Borza tehnologij december

Avtor: Podjetnik | Objava: 10.12.2013


PONUDBA

 

Magnetna terapija s pomočjo nizkih frekvenc (Ref.: 11 HR 89GJ 3NR1)

Hrvaško podjetje je razvilo digitalno nizkofrekvenčno magnetno terapijo. Rešitev omogoča terapevtu različne vrste tretmajev. Sistem je sestavljen iz enote za upravljanje ter postelje. Podjetje išče industrijske partnerje ali podjetja. Pripravljeni so za sodelovanje prek komercialnega dogovora s pomočjo tehnične asistence ali skupnega vlaganja.

 

Avtomatski medicinski asistent - osnovna programska oprema za kronične bolezni (Ref.: 12 AT 0109 3P3S)

Avstrijsko podjetje je razvilo programsko opremo za kronične bolezni. Virtualni zdravstveni pomočnik opominja bolnika preko SMS kratkih sporočil ali e-pošte. Sistem omogoča zdravnikom sledenje oziroma podaja relevantne informacije, kaj se je v preteklosti dogajalo z bolnikom. Podjetje išče dobavitelje programske opreme, delujoče na področju farmacevtske industrije za implementacijo in nadaljnje trženje programske opreme. Pripravljeni so skleniti različne vrste poslovnih pogodb.

 

Inovativne visoko zmogljive LED luči za kmetijsko uporabo (Ref.: 12 HIU 50S2 3PQX)

Madžarsko podjetje je razvilo energijsko varčni sistem za razsvetljavo, ki hkrati tudi pripomore k temu, da pridelki bolje uspevajo. Podjetje išče podjetja, delujoča na področju agroživilstva, za skupno sodelovanje. Podjetje je pripravljeno na skupno sodelovanje prek proizvodnega dogovora, komercialnega dogovora s pomočjo tehnične asistence ali pa na tehnično sodelovanje.

 

Integrirani zdravstveno informacijski sistem za dializo (Ref.: 12 RO 662B 3O58)

Podjetje iz Romunije je razvilo strokovno programsko opremo za upravljanje centra za hemodializo. Sistem optimizira dejavnosti zdravstvene ustanove ter zmanjša stroške dialize za vsakega pacienta posebej. Podjetje išče podjetja ali javne institucije za nadaljnji razvoj, razvoj izdelka za specifične potrebe ter nadaljnje trženje izdelka. Pripravljeni so na skupno sodelovanje na podlagi licenčnega dogovora, komercialnega dogovora s pomočjo tehnične asistence ali dogovora o tehnološkem sodelovanju.

 

Optični senzor za merjenje stanja na cestah (Ref.: 13 ES 28F8 3SDB)

Španska univerza je razvila optični laserski senzor, ki omogoča daljinsko zaznavanje ledu, vode, snega in drugih snovi, ki se nahajajo na površini ceste. Podatki omogočajo vozniku, da se izogne potencialni nevarnosti na cesti. Podjetje išče proizvajalce senzorjev za nadaljnji razvoj ter trženje izdelka. Pripravljeni so na skupno sodelovanje prek licenčne pogodbe ali tehničnega dogovora.

 

Interaktivne igre za telerehabilitacijo in motorične sposobnosti ter za aktivno staranje (Ref.: 13 ES 732H 3SA9)

Španski raziskovalni center razvija programsko opremo, namenjeno izboljšanju zdravja, ki temelji na interaktivnih resnih igrah s pomočjo komunikacije s kliničnim osebjem. Podjetje išče partnerje iz javnega ali zasebnega sektorja za implementacijo ter transfer. Podjetje je pripravljeno na skupno sodelovanje prek dogovora o tehničnem sodelovanju ter komercialnega dogovora s pomočjo tehnične asistence.

 

Odstranjevanje fosforja in reciklaža odpadne vode (Ref.: 12 IE 51S6 3RHV)

Irsko podjetje, delujoče na področju upravljanja z odpadnimi vodami, je razvilo tehnologijo za odstranjevanje fosforja iz odpadnih tokov. Sistem uporablja posebej prilagojen sintetični filter, da doseže končni rezultat. Podjetje išče industrijskega partnerja za skupno sodelovanje na podlagi licenčnega sporazuma.

 

Pametno okno za absorbcijo sončne energije ter nadzor sončnega sprejema (Ref.: 13 PT 65BN 3SMF)

Raziskovalna skupina iz Portugalske je razvila inteligentno napravo, ki zagotavlja stalen nadzor vhoda svetlobe skozi okno. Naprava se lahko uporablja kot solarni panel ali kot toplotni izmenjevalnik, ki omogoča povečanje energetske učinkovitosti v stavbah. Podjetje išče industrijske partnerje s področja konstrukcij ter kovinskih izdelkov za skupno sodelovanje na podlagi licenčnega dogovora.

 

Univerzalni časovnik za ulično razsvetljavo (Ref.: 13 SE 67BY 3S54)

Švedsko podjetje je razvilo in patentiralo napravo, ki zagotavlja hitro in prilagodljivo varčevanje z energijo na zelo velikih geografskih površinah. Naprava je bila že preizkušena, vendar potrebuje nadaljnji razvoj. Podjetje se zanima za partnerje, proizvajalce elektronskih produktov za nadaljnji razvoj. Pripravljeni so skleniti skupno sodelovanje na podlagi licenčnega dogovora.

 

POVPRAŠEVANJE

 

PET produkcijska linija plastenk (Ref.: TR LV 58AD 3R9I)

Proizvodno podjetje brezalkoholnih pijač iz Latvije išče partnerja, ki bi ponudil tehnologijo za proizvodnjo PET plastenk. Omenjena tehnologija naj bi bila preizkušena in pripravljena na takojšnjo dostavo. Podjetje se zanima za partnerje proizvajalce PET plastenk za skupno sodelovanje na podlagi komercialnega dogovora s pomočjo tehnične asistence ali dogovora o tehničnem sodelovanju.

 

Inovativna oprema za preoblikovanje živil (Ref.: 10 IT 53U8 3J53)

Italijansko podjetje, delujoče na področju živilstva, specializirano na področju preoblikovanja tartufov ter gob, išče nove postopke za izboljšanje produktov. Omenjena tehnologija mora biti testirana ter v celoti razvita. Podjetje išče industrijske partnerje, podjetja, delujoča na področju proizvodnih tehnologij, za skupno sodelovanje. Pripravljeni so na skupno sodelovanje na podlagi različnih vrst poslovnih pogodb.

 

Merilne naprave ter senzorji za posebno zdravstveno nego (Ref.: TRFI 20130828001)

Finsko podjetje, ki ponuja rešitve za izboljšanje ter optimizacijo procesov oskrbe ter za izboljšanje varnosti pacientov, išče partnerje za tehnološko sodelovanje ter dobavitelje medicinskih naprav ter senzorjev, s katerimi lahko merimo vitalne znake in prenašamo informacije prek blueotooth ter WLAN brezžične mrežne povezave. Podjetje išče podjetja ali raziskovalne organizacije za tehnično sodelovanje ter dobavo inovativnih merilnih zdravstvenih naprav. Pripravljeni so na skupno sodelovanje prek tehničnega dogovora.

 

Tehnologija za odstranjevanje organskih odpadkov ter proizvodnjo energije (Ref.: 09 FR 38m9 3DZX)

Francosko podjetje, specializirano na področju onesnaževanja zraka, išče tehnologijo/proces za odstranjevanje odpadkov in proizvodnjo plina za pridobivanje energije s pomočjo visokih temperatur. Podjetje se zanima za podjetja, delujoča na področju reciklaže odpadkov. Pripravljeni so skleniti skupno sodelovanje na podlagi licenčne pogodbe ali proizvodnega dogovora.

 

Tehnologija za obdelavo štorov v sekance (Ref.: 12 LV 58AD 3R99)

Latvijsko podjetje išče preizkušeno tehnologijo za obdelavo lesa iz štorov v sekance. Podjetje se zanima za industrijska podjetja kot tudi za raziskovalne institucije, specializirane na področju razvoja upravljanja z lesom in predelave lesa. Zaželena tehnologija bi morala biti mobilna, da ne bi bilo treba graditi hangarja. Pripravljeni so skleniti skupno sodelovanje na podlagi tehničnega sodelovanja ali komercialnega dogovora s pomočjo tehnične asistence.

 

Nove tehnologije za ovrednotenje odpadkov sladkorne pese (Ref.: 13 NL 60FI 3SGR)

Nizozemsko podjetje, delujoče na področju predelovanja sladkorne pese in proizvodnje sladkorja, išče nove separacijske tehnologije za ovrednotenje odpadkov pri predelavi sladkorne pese. Podjetje se zanima za razvojna podjetja, ki so aktivna na področju odpadkov za skupno sodelovanje. Pripravljeni so skleniti skupno sodelovanje prek tehničnega dogovora.

 

Tehnologija za zmanjšanje energije ter porabe vode za uporabo izdelkov v avtoklavih (Ref.: 12 GB 44O6 3RGD)

Britanski proizvajalec laboratorijskih avtoklavov za uporabo v živilski ter farmacevtski industriji išče tehnologijo, ki bo omogočila zmanjševanje porabe energije in porabo vode. Podjetje išče industrijske partnerje kot tudi organizacije, specializirane na področju razvoja izdelkov za avtoklave, za nadaljnji razvoj. Pripravljeni so na skupno sodelovanje na podlagi licenčnega dogovora ali tehničnega dogovora.

 

Prenosni tridimenzijski optični čitalnik ter programska oprema za obdelavo (Ref.: 13 GB 403U 3SHL)

Britansko podjetje, delujoče na področju načrtovanja in modeliranja mest išče razvijalce mobilnih prenosnih tridimenzijskih optičnih čitalnikov ter pripadajoče programske opreme, da bi ponudili tehnologijo za tridimenzijsko skeniranje predmetov. Podjetje je pripravljeno skleniti skupno sodelovanje na podlagi tehničnega dogovora.

 

Majhen in varen grelni element (Ref.: TRUK20130820001)

Britanski proizvajalec potrošniškega blaga išče tehnologije za manjše grelne elemente. Element se upravlja ročno, uporaba in odstranjevanje morata biti varna za potrošnike, ter mora biti prilagodljiv za masovno proizvodnjo. Podjetje išče partnerje, ki bi imeli izkušnje s shranjevanjem ter s proizvodnjo toplote in energije. Vrsta sodelovanja s partnerji je odvisna od stopnje razvoja.

 

Za več informacij o zgoraj navedenih ponudbah in povpraševanjih pišite na naslov een@ijs.si, pokličite na 01/477 38 42 ali obiščite spletno stran www.een.si.

 

 


Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *