Borza tehnologij januar

Avtor: Podjetnik | Objava: 14.01.2014


PONUDBA

 

Aktivni stol za preprečevanje težav s hrbtenico (Ref.: TOHU20131210002)

Madžarsko podjetje je razvilo aktivni stol, ki preprečuje težave s hrbtenico, ki so posledica sedenja. Tehnologija je pripravljena za masovno proizvodnjo in lansiranje na trg v velikem obsegu. Podjetje išče poslovne partnerje za licenciranje tehnologije in znanja ter za proizvodnjo in/ali distribucijo izdelka.

 

Medicinski pripomoček za oceno kakovosti glasu in biometrijo (Ref.: TOES20131120001)

Špansko zagonsko podjetje je razvilo inovativno tehnologijo, ki ocenjuje kakovost in biometrijo glasu. Ta programska rešitev meri različne parametre, povezane s fonacijo ljudi, katere uporabljajo zdravniki za diagnosticiranje bolezni ali oceno pravilnosti zdravljenja. Tehnologija obravnava predvsem probleme, ki so povezani z nevrološkimi boleznimi (kot sta Parkinsonova, Alzheimerjeva bolezen itd.) Podjetje išče partnerje, ki jih zanimajo komercialni sporazumi s tehnično pomočjo.

 

Naprava za spremljanje recikliranja vode in čiščenje vode z integriranim UV razkuževanjem (Ref.: TOAT20131217001)

Avstrijsko podjetje je razvilo napravo, ki združuje merjenje kakovosti vode v realnem času z UV dezinfekcijo. Pomembna novost je v enostavnosti patentiranega načina merjenja, ki temelji na standardiziranih parametrih. Naprava je neposredno priključena na vodne cevi in ??nenehno spremlja recikliranje in obdelavo vode. Podjetje išče partnerje za komercialno sodelovanje in licenčne dogovore.

 

Magnetna stena (Ref.: 12 HU 5010 3NXF)

Madžarsko podjetje je razvilo magnetni ometni material. Stena sama ni magnetna, vendar pritegne magnetne predmete. Uporaba tega posebnega sloja omogoča, da se predmeti prilegajo na steno brez žebljev. Tehnologija je primerna za dekoracijo, notranje oblikovanje in oglaševanje podjetij. Podjetje išče industrijske partnerje za skupni nadaljnji razvoj.

 

Postopek stabilizacije biomolekul (Ref.: TOES20131024002)

Španska javna raziskovalna organizacija je razvila postopek za ohranjanje stabilnosti biomolekul, kot so NADH in ATP, v neugodnih okoljskih razmerah. Stabilizacija se doseže s povečanjem viskoznosti medija z uporabo snovi, ki spreminja viskoznost. To omogoča ohranjanje biomolekul v neugodnih razmerah, kot so visoke temperature. Iščejo industrijskega partnerja za licenčno pogodbo.

 

Genetski test za izboljšanje športnih zmogljivosti (Ref.: TOES20131114001)

Špansko biotehnološko podjetje je razvilo genetski test, ki je osredotočen na analizo nagnjenosti ljudi k optimizaciji in preprečuje poškodbe. Gre za enostavno, preprosto in neinvazivno genetsko analizo sline. Iščejo partnerje, ki jih zanima tehnično sodelovanje ali sporazum za nadaljnji skupni razvoj in implementacijo.

 

Robot za pregled lopatic vetrnih turbin (Ref.: TOES20131121002)

Španska univerza iz Madrida je razvila sistem, ki pregleduje lopatice vetrnih turbin brez fizičnega stika. Naprava se prilagaja morfologiji lopatic in opravlja inšpekcijski pregled s pomočjo kamere. Podjetje išče partnerje, vključene v dejavnost vzdrževanja vetrnih turbin, ki se zanimajo za sporazume o sodelovanju s tehnično pomočjo.

 

Inovativni toplotni izmenjevalnik za industrijske namene (Ref.: TOPL20131205001)

Podjetje iz vzhodne Poljske, aktivno v industrijski proizvodnji, je razvilo nov tip toplotne cevi toplotnih izmenjevalnikov za industrijske namene. Podjetje išče industrijske partnerje za vse vrste sodelovanja, vključno z licenčno pogodbo in proizvodnimi sporazumi na novih trgih.

 

Inteligentni parkirni sistem (Ref.: 12 HU 5010 3OQK)

Malo madžarsko podjetje razvija notranji pozicijski in navigacijski sistem za navigacijo vozil, ki temelji na brezžični in optični tehnologiji. Prototip sistema je že implementiran v parkirni garaži nakupovalnega centra. Prednosti so krajši čas iskanja prostora na parkirišču, zmanjšane emisij CO2 in manj frustracije za voznike. Podjetje išče industrijske partnerje, ki jih zanima licenčna pogodba in nadaljnji razvoj.

 

 

POVPRAŠEVANJE

 

Homogenizator za visoko viskozna tekoča živila (Ref.: 12 LV 58AD 3R9H)

Proizvajalec pijač iz Latvije išče tehnologijo za razvoj in proizvodnjo homogenizatorja za visoko viskozne pijače. Tehnologija mora biti preizkušena in pripravljena za takojšnjo uporabo. Podjetje zanima tehnično sodelovanje.

 

Pridobivanje električne energije iz nizkotemperaturnih gorljivih plinov in dimov (Ref.: 12 LV 58AD 3QOD)

Podjetje iz Latvije išče tehnologijo za pridobivanje energije iz nizkotemperaturnih odpadnih plinov in dimov. Proizvodnja električne energije na enoto mora biti kompaktna in stroškovno učinkovita. Podjetje išče partnerje za tehnično sodelovanje, proizvodni sporazum in/ali trgovinski sporazum s tehnično pomočjo.

 

Tehnologija za proizvodnjo bioplina iz odpadkov, nastalih na govedorejski kmetiji (Ref.: 12 MK 82EX 3OUX)

Makedonsko podjetje, ki ima v lasti govedorejsko kmetijo, išče partnerje, ki lahko zagotovijo primerno tehnologijo za vzpostavitev obrata pridelave bioplina. Tehnologija mora biti že uvedena na trg ali v laboratoriju ter pripravljena za implementacijo. Podjetje išče partnerje za tehnični in/ali trgovinski sporazum s tehnično pomočjo.

 

Stroj za sortiranje kovinskih uteži (Ref.: TRUK20131016001)

Angleško podjetje išče avtomatizirano rešitev za sortiranje kovinskih uteži, ki bo optimiziralo proizvodni proces. Podjetje išče podjetja, ki proizvajajo sortirne naprave za trgovinski sporazum s tehnično pomočjo.

 

Gel, ki vsebuje tkanine za izboljšanje toplotnih lastnosti izdelkov (Ref.: TRTR20130624001)

Turško podjetje išče gel, ki vsebuje tkanine za izboljšanje toplotnih lastnosti izdelkov. Podjetje je zainteresirano za tehnično sodelovanje z univerzami in raziskovalnimi organizacijami.

 

Lahka električna vozila za priročen in okolju prijazen lokalni prevoz (Ref.: TRGR20131008001)

Grško podjetje, dejavno na področju lahkih transportnih vozil, je zainteresirano za sodelovanje s podjetjem pri razvoju nove, okolju prijazne tehnologije za elektronska kolesa (e-kolesa) in/ali elektronske skuterje (e-skuterje). Podjetje je še posebej zainteresirano za sklenitev sporazuma o skupnem podjetju s podjetjem z ustreznim znanjem.

 

Postopek dezinfekcije pene in tekstila (Ref.: 13 BE 0213 3RWB)

Belgijsko podjetje išče poseben postopek za razkuževanje tekstila in prilagodljive pene (stari avtomobilski sedeži, žimnice in pohištvo). Proces je namenjen ponovni uporabi teh izdelkov. Podjetje zanimajo različne vrste sodelovanja.

 

Odstranjevanje ostankov pesticidov v sadju in zelenjavi (Ref.: TRUK20130906001)

Proizvajalec kuhinjskih aparatov iz Anglije išče tehnologijo za odstranjevanje pesticidov na sadju, ki bi jo uporabljali potrošniki doma. Rešitev mora biti varna in vsaj dvakrat tako učinkovita kot spiranje z vodo. Tehnologija mora biti preprosta za uporabo in stroškovno učinkovita za potrošniški izdelek. Vrsta sodelovanja se lahko spreminja in je odvisna od faze razvoja.

 

Sestavine za ravnanje las (Ref.: TRBE20130828001)

Multinacionalka s sedežem v Bruslju, aktivna na področju potrošniških dobrin, išče sestavine ali izdelke, ki se lahko uporabljajo za ravnanje las. Podjetje je zainteresirano za licenčno pogodbo ali nakup tehnologije.

 

 

Za več informacij o zgoraj navedenih ponudbah in povpraševanjih pišite na naslov info@een.si, pokličite na 01/477 38 42 ali obiščite spletno stran www.een.si.

 

 


Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *