Borza tehnologij september

Avtor: Podjetnik | Objava: 10.09.2013


PONUDBA

 

Nova programska oprema za upravljanje poslovanja v oblaku (Ref.: 13 ES 28G1 3SSE)

Mednarodno podjetje s sedežem v Španiji je razvilo novo programsko opremo za upravljanje poslovanja, ki se lahko v celoti upravlja na oblaku. Sistem je prilagodljiv za vse vrste in velikosti podjetja. Podjetje zanimajo komercialni dogovori s tehnično pomočjo, zaradi prilagajanja tehnologije posebnim potrebam podjetja.

 

Učinkovita tehnologija za proizvodnjo ekološkega goriva (Ref.: TOPL20130708002)

Podjetje iz jugozahodne Poljske je razvilo tehnologijo za proizvodnjo biogoriv. Ponudba se nanaša na kemijsko reakcijo, način proizvodnje ter celotno proizvodno linijo. Podjetje ponuja tehnologijo, zaščiteno s patentom. Podjetje zanima sodelovanje preko licenčne pogodbe.

 

Inhalator z določenim odmerkom, ki se aktivira s pritiskom z ustnicami (Ref.: TOES20130628002)

Španska raziskovalna skupina je razvila in patentirala inhalator z določenim odmerkom, ki se lahko aktivira s pritiskom z ustnicami. Uporabljajo ga lahko ljudje z zmanjšanimi sposobnostmi gibanja in invalidi. Ta izum se uporablja na področjih, na katerih se naprave za razdeljevanje zdravil z ustnim dozirnim odmerkom proizvajajo ali uporabljajo. Iščejo podjetja, ki jih zanima licenčna pogodba.

 

Nova protitelesa za selektivno odkrivanje virusa salmonele (Ref.: TOES20130731003)

Španska javna raziskovalna organizacija in španska univerza sta razvili nova protitelesa, ki lahko reagirajo s serotipi salmonele. V primerjavi z drugimi protitelesi ti ne kažejo prekrižane reaktivnosti z drugimi serotipi in so lahko uporabni za specifično odkrivanje te vrste. Iščejo biotehnološka in farmacevtska podjetja za nadaljnji razvoj v okviru licenčne pogodbe.

 

Svetilka za operacijo, ki sledi očesnim premikom (Ref.: 13 KR 9A9E 3ROM)

Korejska univerza je razvila svetilko, ki med operacijo sledi očesnim premikom zdravnika. Tehnologija omogoča zdravniku večjo koncentracijo na operacijo, saj ni potrebno ročno premikanje žarnice. Korejska univerza išče podjetja, ki jih zanima licenčna pogodba s skupnim nadaljnjim razvojem in trženjem tehnologije v obliki izdelka.

 

Leseno-plastični kompozitni material za reciklažo odpadnega lesa (Ref.: 11 HU 50S0 3M91)

Madžarsko podjetje je razvilo leseno-plastični kompozit iz lesnih odpadkov. Njegova glavna prednost je možnost, da ga proizvajajo s prej načrtovano trdoto iz recikliranih plastičnih komunalnih odpadkov in iz lesnih odpadkov. Tehnologija je primerna za lesno in pohištveno industrijo, plastično industrijo, industrijo gradbenega materiala in industrijo predelave odpadkov in recikliranja. Družba išče industrijskega ali storitvenega partnerja za industrijski razvoj in vzpostavitev proizvodnje.

 

Rehabilitacijska naprava za izboljšanje motoričnih spretnosti prstov in rok (Ref.: TODE20130722001)

Nemško podjetje je razvilo rehabilitacijsko napravo za izboljšanje motoričnih spretnosti prstov in rok. Naprava je sestavljena iz jeklene plošče, ki se giblje vzdolž profiliranega obroča. Z vrtenjem obroča z rokami se plošča zaradi sile težnosti neprekinjeno premika vzdolž obroča, poleg tega pa profilirana površina obroča masira prste. Podjetje zanima sklenitev licenčne pogodbe ali trgovinskega sporazuma.

 

Brezžični arterijski senzor za tlak (Ref.: TONL20130718002)

Znanstveniki na nizozemski univerzi so razvili brezžični senzor za merjenje tlaka znotraj anevrizmične vrečke. Podatki se lahko shranjujejo, kar omogoča spremljanje podatkov v daljšem časovnem obdobju. Naprava deluje brezžično, senzor pa se lahko uvede v anevrizmično vrečko z endovaskularnimi sredstvi. Znanstveniki iščejo podjetja, ki delujejo na področju medicinskih pripomočkov, za sklenitev licenčnega sporazuma.

 

Pasivna lesena vrata z izredno nizkim količnikom toplotne prehodnosti (Ref.: TOPL20130725004)

Poljsko podjetje je razvilo tehnologijo za proizvodnjo pasivnih lesenih vrat z izredno nizkim količnikom toplotne prehodnosti. Podjetje išče partnerje za tehnično sodelovanje, skupno vlaganje ali proizvodni sporazum in tudi partnerje za nadaljnji razvoj izdelkov.

 

POVPRAŠEVANJE

 

Nova tehnologija za pridelavo tradicionalnega kruha s podaljšano fermentacijo (Ref.: TRPL20130719001)

Pekarna iz severovzhodne Poljske išče nove tehnologije za pridelavo tradicionalnega kruha s podaljšano fermentacijo. Tehnologija naj bi omogočala fermentacijo izdelka do 12 ur. Rešitev je lahko šele koncept in ni potrebno, da je dokončno razvita. Podjetje zanima sodelovanje z živilskimi mikrobiološkimi laboratoriji in proizvajalci opreme za pekarne v okviru komercialnega sporazuma s tehnično pomočjo.

 

Tehnologija za pridelavo medu s sadnimi kosi (Ref.: TRPL20130704001)

Podjetje iz severovzhodne Poljske, ki se ukvarja s proizvodnjo medu, išče nove tehnologije za pridelavo medu s sadnimi kosi. Iskana tehnologija mora omogočiti, da se dodaja sadje v različne vrste medu v fazi vlivanja medu v kozarec. Tehnologija je lahko v fazi zasnove. Podjetje išče partnerje v okviru komercialnega sporazuma s tehnično pomočjo.

 

Inovativno pakiranje v spremenjeni atmosferi za ribje izdelke (Ref.: TRIT20130730001)

Italijansko živilsko podjetje je zainteresirano za inovativno rešitev za pakiranje, ki bi v spremenjeni atmosferi omogočila podaljšanje roka uporabnosti izdelkov iz rib. Tehnologija naj bi omogočala ohranitev svežine za obdobje najmanj 15 dni. Podjetje išče partnerja (industrija, raziskovalno organizacijo) za sporazum o tehničnem sodelovanju.

 

Skladiščenje in povezljivost za obnovljivo energijo (Ref.: TRUK20130731001)

Podjetje iz Anglije je razvilo novo metodo nizkoogljične proizvodnje električne energije in išče partnerja s strokovnim znanjem na področju tehnologije baterij in drugih naprav za shranjevanje električne energije, ki so primerne za uporabo v sistemih za energijo iz obnovljivih virov. Poleg tega se podjetje zanima za podjetja, ki imajo strokovno znanje in izkušnje na področju povezljivosti med sistemi za proizvodnjo obnovljive energije in omrežjem. Možnosti sodelovanja so tehnično sodelovanje, skupno podjetje ali sodelovanje preko licenčne pogodbe.

 

Nova tehnologija za štetje prometa (Ref.: TRCZ20130701001)

Češko podjetje išče novo tehnologijo za štetje prometa, ki temelji na spremljanju signalov mobilnih telefonov udeležencev v cestnem prometu (vozniki in potniki). Zahtevano tehnologijo se bo uporabljalo za analizo prometnih situacij in za projektiranje križišča. Podjetje zanima komercialni dogovor s tehnično pomočjo.

 

Tehnologija za industrijsko proizvodnjo čipsa iz suhih bučk (Ref.: TRMK20130801001)

Makedonsko podjetje za proizvodnjo zdrave hrane išče tehnologijo za industrijsko proizvodnjo čipsa iz bučk. Tehnologija mora pokrivati celoten proizvodni proces, kjer sušenje čipsa ne sme preseči temperature 37 stopinj Celzija. Podjetje išče proizvajalce proizvodne opreme s sedežem v EU, zanima jih tehnično sodelovanje ali trgovinski sporazum s tehnično pomočjo.

 

Sprememba mehanskih in toplotnih lastnosti zmehčanega PVC materiala (Ref.: TRCZ20130701002)

Češko podjetje išče novo tehnologijo za spreminjanje mehanskih in toplotnih lastnosti zmehčanega PVC materiala, proizvedenega iz recikliranih kablov. Spremenjen PVC se uporablja za proizvodnjo pokrovov odtočnih kanalov ali drugih izdelkov, ki so mehansko obremenjeni. Podjetje zanima komercialni dogovor s tehnično pomočjo.

 

Inovativni materiali, tehnologije in oblike pohištva (Ref.: TRIT20130625001)

Italijansko podjetje, ki deluje na področju pohištva in notranje opreme že več kot 50 let in prodaja nekatere najbolj prestižne blagovne znamke ter ustvarja prilagojeno pohištvo, išče podjetja, ki se ukvarjajo z izdelavo in oblikovanjem pohištva, za izdelavo nove linije izdelkov iz uporabnih inovativnih materialov.

 

Inšpekcijski pregled in nadzor tehnike verig za privez (Ref.: TRES20130729002)

Špansko podjetje, specializirano za proizvodnjo priveznih in morskih verig in dodatkov, zanima vzpostavitev dogovora s subjekti s strokovnim znanjem na področju razvoja in uporabe tehnik za spremljanje in nadzor. Zlasti je potrebno oceniti primernost termografije za ugotavljanje razpok v tej vrsti jeklenih izdelkov. Podjetje je zainteresirano za sporazum o tehničnem sodelovanju in/ali komercialni dogovor s tehnično pomočjo.

 

 

Za več informacij o zgoraj navedenih ponudbah in povpraševanjih pišite na naslov een@ijs.si, pokličite na 01/477 38 42 ali obiščite spletno stran www.een.si.

 

 


Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *