Borza tehnologij julij

Avtor: Podjetnik | Objava: 12.07.2013


PONUDBA

 

Nova inovativna ogrevalna preproga z infrardečo tehniko (ref.: 10 DE 1594 3GKZ)

Nemško podjetje je razvilo inovativno ogrevalno preprogo z infrardečim sevanjem, ki dosega konstantno temperaturo preproge od štirideset do dvainštirideset stopinj. Napravo se lahko uporablja za različne namene, npr. za ogrevanje košare hišnega ljubljenčka ali pa tudi za ogrevanje prostora na delovnih mestih. Podjetje išče mala ali srednja podjetja ter industrijske partnerje, ki delujejo na področju alternativnih virov energije, za skupno sodelovanje preko tehnološkega sodelovanja.

 

Visoko zmogljiva kompaktna aplikacija za hlajenje ali ogrevanje, ki temelji na Peltierjevih elementih (ref.: 11 NL 60AH 3M1D)

Nizozemsko podjetje je razvilo in patentiralo proizvod za ogrevanje in hlajenje, ki temelji na Peltierjevih elementih in omogoča kompakten, lahek, neposredni način ogrevanja preko tekočine. Tehnologija ponuja rešitve za električna vozila, vodne hladilnike in je primerna tudi za medicinske pripomočke, za domače in industrijske aplikacije. Podjetje išče industrijske partnerje, ki bi implementirali proizvod ali tehnologije v svoje izdelke ali sisteme. Pripravljeni so na skupno sodelovanje preko različnih vrst poslovnih pogodb.

 

Okna z zelo nizkim koeficientom toplotne prevodnosti (ref.: 13 PL 64BD 3RMB)

Podjetje iz Poljske je razvilo in patentiralo tehnologijo sestavljanja delov oken, ki imajo izjemno nizek koeficient toplotne prevodnosti in presega najnižje današnje standarde toplotne prevodnosti. Podjetje išče partnerje delujoče na področju proizvodnje stekla ter oken. Pripravljeni so na skupno sodelovanje preko joint - venture skupnega sporazuma, tehničnega sodelovanja ali licenčnega dogovora.

 

Protipoplavni sistem za vrata (ref.: 13 GB 45P2 3RTW)

Inovator iz Velike Britanije je razvil vrata, ki delujejo kot zaščita pred poplavami. Vrata so zelo energetsko učinkovita in so bolj praktična za uporabo od obstoječih protipoplavnih sistemov. Podjetje išče partnerje, proizvodna podjetja vrat ter oken za nadaljnje skupno sodelovanje preko licenčnega dogovora.

 

Rešitve za hitro polnjenje električnih vozil (ref.: 11 NL 60AH 3LX6)

Nizozemsko inženirsko podjetje je razvilo tako imenovano modularno DC tehnologijo za hitro polnjenje električnih vozil. Koncept temelji na AC/DC pretvorniku električnega toka in omogoča polnjenje podobnih vozil, kot je vozilo Nissan Leaf že v 20-ih minutah. Podjetje se zanima za partnerje, ki delujejo na področju trženja električnih vozil. Pripravljeni so na skupno sodelovanje preko različnih vrst poslovnih pogodb.

 

Inteligentni sistem za zaznavanje škodljivcev (ref.: 12 GB 403U 3PA9)

Angleška univerza je razvila poceni napravo, ki privablja škodljivce preko cvetnih vonjav. Kemični proizvod je shranjen v razsutem stanju in je obstojen proti visokim temperaturam. Univerza išče partnerja, ki deluje na področju nadzora škodljivcev za nadaljnji razvoj ter implementacijo na trg. Pripravljeni so na skupno sodelovanje preko različnih vrst poslovnih pogodb.

 

LED luči za industrijske stavbe in logistične platforme (ref.: 12 ES 28G3 3PK8)

Špansko podjetje je razvilo LED stropne svetilke z stoodstotno učinkovitostjo razsvetljave, ki omogočajo življenjsko dobo svetil do 50.000 ur ter osemdeset odstotni prihranek. Podjetje se zanima za industrijske partnerje, ki delujejo na področju gradbeništva, arhitekture ter razsvetljave za oblikovanje ter implementacijo produkta na trg. Pripravljeni so skleniti različne vrste poslovnih pogodb.

 

Inovativni krov z integrirano fotovoltaiko (ref.: 12 SE 6721 3QH9)

Švedsko podjetje je razvilo in patentiralo inovativen sistem pokrovnih plošč z vgrajeno fotovoltaiko, ki se namestijo na strehe zgradb ter hiš. Podjetje ponuja omenjeni sistem podjetjem, ki delujejo na področjih gradbeništva, arhitekture ter zasebnemu stanovanjskemu sektorju. Pripravljeni so skleniti skupno sodelovanje preko licenčne pogodbe ali komercialnega dogovora s pomočjo tehnične asistence.

 

POVPRAŠEVANJE

 

CAD tehnologija za mobilne naprave (ref.: 12 AT 0108 3PNH)

Avstrijsko podjetje, ki je specializirano na področju 3D programiranja, išče komponente ali tehnologijo za prilagoditev njihove programske opreme mobilnim napravam. Omenjena rešitev naj bi skrajšala razvoj za prihodnje aplikacije. Podjetje išče industrijske partnerje za razvoj programske opreme ali komponent za mobilne platforme. Pripravljeni so na skupno sodelovanje preko tehničnega sodelovanja ali licenčnega dogovora.

 

Nadzor in spremljanje premikov komarjev (ref.: 12 HR 89GM 3QV2)

Hrvaški javni zavod išče tehnologijo za sledenje vseživljenjskega gibanja petih glavnih tipov odraslih komarjev. Tehnologija bi morala zagotoviti natančno informacijo o dnevnem ter nočnem gibanju komarjev ter o njihovi reprodukciji. Zavod se zanima za partnerje, ki so specializirani na področju telekomunikacijske opreme, oddajnikov in nano-radijske opreme za razvoj sledilne naprave komarjev. Pripravljeni so skleniti skupno sodelovanje preko joint-venture skupnega sporazuma ali tehničnega sodelovanja.

 

Planerska naprava za upravljanje z lesom (ref.: 12 PL 62AQ 3RHR)

Poljsko proizvodno podjetje, ki deluje na področju mizarskega sektorja, išče profilirno planersko napravo. Naprava naj bi se uporabljala pri upravljanju in merjenju krajših kosov, masivnega lesa, lesnih materialov, ... Podjetje se zanima za partnerje, tehnološka podjetja, ki bi ponudila omenjeni produkt. Pripravljeni so na skupno sodelovanje preko komercialnega dogovora s pomočjo tehnične asistence.

 

Inovativni tekstilni izdelki (ref.: 13 LT 57AB 3SPE)

Podjetje iz Litve želi ustvariti nov proizvod, zato išče partnerja, ki bi ponudil inovativne tkanine. Podjetje se zanima za industrijske partnerje, podjetja ali raziskovalne inštitute, ki delujejo na področju tekstilnega ter kemičnega sektorja, ki bi ponudili tehnologijo izdelave pametnih tekstilij. Podjetje je pripravljeno skleniti skupno sodelovanje preko proizvodnega dogovora.

 

Turbine za proizvodnjo električne energije (ref.: 12 AT 0108 3PRG)

Avstrijsko podjetje, ki je specializirano na področju načrtovanja energetskih sistemov, išče proizvajalca ali dobavitelja turbin, ki jih je mogoče upravljati pod 100 stopinj celzija. Turbine naj bi se uporabile skupaj z hladilnim plinom za proizvodnjo električne energije. Podjetje je pripravljeno na skupno sodelovanje preko različnih vrst poslovnih pogodb.

 

Proizvodnja linija s pogonom na bioplin za proizvodnjo proteinov (ref.: 12 HU 50S0 3NZ2)

Madžarsko podjetje išče proizvodno linijo, s katero je mogoče proizvajati beljakovino ali sladkor iz rastlinskih dobrin. Linijo naj bi poganjala bioplinska elektrarna. Podjetje išče industrijskega partnerja, ki deluje na področju proizvodnje strojev ter biotehnologije za skupno sodelovanje preko različnih vrst poslovnih pogodb.

 

Izboljšanje inovativne platforme za e-učenje (ref.: 12 IT 56Z7 3R4C)

Manjše italijansko podjetje išče partnerja, ki bi ponudil nadgradnjo že obstoječih storitev inovativne platforme za e-učenje. Podjetje se zanima za partnerje, podjetja specializirana v internetnih rešitvah za nadaljnji razvoj tako imenovane beta verzije platforme. Podjetje je pripravljeno na skupno sodelovanje preko tehničnega sodelovanja ali komercialnega dogovora s pomočjo tehnične asistence.

 

Naprava za absorbiranje kinetične energije / sistem varnostnega pasu (ref.: 13 PL 63AU 3SBG)

Poljsko podjetje je razvilo napravo, ki absorbira kinetično energijo varnostnega pasu. Rešitev absorbira kinetično energijo gibanja telesa med trkom. Napravo se lahko uporablja tudi z varnostnim sistemom za zaščito otrok. Podjetje se zanima za industrijske partnerje, ki delujejo na področju avtomobilske industrije za skupni razvoj prototipa. Pripravljeni so na skupno sodelovanje preko tehničnega sodelovanja.

 

Za več informacij o zgoraj navedenih ponudbah in povpraševanjih pišite na naslov een@ijs.si, pokličite na 01/477 38 42 ali obiščite spletno stran www.een.si.

 


Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *