Borza tehnologij marec

Avtor: Podjetnik | Objava: 10.03.2014


PONUDBA

 

Naprava za ugotavljanje kakovosti površinskih voda (TONL20140116001)

Nizozemsko podjetje ponuja napravo za ugotavljanje kakovosti površinskih voda v realnem času, katere rezultati ne potrebujejo nadaljnjih laboratorijskih analiz. V primerjavi z laboratorijskimi meritvami je ta tehnologija hitra, fleksibilna in stroškovno nizka. Podjetje se zanima za komercialni sporazum s tehnično pomočjo.

 

Čiščenje dimnih plinov z visoko energijskim snopom elektronov: globalna in učinkovita rešitev (TOFR20140117001)

Francosko podjetje ponuja učinkovito rešitev čiščenja dimnih plinov z visoko energijskim snopom elektronov. To preprosto rešitev je mogoče uporabiti na že obstoječih objektih. Podjetje išče partnerje za licenčno sodelovanje ali skupno vlaganje. Partner naj bi izvedel študijo izvedljivosti za to tehnologijo ali implementiral proces na lastnih objektih.

 

Tehnika analize za oceno prehrambnih izdelkov, ki temelji na statističnih metodah (TOTR20140120001)

Turško podjetje, ki se ukvarja z raziskavami in razvojem prehrambnih izdelkov, je razvilo tehniko analize za oceno prehrambnih izdelkov, ki temelji na statističnih metodah. Tehnika se lahko prilagodi v skladu s posebnimi potrebami potencialnih partnerjev, saj ima vsak prehrambni izdelek drugačne lastnosti. Turško podjetje ponuja svoje metode in znanje za sporazum o tehnološkem sodelovanju.

 

Izboljšano 3D optoakustično/termoakustično slikanje (PAT/TAT) (TOFR20140123005)

Francoska univerza je zahvaljujoč računalniški tomografiji razvila in patentirala tehnologijo, ki omogoča odkrivanje raka brez ionizirajočega sevanja. Zaradi nizke razpršenosti mikrovalov omogoča dobro optično slikanje tkiv. Podjetje se zanima za licenčno sodelovanje z industrijo in laboratoriji, ki se ukvarjajo s tridimenzijskim slikanjem: medicinsko slikanje (rak dojke ...) in na področju geologije (karakterizacija materialov).

 

Sistem za varčevanje z vodo v gospodinjstvih (TOTR20140204001)

Raziskovalec iz Turčije, specializiran za sisteme za varčevanje z vodo, pripravlja nov sistem, ki zmanjša porabo vode do 15 %. Zaželeno je licenčno, proizvodno in finančno sodelovanje kot tudi sporazum o tehnološkem sodelovanju s partnerji iz vse Evrope.

 

Tehnologija za proizvodnjo zelenjavnih in sadnih sokov/nektarjev z večjim deležem antioksidantov (TORU20140114001)

Rusko podjetje, specializirano za proizvodnjo zelenjavnih in sadnih sokov, ponuja tehnologijo za proizvodnjo sokov/nektarjev z večjim deležem antioksidantov. Trenutna tehnologija omogoča proizvodnjo korenčkovega soka, s prilagoditvami pa je možna proizvodnja sokov iz drugega sadja, zelenjave in jagod. Podjetje išče industrijskega partnerja ali raziskovalno organizacijo za prenos tehnologije in/ali skupna vlaganja.

 

Avtomatiziran obrat za recikliranje vzmetnic išče partnerje v Evropi (TONL20140130001)

Nizozemsko podjetje je v sodelovanju s specializiranimi dobavitelji zasnovalo in zgradilo avtomatiziran obrat za recikliranje vzmetnic. Koncept se je izkazal za uspešnega na nizozemskem trgu in podjetje je deležno velikega zanimanja tujih podjetij. Da bi lahko rešitev ponudili še v drugih državah, išče podjetje za skupna vlaganja, licenciranje ali prodajo koncepta.

 

Zobni vsadek z bionanoprevleko (TODE20131126001)

Nemška univerza ponuja medicinske zobne vsadke z biofunkcionalno prevleko, ki v veliki meri zmanjša zaplete, zaradi nezadostnega oprijema tkiva na vsadek. Iščejo proizvodna podjetja za licenčno sodelovanje.

 

Kvalitetna masovna proizvodnja izdelkov iz kompozitnih materialov (TOIL2014020600)

Izraelsko podjetje, dejavno na področju kompozitnih materialov, je razvilo proces in sistem za oplaščevanje tkanin ali vlaknatih materialov. Uporabnost tehnologije je potrdilo več avtomobilskih, letalskih in ostalih industrijskih podjetij. Podjetje ponuja licenčno sodelovanje podjetjem, ki se ukvarjajo s kompozitnimi prepregi v različnih sektorjih.

 

 

POVPRAŠEVANJE

 

Naprava za merjenje slikovnih pik s premerom med 0,1 do več sto mikronov (TRFR20140210001)

Francosko podjetje išče partnerja, ki ima v lasti ali je pripravljeno razviti sistem ali napravo na področju slikovne analize (strojne in programske), ki je sposobna prepoznati in meriti istočasno več slikovnih pik s premerom med 0,1 do več sto mikronov. Išče se partnerja za sporazum o tehnološkem sodelovanju.

 

Miniaturni/mikro senzorji za merjenje kemijskih in fizikalnih parametrov v krvi in dializatu (TRNL20140207001)

Nizozemski strokovnjaki za čiščenje krvi in hemodializo, ki temelji na novih nanostrukturnih materialih, išče mikro senzorje, ki spremljajo kemijsko in fizikalno stanje krvi in dializatne tekočine. Podjetje išče partnerja za dobavo senzorjev, proizvodnjo, zunanje izvajanje ali tehnično sodelovanje.

 

Odstranjevanje oksida iz magnezijevih plošč (TRDE20140130001)

Nemško vodstvo mednarodnega dobavitelja prvega reda za avtomobilsko industrijo išče tehnologijo za odstranjevanje magnezijevega oksida iz magnezijevih plošč za optimizacijo postopka poznejšega lepljenja. Ponujena tehnologija naj bo v pozni fazi razvoja ali že pripravljena za uvedbo v masovno proizvodnjo. V partnerstvo za skupni razvoj so vabljeni industrijski partnerji, raziskovalne organizacije in akademsko okolje s primernimi rešitvami.

 

Razvoj novih in zdravih bioaktivnih spojin iz stranskih proizvodov jabolk (TRUK20140124001)

Angleško podjetje, usmerjeno v proizvodnjo visoko kakovostnih bioaktivnih sestavin na področju zdravstva in osebne higiene, išče podjetja za predelavo sadja, da bi skupaj razvili nov in zdrav izdelek iz stranskih proizvodov jabolk/hrušk s pomočjo njihovega edinstvenega procesa, ki vključuje uporabo alg. Podjetje se zanima za skupen razvoj in skupno vlaganje z možnostjo sodelovanja v projektih Horizont 2020.

 

Iskanje rešitev za popolno zamenjavo antibiotika v živalskem semenu za umetno oploditev (TRFR20140130001)

Inovativno francosko podjetje, specializirano za umetno oploditev živali, namerava v celoti nadomestiti uporabo antibiotikov v semenu. Raziskovalno-razvojno podjetje išče aktivne molekule ali mehanske učinkovine za zaviranje rasti in presnove bakterij. Išče partnerja z znanjem, izkušnjami ali metodami za razvoj ustrezne rešitve. Podjetje ponuja tehnično sodelovanje, skupno vlaganje ali licenčno sodelovanje.

 

Povpraševanje po radarskem sistemu za zaščito ptic selivk na vetrnih elektrarnah (TRTR20140115001)

Turško podjetje, dejavno na področju energetskih sistemov - gradnji vetrnih elektrarn - išče radarski sistem za zaščito ptic selivk. Podjetje je zainteresirano za vzpostavitev komercialnega sodelovanja s tehnično pomočjo.

 

Povpraševanje po tehnologiji za čiščenje blata in mulja (TRES20131218001) Špansko podjetje, specializirano za ravnanje z odpadki in čiščenje odplak, išče novo tehnologijo za čiščenje blata in mulja, vključno z blatom iz čistilnih naprav ter drugih vrst muljev. Podjetje se zanima za proizvodno ali komercialno sodelovanje s tehnično pomočjo za implementacijo te tehnologije.

 

Švedsko podjetje išče partnerja za proizvodnjo medicinske prevleke-filma in inovativnega lepila (TRSE20131204001)

Švedsko podjetje je razvilo lepilo, ki pri izpostavljenosti svetlobi zmanjša lepljivost. Iščejo se proizvodni partnerji v zdravstveni industriji, ki bi proizvajali izdelke podjetja, narejene z novim lepilom. Podjetje išče partnerje za vzpostavitev proizvodnega sodelovanja in jim prepusti izdelavo medicinskih prevlek-filmov.

 

Tehnologija za proizvodnjo dušikove kisline (HNO3) (TRCZ20130701001)

Makedonski proizvajalec mineralnih gnojil išče učinkovito tehnologijo za proizvodnjo dušikove kisline. Tehnologija mora biti popolnoma razvita in pripravljena za uporabo. Podjetje se zanima za komercialno sodelovanje.

 

 

Za več informacij o zgoraj navedenih ponudbah in povpraševanjih pišite na naslov info@een.si, pokličite na 01/477 38 42 ali obiščite spletno stran www.een.si.

 

 

 


Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *