Borza tehnologij oktober

Avtor: Podjetnik | Objava: 10.10.2013


PONUDBA

 

Medicinski pripomoček za spremljanje zdravstvenega stanja na daljavo (Ref.: TOLU20130801001)

Javni raziskovalni center iz Luksemburga je ustvaril medicinski pripomoček - daljinski upravljalnik, ki bolnikom omogoča, da z lahkoto preverijo svoje zdravstvene parametre kar od doma. Zanima jih licenčno sodelovanje ali pogodba o skupnem vlaganju.

 

LED svetilke, namenjene za splošno razsvetljavo z napetostjo 230Vca (115Vca) (Ref.: TOFR20130828001)

Francosko podjetje, specializirano za raziskave in razvoj na področju elektrotehnike (regulacijske rešitve LED osvetlitve), išče partnerja, ki se zanima za tehnologijo, ki omogoča varčevanje z energijo s tehniko vnaprejšnje kontrole svetil. Podjetje išče licenčno sodelovanje in je pripravljeno prilagoditi svojo tehnologijo za specifične potrebe partnerja v skladu s sporazumom o tehničnem sodelovanju.

 

Tehnologija za avtomatizirano proizvodnjo lesene razširljive mreže/ograje (Ref.: TOFR20130906001)

Francosko podjetje v družinski lasti, specializirano za proizvodnjo senčil po meri, je razvilo edinstveno tehnologijo za avtomatizirano proizvodnjo lesene razširljive mreže. Podjetje je po 10 letih raziskav razvilo prototip in zdaj išče partnerje za nadaljnji razvoj ter prenos tehnologije na trg.

 

Brezžični sistem za logistično podporo podzemnemu prevozu (Ref.: TOPL20130730005)

Poljski raziskovalno razvojni inštitut je razvil brezžični komunikacijsko-lokacijski sistem za podporo podzemnemu transportu. Prednosti tega sistema so natančno lociranje, dober prenos podatkov in majhni stroški infrastrukture. Inštitut išče industrijske partnerje za implementacijo in testiranje rešitev, tehnično sodelovanje ali komercialni sporazum s tehnično pomočjo (vključno z inženiringom, tehničnim svetovanjem, nadzorom kakovosti in vzdrževanjem).

 

Kmetijski stroj za presajanje riževih sadik (Ref.: TOIT20130712001)

Italijanski izumitelj je oblikoval inovativen kmetijski stroj za mehansko presajanje sadik na riževih poljih. Izumitelja zanima licenčno sodelovanje.

 

Naprava za gojenje alg (Ref.: TOPL20130812001)

Raziskovalni inštitut iz severovzhodne Poljske je razvil napravo za gojenje alg, ki sestoji iz pretočnega rezervoarja, opremljenega s premičnim luminiscenčnim polnjenjem, in se lahko uporablja za gojenje alg v industrijske namene. Razvijalci so zainteresirani za vzpostavitev sodelovanja: tehnično-finančno podporo, sklenitev licenčnega sodelovanja ali komercialnega sporazuma s tehnično pomočjo.

 

Tehnologija za proizvodnjo etanola iz škrobnih zrn brez odpada (Ref.: TORU20130829001)

Majhno rusko podjetje iz Sankt Peterburga je razvilo tehnologijo za proizvodnjo etanola iz škrobnih zrn brez odpadne droži. Prehod na novo tehnologijo omogoča: časovni prihranek predelave za 25 %, 25 % višji donos etanola, manjše stroške odpada (v višini 30 %). Podjetje išče partnerje za nadaljnji tehnološki razvoj in industrijsko uporabo.

 

Spletni stabilizacijski sistem za stroje za izdelovanje papirja (Ref.: TOFI20130826001)

Finsko podjetje je razvilo tehnologijo za odpravo težav pri proizvodnji papirja. Stabilizacijski sistem skupaj z drugimi izdelki tega podjetja in njihovim tehnološkim znanjem poveča produktivnost in zmanjša problem ozkega grla. Podjetje se zanima za tehnično sodelovanje in morebitne spremembe ali dopolnitve trenutne proizvodne tehnologije potencialnega partnerja.

 

Digitalna proizvodna tehnika za izdelavo zobnih aparatov (Ref.: TONL20130821001)

Nizozemsko podjetje je razvilo digitalno proizvodno tehniko za izdelavo zobnih aparatov, ki temelji na selektivnem laserskem taljenju z visokofrekvenčnim poliranjem. Podjetje ponuja svoje znanje in izkušnje v zvezi z materiali in proizvodnjo ter posebne proizvodne sposobnosti zainteresiranim zobozdravstvenim laboratorijem in/ali proizvajalcem zobnih aparatov, ki iščejo dolgoročno partnerstvo z možnim licenčnim sodelovanjem.

 

POVPRAŠEVANJE

 

Tehnologija za proizvodnjo folije iz čistega železa za razvoj novih elektrotehničnih naprav (Ref.: TRRU20130910001)

Rusko podjetje, specializirano za razvoj novih elektrotehničnih naprav, išče tehnologijo za izdelavo folije debeline 50 mikrometrov iz čistega elektrolitskega železa. Iščejo že povsem razvito tehnologijo, vendar pride v poštev tudi predstavitvena ali laboratorijsko testirana različica. Podjetje se zanima za licenčno sodelovanje, skupno vlaganje ali tehnično sodelovanje.

 

Tehnologija merjenja ravni hrupa za vgrajene aplikacije (Ref.: TRNO20130907001)

Norveško podjetje, ki deluje na področju varstva sluha, išče tehnologijo miniaturnega dozimetra. Sistem mora biti sposoben neprekinjenega merjenja in beleženja ravni hrupa, biti skladen z ustreznimi meritvenimi standardi izpostavljenosti hrupu in primeren za vgradnjo v druge naprave. Podjetje išče dobavitelje, ki že imajo rešitev ali koncepte, prilagodljive specifičnim potrebam.

 

Sestavine za izdelke za ravnanje las (Ref.: TRBE20130828001)

Bruseljska multinacionalka, ki proizvaja potrošniško blago, želi najti primerne sestavine ali izdelke, ki so namenjeni ravnanju las. Družba je pripravljena za licenčno sodelovanje ali nakup tehnologije.

 

Tehnologija hišne avtomatizacije za nove gradnje, prenove in dekoracijo (Ref.: TRES20130723001)

Špansko podjetje išče partnerje s tehnološkimi zmogljivostmi na področju avtomatizacije doma, za skupno izdelavo popolnoma prenovljene platforme, ki ponuja večjo procesorsko moč, skladiščenje, nadzor in širitev, namenjeno avtomatizaciji novih hišnih konstrukcij, kakor tudi za prenovo že obstoječih (žični sistemi). Potencialni partner mora vključiti znanje in tehnologijo podjetja v proces izdelave izdelkov, da se lahko razvije visoko zmogljiva platforma in se skupaj ponudi na trgu.

 

Oblikovanje, inženiring in proizvodnja prevozne embalaže iz ekspandiranega polipropilena, ki se odstrani v čisti sobi (Ref.: TRNL20130710001)

Nizozemsko podjetje, ki proizvaja embalažo za industrijske izdelke, želi razširiti svojo dejavnost na proizvodnjo polipropilenske embalaže za visokotehnološke in finomehanske izdelke, ki se razpakirajo v čisti sobi. Znanje in izkušnje v zvezi s projektiranjem, inženiringom in proizvodnjo iščejo v okviru komercialnega sodelovanja s tehnično pomočjo ali proizvodnega sodelovanja. Iskani partner mora imeti zmogljivosti tako za razvoj kot za proizvodnjo.

 

Tehnologija za vodoravno obdelavo kovin (podobno navpičnim obdelovalnim centrom) (Ref.: TRPL20130807001)

Poljsko podjetje, dejavno na področju avtomatizacije in robotike za kemijski, avtomobilski, tekstilni in živilski sektor, išče tehnologijo za vodoravno strojno obdelavo kovin. Podjetje se zanima za komercialno sodelovanje s tehnično pomočjo.

 

Skladiščenje obnovljive energije (Ref.: TRUK20130731001)

Angleško podjetje, ki je razvilo novo nizkoemisijsko metodo za proizvodnjo električne energije, išče partnerja s strokovnim znanjem na področju akumulatorske tehnologije in drugih naprav za shranjevanje električne energije, primernih za uporabo v sistemih za obnovljivo energijo. Možne vrste partnerstva vključujejo tehnično sodelovanje, skupno vlaganje ali licenčno sodelovanje.

 

Nizkotokovno mikro točkovno varjenje (Ref.: TRPL20130807003)

Poljski proizvajalec preciznih orodij išče napravo, ki omogoča nizkotokovno mikro točkovno varjenje za postopek izdelave ter obnove preciznega orodja. Podjetje je zainteresirano za vzpostavitev komercialnega sodelovanja s tehnično pomočjo.

 

Nova tehnologija štetja prometa (Ref.: TRCZ20130701001)

Majhno češko podjetje išče novo tehnologijo za štetje prometa, ki temelji na spremljanju signalov mobilnih telefonov udeležencev v cestnem prometu (voznikov in potnikov). Zahtevana tehnologija se bo uporabljala za analizo prometnih situacij in oblikovanje križišč. Podjetje se zanima za komercialno sodelovanje s tehnično pomočjo.

 

Za več informacij o zgoraj navedenih ponudbah in povpraševanjih pišite na naslov een@ijs.si, pokličite na 01/477 38 42 ali obiščite spletno stran www.een.si.

 

 


Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *