Borza tehnologij februar

Avtor: Podjetnik | Objava: 11.02.2014


PONUDBA

 

Nova naprava za razkuževanje ročajev nakupovalnih košar (Ref.: 13 AT 0109 3S33)

Avstrijsko podjetje je razvilo novo napravo za zanesljivo razkuževanje ročajev nakupovalnih košar. S preprostim drsnim gibom razkužilo nanesemo na ročaj, nato pa se odstrani z integriranim brisalcem, ki zagotavlja suh in higiensko čist ročaj. Podjetje išče investitorje, partnerje za razvoj novih aplikacij ter podjetja, zainteresirana za licenčni dogovor.

 

Avtomatiziran sistem izposoje koles, ki omogoča mobilnost v mestih (Ref.: 12 ES 2409 3QLV)

Španski tehnološki center je razvil samodejni sistem izposoje koles. Okoljska prednost tega sistema je spodbujanje zelenega, zdravega in gospodarnega prometa. Nov sistem omogoča trajnostno mobilnost in identifikacijo s karticami, ki se uporabljajo v občinah. Center išče podjetja, ki so zainteresirana za sklenitev licenčnih pogodb.

 

Zložljiva vaza iz kartona (Ref.: 11 FR 37M3 3MIP)

Podjetje iz severne Francije je razvilo estetsko in inovativno vazo, izdelano iz reciklirane lepenke. Vazo je mogoče oblikovati z upogibanjem na zelo hiter in preprost način, ki temelji na patentirani tehniki. Podjetje išče proizvajalce kartonske embalaže, ki jih zanima proizvodnja in trženje tega izdelka v svoji državi na podlagi licenčne pogodbe.

 

Sistem za obdelavo pnevmatik (Ref.: 12 IT 56Z6 3P3T)

Podjetje s sedežem v severovzhodni Italiji, specializirano na področju obnovljivih virov energije in tehnologij za ravnanje z odpadki, ponuja inovativen sistem za recikliranje rabljenih pnevmatik. To je čistilna naprava z mehanskim vodnim hlajenjem vezja, sestavljena iz več naprav, ki zaznamujejo različne stopnje predelave. Sistem je inovativen in okolju prijazen. Iščejo trgovce s pnevmatikami ali podjetja, ki se ukvarjajo z recikliranjem, za sklenitev licenčne pogodbe, proizvodnega dogovora ali komercialnega in tehničnega sodelovanja.

 

Tehnologija za pridelavo piva (Ref.: TOCZ20131122002)

Češko družinsko podjetje z dolgoletnimi izkušnjami v pivovarstvu je razvilo tehnologijo pridelave piva za gostinske pivovarne in majhne industrijske pivovarne. Podjetje išče končne uporabnike (restavracije) za prenos tehnologije, zasnovane v skladu s posebnimi potrebami, ki temeljijo na znanju o vrsti Pilsner in drugih specialnih piv. Iščejo partnerje za komercialni dogovor s tehnično pomočjo.

 

Čip za označevanje gradbenih materialov (Ref.: 13 PL 62AQ 3S3I)

Raziskovalna enota iz severovzhodne Poljske je razvila čip za označevanje gradbenih materialov, vključno s toplotno izolacijo in strukturnimi materiali, ki se uporabljajo v gradbeništvu. Rešitev omogoča povezovanje kakršne koli informacije v zvezi z označenim materialom, npr. proizvajalcev, distributerjev, podatkov o kupcu ali njegovih tehničnih parametrih ali lokalizacijo na vsaki fazi distribucije. Enota išče partnerje za sklenitev licenčne pogodbe ali tehničnega sporazuma.

 

Ergonomsko oblikovan čevelj za razbremenitev sklepov, kolen, kolkov in hrbtenice (Ref.: TOAT20130827001)

Podjetje iz Avstrije je razvilo nov koncept čevlja, ki poveča udobje in zmanjša pritisk na nogah in sklepih. Čevlji so narejeni kot majhni trampolini in posnemajo hojo na naravnem terenu. Prototipe so testirali neodvisni raziskovalni centri v delovnem okolju, prav tako je že podeljen patent. Podjetje išče industrijske partnerje za proizvodnjo in prodajo čevljev.

 

Napredni sistem za pomoč pri vožnji (Ref.: 12 KR 9A9D 3RI0)

Korejsko podjetje je razvilo posebno vrsto črne skrinjice za vozila »Advanced Driving Assistant System« (ADAS), ki med vožnjo snema, analizira video in opozarja voznika, kadar obstaja tveganje za nesrečo. Podjetje išče partnerja za tehnično sodelovanje in komercialni dogovor.

 

Tehnologija za škropljenje nanodelcev in biomolekul (Ref.: 12 ES 28F9 3QX3)

Špansko podjetje, specializirano za razvoj in trženje znanstvenih instrumentov, je razvilo uporabniku prijazno in zelo vsestransko tehnologijo elektro razpršljivega vira za škropljenje nanodelcev ali biomolekul, primerno za množično spektrometrijo. Podjetje išče partnerje za komercialni dogovor s tehnično pomočjo in/ali tehnično sodelovanje.

 

POVPRAŠEVANJE

 

Homogenizator za visoko viskozna tekoča živila (Ref.: 12 LV 58AD 3R9H)

Proizvajalec pijač iz Latvije išče partnerja s tehnologijo za razvoj in proizvodnjo homogenizatorja za visoko viskozne pijače. Želena tehnologija mora biti preizkušena in pripravljena za takojšnjo uporabo. Podjetje zanima tehnično sodelovanje.

 

Inovativna tehnologija za elektrolizo in obdelavo ter razkuževanje vode (Ref.: TRES20140108001)

Špansko podjetje išče inovativne tehnologije za obdelavo in razkuževanje vode, ki omogočajo zmanjševanje stroškov. Podjetje išče partnerje za tehnološko sodelovanje.

 

Protitelesa za študij epigenetike (Ref.: 12 BE 0324 3QYV)

Epigenetska divizija belgijskega globalnega ponudnika inovativnih rešitev akademskemu svetu in farmacevtskim ter biotehnološkim podjetjem išče akademske laboratorije in raziskovalne organizacije, ki lahko zagotovijo že razvita protitelesa novih ciljnih proteinov. Podjetje zanima sklenitev licenčne pogodbe.

 

Tehnologija za zmanjšanje visoke stopnje porabe vode in kemikalij v proizvodnem procesu (Ref.: TRTR20131202002)

Turško podjetje, ki se ukvarja z obdelavo kovin, išče inovativne tehnologije za zmanjšanje porabe vode in kemikalij v proizvodnem procesu. Podjetje deluje na področju predelave kovin in strojne industrije kot dobavitelj za avtomobilsko industrijo. Uporablja postopek, kjer se cinkov fosfat uporablja kot sredstvo za obdelavo površine. Podjetje je zainteresirano za tehnično sodelovanje ali komercialni dogovor s tehnično pomočjo.

 

Poslovna rešitev za tridimenzijske interakcije (Ref.: TRIT20131126001)

Italijansko podjetje, ki proizvaja programske rešitve na področju tridimenzijskega prepoznavanja gest in človeških interakcij, išče tehnološke partnerje pri zasnovi in ??gradnji novih izdelkov.

 

Nizkostroškovna in energetsko učinkovita proizvodnja razpršila (Ref.: TRES20140110001)

Mednarodni proizvajalec potrošniških izdelkov s sedežem v Barceloni išče rešitve za ustvarjanje razpršila bodisi iz rezervoarja za tekočino ali kapilarnih stenj, ki dovajajo tekočino. Rešitev mora biti primerna za proizvodnjo velikega obsega z nizkimi stroški in nizko porabo energije ter je primerna za vgradnjo v potrošniške izdelke. Podjetje išče partnerje za licenčne pogodbe, skupno vlaganje ali dogovor o proizvodnji.

 

Koruzni sveder nove gradnje (Ref.: TRPL20131205001)

Poljsko podjetje, dejavno v proizvodnji kmetijskih strojev, išče ponudnika koruznega svedra. Konstrukcija svedra mora vsebovati vrhunske rešitve na področju kmetijskih strojev za transport semen. Podjetje namerava podpisati licenčno pogodbo za proizvodnjo s partnerjem, ki ima razvit koruzni sveder.

 

Električno kolo omrežno ali ne-mrežno povezavo (Ref.: TRIT20131202003)

Italijansko podjetje s strokovnim znanjem na področju kopenskega transporta išče partnerje s tehnološkim strokovnim znanjem za vzpostavitev sistema za delitev koles z izgradnjo postaj, ki bodo opremljene s solarnimi paneli, ki bodo zmožni napolniti kolo, in nadzornimi kamerami za spremljanje postaj. Podjetje zanima tehnično sodelovanje s skupnim nadaljnjim razvojem.

 

Iskanje rešitev za komercializacijo tekstilnega puha, ki izhaja iz recikliranih pnevmatik (Ref.: 11 IL 80ER 3ME7)

Izraelski proizvajalec, ki je specializiran za recikliranje avtomobilskih plaščev in proizvodnjo izdelkov iz recikliranih pnevmatik, išče nov način komercialne uporabe ostankov tekstilnega puha, ki nastane v postopku recikliranja pnevmatik. Podjetje išče partnerje za komercialno sodelovanje ali sklenitev proizvodnega sporazuma.

 

Za več informacij o zgoraj navedenih ponudbah in povpraševanjih pišite na naslov info@een.si, pokličite na 01/477 38 42 ali obiščite spletno stran www.een.si.

 

 


Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *