesne posodobitve. Rešitev je v celoti prilagodljiva za obravnavo različnih potreb podjetja, ne glede na njihovo strukturo in sektor obratovanja. Podjetje išče partnerje za licenčne sporazume, tehnično sodelovanje ali trgovinske sporazume s tehnično podporo.

 

POVPRAŠEVANJE

 

Povpraševanje po prehrambeno kakovostnih, okolju prijaznih zaviralcih plesni za živila, ki jih hranimo na policah (Ref.: 13 FR 33j6 3RU9)

Mednarodna skupina, specializirana za področje agroživilske industrije, išče nove in zelo učinkovite, okolju prijazne zaviralce plesni za živilske izdelke, ki jih shranjujemo na policah. Prehrambene kakovostne sestavine ali pripravki bi morali preprečevati plesen vsaj devet mesecev (po možnosti 12 mesecev) pri sobni temperaturi. Podjetje išče licenčno ali tehnično sodelovanje kot tudi trgovinske sporazume s tehnično pomočjo.

 

Specializiran proizvajalec tekstila za razvoj edinstvenega otroškega vozička (Ref.: TRUK20140217001)

Podjetje iz Velike Britanije je v sklepnih fazah razvoja edinstvene vrste otroškega vozička, za katerega iščejo proizvajalca tekstila. Izdelek v razvoju ima edinstven mehanizem za zlaganje ter sistem za prenašanje. Proizvajalec mora imeti ustrezne izkušnje pri proizvodnji tekstila in po možnosti izkušnje pri samem razvoju otroškega vozička ali podobno.

 

Proizvodnja avtomobilskih tekočih barv za vrhnje premaze (Ref.: TRIN20140218001)

Indijsko podjetje, ki se ukvarja s proizvodnjo premazov, kovinskih predobdelanih kemikalij, proizvodnjo avtomobilskih in industrijskih barv ter proizvodnjo prahastih premaznih barv, išče tehnološko sodelovanje in partnerje za skupno vlaganje v vrhnje premaze, vključno s premazi za avtomobile s katodno elektro metodo (CED). Želijo si skupen razvoj, trgovinski sporazum s tehnično pomočjo in usposabljanjem.

 

Nove tehnologije in embalaža za »instant« hrano (Ref.: TRUK20140131001)

Britanska podružnica velikega evropskega prehrambenega podjetja, ki izdeluje sestavine za pripravo hrane doma, vključno z instantno hrano, išče sestavine ali tehnologijo, ki bi omogočala hitrejšo in vrhunsko senzorično kakovost »instant« hrane. Prav tako iščejo embalažo z variabilno prostornino in nove ojačevalce arom. Vrsta sporazuma bo odvisna od stopnje razvoja. Podjetje lahko dostopa na globalni trg.

 

Proizvodni partner za hladno ekstrakcijo zelišč za izdelovanje medicinske zobne paste (Ref.: TRUK20140303001)

Britansko zagonsko podjetje išče partnerje, ki lahko omogočijo tako imenovano hladno ekstrakcijo zelišč iz tinkture v alkoholu. Ekstrakt se bo uporabljal za izdelavo biološko aktivne zobne paste. Podjetje išče partnerja, ki lahko priskrbi manjše količine ekstrakta za razvoj prototipa z zmožnostjo zagotovitve večje količine v prihodnje.

 

Solarni sistem za ogrevanje vode v velikem obsegu (Ref.: TRIL20131007001)

Izraelsko podjetje išče tehnologijo za načrtovanje in oblikovanje solarnega sistema za ogrevanje vode v večjem obsegu. V idealnih razmerah bi morala biti tehnologija pripravljena za uporabo v projektih na ključ. Sodelovanje je možno v projektih na ključ.

 

Tehnologija proizvodnje papirne kaše (Ref.: TRPL20131004001)

Poljsko podjetje, ki se ukvarja z lansiranjem inovativnih, praktičnih produktov, išče tehnologijo za recikliranje odpadnega papirja v kašo. Podjetje želi uporabiti tehnologijo za proizvajanje papirne kaše. Podjetje se zanima za tehnično sodelovanje, pogodbo in/ali trgovinski sporazum s tehnično podporo.

 

Povpraševanje po testnih uporabnikih za izgradnjo rešitve prezračevanja v starih zgradbah (brezplačno) (Ref.: TRAT20140127001)

Avstrijsko podjetje je razvilo koncept uporabe pokrovov zložljivih žaluzij in jih povezalo s prezračevalnimi/ogrevalnimi regeneracijskimi sistemi. Prototip je bil izdelan z uporabo tihih ventilatorjev, filtrov in elektronske kontrole. Za vstop na trg je potrebno nadaljnje testiranje. Testni uporabniki bodo dobili podporo (in dele, če bo potrebno) za prosto implementacijo. Podjetje je pripravljeno podpisati pogodbo o nerazkritju informacij in se zavezati k zagotavljanju povratnih informacij o svojih ugotovitvah. Največ trije uporabniki bodo imeli možnost za ekskluzivno komercialno licenco.

 

Alternativne gorivne celice (Ref.: TRHU20140220001)

Madžarsko podjetje želi zgraditi vodikovo polnilno postajo za električna vozila (manjše čolne), ki jih poganjajo vodikove gorivne celice. Razvoj je povezan tudi z uporabnimi raziskavami, gospodarskimi in okoljskimi cilji. Podjetje išče strokovnjake za proizvodnjo in validacijo poskusne in predstavitvene opreme v okviru finančno/proizvodno/tehničnega sporazuma.

 

Za več informacij o zgoraj navedenih ponudbah in povpraševanjih pišite na naslov info@een.si, pokličite na 01/477 38 42 ali obiščite spletno stran www.een.si.

 

 

 


Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *