Borza tehnologij junij

Avtor: Podjetnik | Objava: 11.06.2013


POVPRAŠEVANJE

 

Alternativna podlaga za gojenje gob (Ref.: 13 NL 60FI 3SFR)

Nizozemsko podjetje dobavlja posebno mešanico podlage, prsti s slamo, za gojenje gob. Ker je tovrstna mešanica precej draga, iščejo alternativne vire, ki jih je možno uporabiti kot podlage za rast gob. Iščejo partnerje za tehnično sodelovanje (testiranje novih aplikacij) in/ali komercialni dogovor s tehnično pomočjo (tehnično svetovanje).

 

Tehnologija za pridelavo hladno stisnjenega olja iz semen (Ref.: 12 HR 89GJ 3NZB)

Hrvaško podjetje išče proizvajalce opreme in tehnologije, za pridelavo hladno stisnjenega olja iz sončnic, oljčne ogrščice, soje, buče, lana, sezama, konopljinih semen. Tehnologijo je potrebno razviti v celoti. Podjetje se zanima za trgovinski sporazum s tehnično pomočjo.

 

Tehnologija za predelavo jekla, katerega cilj je izboljšanje delovnih delov (Ref.: 13 PL 61AK 3SGL)

Manjše poljsko podjetje iz kovinsko predelovalne panoge namerava postaviti proizvodni obrat kmetijske opreme in strojev (česala, rezila itd). Delovni deli teh naprav se obrabijo oziroma uničijo zaradi pogoste uporabe. Podjetje želi kupiti licenco ustrezne tehnične rešitve za utrjevanje teh delov. V poštev pride tudi toplotna ali kemična obdelava. Tovrstno tehnologijo bi bilo potrebno razviti v celoti ter jo ponuditi po razumni oziroma dostopni ceni.

 

Nizkohitrostni generator za poskusne uporabe v manjših vodnih turbinah (Ref.: 12 CZ 0744 3PAM)

Češko podjetje, dejavno na področju razvoja celovitih rešitev majhnih vodnih turbin, išče generator s trajnimi magneti za majhne slapove, primerne za nizko hitrostno poskusno uporabo. Razpon moči generatorja je od 5 do 50 kW. Naprava mora proizvajati elektriko od 10 do 100 vrtljajev/minuto. Podjetje si želi sodelovanje s proizvajalci ali zasebnimi raziskovalnimi organizacijami, ki imajo veliko strokovnega znanja in izkušenj na tem področju.

 

Pripomoček za zmanjšanje videza zabuhlih oči in temnih kolobarjev pod očmi (Ref.: 13 GB 4103 3SHJ)

Urad Velike Britanije za mednarodno proizvodnjo izdelkov za široko potrošnjo išče nove pripomočke/tehnologijo, ki bi pomagala zmanjšati videz zabuhlih oči ter prikriti temne kolobarje pod očmi. Namesto kemijskih spojin naj bi bil poudarek na napravah, ki prihajajo s področja medicinskih pripomočkov. Podjetje razpolaga z viri za nadaljnji razvoj in uvajanje na trg. Tip sodelovanja: licenčno sodelovanje, skupni nadaljnji razvoj, sporazum s tehnično pomočjo.

 

Zmanjšanje maščobe v pečenem testu (Ref.: 13 US 87GB 3SKV)

Ameriško podjetje, s prihodkom od prodaje 8,2 milijarde dolarjev, vabi k predložitvi predlogov tehničnih rešitev za preprečitev ali zmanjšanje privzema olja v testo med cvrtjem ali zadrževanje olja po sušenju ocvrte hrane, namenjene za hidracijo. Zaželjene so odobrene raziskovalne ali komercialne rešitve.

 

Načini uporabe pokošene trave (Ref.: 13 TR 99PD 3SKM )

Turško gradbeno podjetje upravlja razkošno predmestno naselje v Carigradu. Naselje se razteza na 2 milijonih kvadratnih metrov površine. Iz zelenice, ko se pokosi, dobijo velike količine odpadne trave. Podjetje išče načine za predelavo ostankov trave v izdelke z dodano vrednostjo. Družba se zanima za licenčno sodelovanje in/ali podpis trgovinskih sporazumov s tehnično pomočjo.

 

Plinski gorilnik z visokim izkoristkom (Ref.: 13 TR 99PB 3SIM)

Veliko turško podjetje, ki proizvaja potrošniško blago, išče partnerje za trenutni razpis EUREKA. Cilj je oblikovati visoko učinkovit (> 65 %), domači plinski gorilnik, ki ne presega mejne vrednosti emisij (1000 ppm), z dosegom moči od 1 kW do 6 kW. Dobrodošle so ponudbe industrijskih partnerjev kot tudi raziskovalnih inštitutov in univerz, ki imajo izkušnje na področju oblikovanja gorilnika in toplotne tehnike.

 

PONUDBA

 

Stol s pnevmatsko dvižno sedežno ploskvijo, primeren za invalide in starejše ljudi (Ref.: 12 AT 0106 3PAK)

Avstrijsko podjetje je razvilo stol, ki omogoča uporabniku, da se usede in vstane s pomočjo premikajoče se sedežne površine. Ta se zviša ali zniža z integrirano dvižno napravo (pnevmatsko) in ne potrebuje zunanjega napajanja. Uporaba stola zahteva minimalni fizični napor uporabnika. Rešitev je primerna za ortopedski in zdravstveni trg, pa tudi za domačo uporabo. Stol združuje tehnologijo s funkcionalnostjo in dizajnom. Stol je bil tudi nagrajen z nagrado Red Dot leta 2011 in 2012. Podjetje išče industrijske in poslovne partnerje.

 

Avtomatski obrat za proizvodnjo sira (Ref.: 10 NL 60AH 3IS8)

Nizozemsko podjetje, ki je specializirano za razvoj in proizvodnjo opreme in strojev za prehrambeno industrijo, je razvilo kompakten in popolnoma avtomatiziran sistem za izdelavo sira. Ta sistem je še posebej primeren za obdelavo majhnih količin mleka v tovarnah sira. Podjetje je zainteresirano za sodelovanje s tovarnami za proizvodnjo sira in mlečnih izdelkov v okviru trgovinskih sporazumov s tehnično pomočjo.

 

Prenosni laboratorij za dentalno pomoč (Ref.: 13 IE 51S6 3SKZ)

Majhno irsko podjetje je razvilo prenosni laboratorij za zobne odtise, ki ima nameščeno vso potrebno opremo za obdelavo ali izoblikovanje zobnih odtisov. Izdelek je namenjen za bolj stroškovno in strokovno učinkovite postopke v zobnih laboratorijih in operativnih posegih. Podjetje išče podjetje ali podjetja za dogovor o licenčni pogodbi za proizvodnjo tega izdelka na dogovorjenih trgih.

 

Samostoječi mešalnik za pripravo jedi in sladic nad vročo paro (Ref.: 10 HR 89GM 3HBG)

Hrvaški izumitelj je razvil model kuhinjskega mešalnika, ki sestoji iz samostojnega mešalnika z dodano posodo za generiranje pare. Prednost v primerjavi z obstoječimi mešalniki je, da mešalnik ne omogoča samo mešanje, temveč tudi obdelavo sestavin s pomočjo vroče pare. Izumitelj išče industrijskega partnerja, proizvajalca gospodinjskih aparatov, ki se zanima za proizvodno in tehnično sodelovanje (licenčno sodelovanje).

 

Ekološko stabilen in mobilni sistem za gašenje požara v zaprtih prostorih (Ref.: 10 HR 89GJ 3ISZ)

Hrvaško podjetje je razvilo ekološko stabilen sistem za gašenje požarov. Sistem temelji na kalijevi soli, ne vsebuje plinov ter kislin, ki škodujejo ljudem in ozonu. Ta sistem omogoča hitro gašenje požarov, enostavno rokovanje zaradi svoje velikosti in deluje samo v zaprtih prostorih. Uporablja se lahko za gašenje vseh vrst požarov v avtomobilih, avtobusih, vlakih, ladjah, za industrijske rastline in v zasebnih domovih. Podjetje išče partnerje, ki so zainteresirani za licenčno sodelovanje in/ali nadaljnji skupni razvoj.

 

Energetsko učinkovita rešitev za objekte z uporabe energije odpadne vode (Ref.: 11 HR 89GJ 3LEX)

Hrvaška družba je razvila energetsko učinkovito rešitev, ki je delno podprta z rabo energije odpadne vode. Tovrstni toplotni sistem je plod lastnega razvoja podjetja in se lahko izvaja v vseh industrijskih, turističnih in športnih objektih za ogrevanje vode. Vsak ustrezen oziroma po meri narejen toplotni sistem maksimizira porabo energije odpadne vode, da dobimo največji, maksimalni učinek segrevanja. Podjetje išče komercialno sodelovanje s tehnično pomočjo.

 

Nov semantični iskalnik besed (Ref.: 13 PL 61AJ 3SKY)

Poljsko podjetje je razvilo semantični iskalnik, namenjen izboljšanju natančnosti spletnega iskanja. Z razumevanjem vsebinskih pomenov izrazov odpravlja nov iskalnik potrebo po razvrstitvi po seznamu ohlapno povezanih ključnih besed in neposredno zagotavlja natančne poizvedbe. Podjetje išče partnerja med raziskovalnimi organizacijami/univerzami za nadaljnjo raziskovalno razvojno pomoč s tehničnim sodelovanjem.

 

Inteligentni kompas in turistični vodnik, enostaven za uporabo in navigacijo v novih destinacijah (Ref.: 11 HR 89GJ 3N2E)

Hrvaško-britansko podjetje je razvilo inteligentni kompas in turistični vodnik posebne oblike. Edinstven, inovativen dizajn, fleksibilnost in celovitost platforme so ključne značilnosti, s katerimi lahko uporabniki enostavno krmarijo v neznanih destinacijah. Izdelek je sestavljen iz ročne naprave, pametne aplikacije, vsebuje posebno prilagojene sklope lokacij in nadstandardne spletne storitve. Podjetje išče investitorja za vstop v serijsko proizvodnjo ter poslovne partnerje, ki so zainteresirani za licenčno ter tehnično sodelovanje.

 

Neprodorna naravna ograja in zvočna pregrada ob cestah, terasah in vrtovih (Ref.: 11 NL 60AH 3LSZ)

Nizozemsko podjetje je specializirano za izdelavo tako imenovanih zelenih ograj. Montažni elementi so zelo enostavni za namestitev in so namenjeni blokadi hrupa ob cestah, javnih površinah, vrtovih itd. Podjetje išče partnerje na področju pogodb, načrtovanja in organiziranja infrastrukturnih projektov in pokrajin, še posebej, kadar morajo biti odpravljene težave s hrupom. Ponudba je lahko zanimiva tudi za dobavitelje, arhitekte in proizvajalce, ki delujejo na tem področju.

 

Za več informacij o zgoraj navedenih ponudbah in povpraševanjih pišite na naslov een@ijs.si, pokličite na 01/477 38 42 ali obiščite spletno stran www.een.si.

 

 


Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *