Borza tehnologij maj

Avtor: Podjetnik | Objava: 07.05.2014


PONUDBA

 

Inovativna tehnologija za izdelavo replike tradicionalno lesenih vrat (Ref.: 13 IE 51S6 3SMD)

Irsko podjetje je razvilo tehnologijo, s katero lahko izdelamo repliko tradicionalnih lesenih vrat. Tehnologija se lahko uporablja za izdelavo vseh vrst lesenega pohištva in omogoča repliko tradicionalnih vrat. Podjetje se zanima za industrijske proizvajalce, delujoče na področju kuhinjskega ter spalniškega pohištva. Pripravljeni so na skupno sodelovanje na podlagi licenčne pogodbe.

 

Inovativni sistem za kiper traktorske prikolice (Ref.: 08 CZ 0746 0JGS)

Češki inovator je razvil mehanski sistem vlečne roke prikolice, ki ne potrebuje uporabe hidravličnega trismernega sistema. Sistem je primeren za enoosne ali dvoosne prikolice. Podjetje se zanima za proizvajalce kiper prikolic. Pripravljeni so na skupno sodelovanje na podlagi licenčne pogodbe.

 

Oblikovanje in izdelava bioklimatskih toplih gred (Ref.: 12 FR 33j6 3OIE)

Podjetje iz Francije, specializirano na področju bioklimatskih rastlinjakov, je razvilo sistem, ki pripomore k zmanjšanju stroškov porabe električne energije. V odvisnosti glede na podnebje lahko omenjeni sistem stroške obratovanja zmanjša skoraj na nič. Sistem se lahko uporabi na celotnem agroživilskem področju. Podjetje išče partnerje, ki bi želeli implementirati tehnologijo in bi bili pripravljeni na skupno sodelovanje na podlagi komercialnega dogovora s pomočjo tehnične asistence.

 

Biološki zračni filter (Ref.: 09 DK 20B7 3ERV)

Podjetje iz Danske, specializirano v razvoju ter dobavi idejnih rešitev za odpravo vonja ter prahu v agroživilstvu, išče partnerja za razvoj ter proizvodnjo biološkega zračnega filtra. Pripravljeni so na skupno sodelovanje na podlagi različnih vrst poslovnih pogodb.

 

Preizkusna oprema za samodejno merjenje lesenih polen in prostornine lesa (Ref.: 09 DE 1592 3FI6)

Raziskovalni inštitut je razvil koncept za samodejno merjenje lesenih polen in prostornine lesa. Sistem omogoča večjo stroškovno učinkovitost zaradi njegove natančne meritve. Raziskovalni inštitut išče partnerje, delujoče na področju razvoja ter konstrukcije strojev za lesno industrijo. Pripravljeni so na skupno sodelovanje na podlagi licenčne pogodbe.

 

Tehnologija za proizvodnjo peletov iz različnih vrst žitaric (Ref.: 08 CZ 0744 0ICD)

Češko podjetje, specializirano na področju uporabe rastlin v energetske namene, je razvilo posebno proizvodnjo linijo, ki omogoča proizvodnjo peletov iz žitaric/slame in drugih rastlin. Omenjena vrsta goriva oziroma peletov je enako učinkovita kot uporaba rjavega premoga za gretje. Podjetje išče partnerje za skupno sodelovanje na podlagi različnih vrst poslovnih pogodb.

 

GPS sledenje, vodenje evidence opravil ter opreme za farme (Ref.: 13 DK 20B7 3SFB)

Dansko podjetje, delujoče na področju informacijsko-komunikacijskih tehnologij, je razvilo spletni program, ki omogoča farmam vodenje evidence opravil uslužbencev, uporabo kmetijske opreme, merjenje porabe pesticidov itn.) Podjetje išče partnerje, farme, ki so zainteresirane za terensko testiranje omenjenega sistema. Podjetje je pripravljeno na skupno sodelovanje na podlagi tehničnega dogovora.

 

Infrardeče ogrevalne plošče za ogrevanje tal v hlevih ter na farmah. (Ref.: 09 DE 1594 3FHW)

Nemško podjetje je razvilo infrardeče ogrevalne panele, ki so primerni za ogrevanje tal v hlevih farm. Omenjeni paneli porabijo zelo malo električne energije. Za doseganje temperature tal od 40 do 42 stopinj Celzija enega panela je potrebno približno 40 W električne energije. Podjetje se zanima za industrijske partnerje, proizvajalce hlevske opreme, ter konstruktorje za gradnjo hlevov. Pripravljeni so na skupno sodelovanje na podlagi tehničnega dogovora.

 

Inovativni sistem za proizvajalce električne energije iz odpadne vode ter oljčnih odpadkov (Ref.: 12 IT 53V0 3R30)

Italijansko podjetje je razvilo inovativni sistem za proizvodnjo električne energije iz odpadne vode, oljk, oljčnih odpadkov ter drugih vrst biomase. Tehnologija omogoča hkratno proizvodnjo električne energije ter uporabo stranskih produktov (polifenolov), ki se uporabljajo za kozmetične izdelke. Podjetje je pripravljeno na sodelovanje na podlagi sporazuma o skupnem podjetju ali komercialnega dogovora s pomočjo tehnične asistence.

 

 

POVPRAŠEVANJE

 

Tehnologija za vzpostavitev hidroponičnega rastlinjaka za gojenje zelenjave (Ref.: 12 MK 82EX 3OUY)

Makedonsko podjetje išče partnerje, ki bi ponudili tehnologijo ali razvili sistem za vzpostavitev hidroponičnega rastlinjaka. Tehnologija mora biti vpeljana na trg ali pa je lahko v laboratorijski fazi, vendar mora biti primerna za implementacijo. Podjetje se zanima za industrijske partnerje ali raziskovalne organizacije, delujoče na področju vrtnarstva. Pripravljeni so skleniti tehnični dogovor ali komercialni dogovor s pomočjo tehnične asistence.

 

M2M platforma brezžičnega komunikacijskega modula za nadzorovanje in upravljanje (TRDE20140124001)

Nemško podjetje, znano pod uspešno blagovno znamko opreme za natovarjanje, išče brezžični M2M komunikacijski modul za nadzorovanje in upravljanje. Modul mora biti standarden in uporaben za izvajanje drugih aplikacij. Podjetje išče partnerja, proizvajalca elektronskih sistemov za razvoj brezžičnega modula. Pripravljeni so na skupno sodelovanje na podlagi licenčne pogodbe.

 

CAD Tehnologija za mobilne naprave (Ref.: 12 AT 0108 3PNH)

Avstrijsko podjetje, specializirano na področju tridimenzijskega modeliranja, išče komponente ali tehnologije, da bi jih prilagodili svojemu portfelju tridimenzijskega modeliranja programske opreme. Z omenjeno tehnologijo bi povečali obstoječe programske module, hkrati pa zmanjšali razvojni čas ter trud za aplikacije v prihodnosti. Podjetje išče industrijske partnerje za nadaljnji razvoj programske opreme in komponent. Pripravljeni so na skupno sodelovanje na podlagi tehničnega dogovora ali licenčne pogodbe.

 

Rešitve za meritve prahu (Ref.: 13 NL 60AH 3SM4)

Nizozemsko podjetje, specializirano za industrijske rešitve filtriranja prahu ter dima, išče inovativne rešitve za merjenje prahu, ki ostane v filtrih. Podjetje se zanima za podjetja, delujoča na področju merilnih sistemov, za nadaljnji razvoj. Pripravljeni so za sodelovanje na podlagi tehničnega dogovora ali komercialnega sporazuma s pomočjo tehnične asistence.

 

Poseben kalup, izdelan iz silikona, plastike ali drugega materiala (Ref.: 09 FR 38m9 3F20)

Francosko podjetje, specializirano za proizvodnjo visoko tehnoloških povojev, išče dobavitelja posebnih kalupov, izdelanih iz plastike, silikona ali drugega primernega materiala v skladu z natančnimi specifikacijami. Podjetje je pripravljeno na skupno sodelovanje na podlagi komercialnega dogovora s pomočjo tehnične asistence.

 

Postopek za odstranjevanje organskih odpadkov in proizvodnja električne energije (Ref.: 09 FR 38m9 3DZX)

Francosko podjetje, specializirano za dekontaminacijo zraka, išče sistem za odstranjevanje organskih odpadkov ter proizvodnjo energije pri visokih temperaturah. Podjetje se zanima za industrijskega partnerja, delujočega na področju predelovanja organskih odpadkov. Pripravljeni so za skupno sodelovanje na podlagi proizvodnega dogovora ali licenčne pogodbe.

 

Inovativne tehnologije za vodo ter vodovodna podjetja (Ref.: 12 GB 4103 3OX5)

Podjetje na jugozahodu Anglije išče inovativne tehnologije na področju voda za implementacijo v velikih vodovodnih podjetjih. Vodovodno podjetje išče partnerje, podjetja, univerze ter raziskovalne institucije, ki bi ponudile tovrstno tehnologijo. Pripravljeni so za sodelovanje na podlagi licenčne pogodbe ali komercialnega dogovora s pomočjo tehnične asistence.

 

Vakuumsko parna tehnologija za korozijsko zaščito (Ref.: 11 HU 50S0 3L7G)

Madžarsko podjetje išče vakuumsko tehnologijo za protikorozijsko zaščito železa. Družba je pripravljena prevzeti tehnologijo, ki ustreza standardom nemške avtomobilske znamke. Tehnologija mora prestati 480-, 720- ali 1000-urni preizkus v tako imenovanem slanem spreju. Podjetje se zanima za industrijske partnerje, delujoče na področju varjenja, prevlek ter nanosov. Pripravljeni so na skupno sodelovanje prek različnih vrst poslovnih pogodb.

 

 

Za več informacij o zgoraj navedenih ponudbah in povpraševanjih pišite na naslov info@een.si, pokličite na 01/477 38 42 ali obiščite spletno stran www.een.si.

 

 


Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *