Borza tehnologij november

Avtor: Podjetnik | Objava: 11.11.2013


PONUDBA

 

Tehnologija za proizvodnjo sedežev za lajšanje bolečin v hrbtu (Ref.: TOIE20131011001)

Irsko podjetje, specializirano v proizvodnji sedežev za preprečevanje bolečin v hrbtu, ima patentirano in preverjeno tehnologijo za izdelavo sedežev po meri bolnikovih potreb. Podjetje išče partnerje s področja specializiranega pohištva ali opreme s ciljem geografske razširitve. Vrsta partnerskega sodelovanja je stvar dogovora.

 

Skupna rešitev za androidni pametni TV in medijsko platformo (Ref.: TOKR20131009001)

Korejsko podjetje je razvilo rešitve za androidni pametni TV in medijsko platformo. Inovativni vidik te tehnologije je, da z dvema vgrajenima vhodno-izhodnima antenama omogoča prenos velike količine podatkov in zagotavlja visoko prepustnost in pretakanje vsebine do 4-krat hitreje. Podjetje išče partnerja za proizvodni sporazum, trgovinski sporazum s tehnično pomočjo in finančne vire.

 

Nov koncentriran sončni zbiralnik (Ref.: TOGR20130726001)

Grško podjetje želi proizvesti inovativni sončni termalni zbiralnik. Izdelek je zasnovan tako, da se lahko uporablja tudi tam, kjer do sedaj uporaba z obstoječo tehnologijo ni bila mogoča. Grško podjetje išče partnerje, ki se zanimajo za proizvodnjo in/ali investitorje. Stranki bi sklenili proizvodni dogovor z vzporednim sporazumom o skupnem vlaganju. Prav tako je zaželena finančna podpora za vstop izdelka na trg.

 

Inovativen morsko ekološki pogonski sistem (Ref.: TOIT20130916002)

Italijansko podjetje, ki deluje v sektorju pomorsko inženirskih storitev, je zasnovalo inovativno tehnologijo, ki temelji na revolucionarnem električnem pogonskem sistemu in omogoča čolnom, da razumno zmanjšajo njihov okoljski vpliv. Podjetje se zanima za trgovinske sporazume s tehnično pomočjo, ki vključuje montažo in vzdrževanje tehnologije. Prav tako so zainteresirani za licenčne pogodbe in sporazume za tehnično sodelovanje.

 

Polnilna infrastruktura za električna vozila (polnilne točke in informacijska tehnološka platforma za električna vozila) (Ref.: TOBE20131007001)

Belgijsko podjetje, specializirano za proizvodnjo elektronskih naprav za industrijski in energetski sektor, je razvilo rešitev električne mobilnosti, ki temelji na informacijski tehnološki platformi za polnilne točke. Podjetje ponuja svojo inovativno tehnologijo partnerjem, ki imajo posebne potrebe po infrastrukturi e-vozil in so pripravljeni sodelovati v skladu s trgovinskimi sporazumi s tehnično pomočjo in tehničnim sodelovanjem.

 

Tehnologija za (geo) toplotno elektrarno za licenciranje ali nadaljnji skupni razvoj (Ref.: TOPL20130926004)

Podjetje iz Poljske je razvilo termoelektrarno, ki temelji na zemljini toploti. V primerjavi z drugimi tradicionalnimi tehnologijami (toplotne črpalke) ta tehnologija ne le dobavlja toploto, ampak omogoča proizvodnjo električne energije, zaradi česar je samozadostna rešitev. Ta tehnologija se lahko licencira potencialnim proizvodnim partnerjem ali pa je po dogovoru predmet nadaljnjega razvoja na področju raziskav.

 

Dodatek, ki izboljša moč ogrevanja z biomaso ter zmanjša količino pepela (Ref.: TOPL20130925001)

Poljsko podjetje, specializirano na področju optimizacije zgorevanja trdnih goriv, je razvilo poseben aditiv, ki izboljšuje moč ogrevanja z biomaso. Dodatek je namenjen proizvajalcem lesenih briketov. Izboljšanje toplotne moči je od 18 % do 22 %. Podjetje zanima trgovinski sporazum s tehnično pomočjo.

 

Nizki stroški, visoka zmogljivost, »pametna« tehnologija za okno za popoln nadzor nad svetlobo in toploto (Ref.: TOCY20130923001)

Ciprsko podjetje, dejavno na področju pametne ali preklopne tehnologije stekla, je ustvarilo tehnologijo za popoln nadzor svetlobe in toplote na oknih; od popolne prosojnosti do popolne neprepustnosti. Električna energija ni potrebna. Stroški izdelave so zelo nizki. Okno se lahko uporablja v stavbah in vozilih za čim večjo energetsko učinkovitost in udobje. Podjetje išče partnerje za licenčno sodelovanje, raziskave ali sporazum o tehničnem sodelovanju.

 

Spletni stabilizacijski sistem za stroje za izdelovanje papirja (Ref.: TOFI20130826001) Finsko podjetje je razvilo tehnologijo za odpravo težav pri proizvodnji papirja. Stabilizacijski sistem skupaj z drugimi izdelki tega podjetja in njihovim tehnološkim znanjem poveča produktivnost in zmanjša problem ozkega grla. Podjetje se zanima za tehnično sodelovanje in morebitne spremembe ali dopolnitve trenutne proizvodne tehnologije potencialnega partnerja.

 

 

POVPRAŠEVANJE

 

PTFE filtri za sterilizatorje (Ref.: TRDK20131001001)

Dansko podjetje išče posebne PTFE (politetrafluoretilenske) filtre za sterilizacijo avtomatiziranih instrumentov v bolnišnicah. Podjetje razvija nov izdelek za evropski trg in potrebuje PTFE filter z oznako CE. Filter se nahaja v zadnjem delu posode kot stalna pregrada pred mikrobi. Filter je namenjen večkratni uporabi za 5000 sterilizacijskih ciklov in je izdelan iz politetrafluoretilena.

 

Tehnologije za proizvodnjo stisnjenega zraka iz obnovljivih virov energije (Ref.: TRFR20131008001)

Francosko podjetje, katerega osnovna dejavnost je proizvodnja energije in ravnanje z odpadki, išče inovativne tehnologije/rešitve za proizvodnjo stisnjenega zraka. Cilj je uspešno proizvesti stisnjen zrak iz obnovljivega vira energije. Zanimajo jih obnovljivi viri energije, kot so vodne energije, plimovanja ter vetrna in sončna energija. Podjetje išče partnerje (industrija/univerze) z dokazanim strokovnim znanjem in/ali dokazanimi rezultati na tem področju, za tehnično sodelovanje in/ali licenčne pogodbe.

 

Tehnologija za proizvodnjo 3-plastne in 5-plastne folije (Ref.: TRPL20130822001)

Poljsko podjetje, ki je dejavno na trgu izdelkov iz plastičnih mas, išče inovativne rešitve za proizvodnjo 3-slojne in 5-slojne folije. Folija je namenjena izdelavi nove embalaže različnih vrst, vključno z živili. Podjetje išče partnerje za trgovinski sporazum s tehnično pomočjo.

 

Vodni sistem ogrevanja (Ref.: TRIL20131007001)

Izraelsko podjetje išče tehnologijo za oblikovanje in načrtovanje solarnega sistema za ogrevanje vode v velikem obsegu. Tehnologija bi morala biti pripravljena za končno izvedbo pri projektih na ključ. Iščejo tudi partnerje za sodelovanje pri projektih na ključ.

 

Majhen in varen grelni element (Ref.: TRUK20130820001)

Britanski proizvajalec potrošniškega blaga išče tehnologije za manjše grelne elemente. Element se upravlja ročno, uporaba in odstranjevanje morata biti varna za potrošnike, element pa mora biti prilagodljiv za masovno proizvodnjo. Podjetje išče partnerje, ki bi imeli izkušnje s shranjevanjem ter s proizvodnjo toplote in energije. Vrsta sodelovanja s partnerji je odvisna od stopnje razvoja.

 

Proizvodnja mikrodelcev za farmacevtsko uporabo (Ref.: TRGR20131007001)

Grško farmacevtsko podjetje želi skleniti sporazum s proizvodno organizacijo za proizvodnjo mikro delcev v velikem obsegu. Organizacija mora biti specializirana za sterilne/aseptične pripravke (izdelki za injiciranje), ki temeljijo na procesih emulgiranja, da bi lahko nadaljevali s študijami in obsežno proizvodnjo za farmacevtske družbe.

 

Toplotna črpalka za pripravo tople sanitarne vode, ogrevanje in hlajenje (Ref.: TRGR20131007002)

Grško podjetje je v procesu oblikovanja novega živilskopredelovalnega turističnega kompleksa na Kreti. Kompleks bo sestavljen iz tradicionalnih kamnitih hiš ter prostora za rekreacijo. Podjetje išče dobavitelje in/ali proizvajalce inovativne toplotne črpalke, ki lahko poleg ogrevanja in hlajenja, proizvaja vročo vodo, s katero bi oskrbovali kompleks. Podjetje išče partnerje za trgovinski sporazum s tehnično pomočjo.

 

Oblikovanje in razvoj 3G in 4G pametnih telefonov in tabličnega računalnika z operacijskim sistemom Android (Ref.: TRGR20131001001)

Grško podjetje, specializirano za izvajanje interaktivne medijske tehnologije, išče partnerje za razvoj 3G in 4G pametnih telefonov in tabličnih računalnikov, ki uporabljajo operacijski sistem Android in orodja, kot so Android Rom Images, Android Interface Definition Language (AIDL), Android Kit Native Development (NDK). Podjetje se zanima za sklenitev tehničnega sodelovanja, sporazum o proizvodnji kot tudi za sklenitev trgovinskega sporazuma z drugimi podjetji, ki imajo strokovno znanje ter znanje.

 

Medicinske programske rešitve za uvedbo novih tehnologij in storitev (Ref.: TRGR20130930001)

Grško podjetje, aktivno na področju medicinske opreme, išče partnerje za integracijo ali sodelovanje pri razvoju inovativnih rešitev, za zagotavljanje nove tehnologije ter storitev na grškem trgu. Družba je pripravljena oceniti inovativne rešitve, ki prinašajo visoke tehnologije in učinkovite storitve v zdravstveni industriji. Podjetje zanimajo licenčni dogovori, tehnično sodelovanje ali vzajemni sporazum o proizvodnji.

 

 

Za več informacij o zgoraj navedenih ponudbah in povpraševanjih pišite na naslov een@ijs.si, pokličite na 01/477 38 42 ali obiščite spletno stran www.een.si.

 

 


Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *