Borza tehnologij za julij

Avtor: Podjetnik | Objava: 10.07.2014


PONUDBA

 

Inovativne promocijske platforme in aplikacije za kvalitetna vina in hrano (Ref.: TOIT20140506001)

Cilj italijanske inovativne platforme je zagotoviti nove rešitve na področju promocije in prodaje produktov in storitev. Platforme uporabljajo prednosti, ki jih nudijo QR kode v smislu enostavne in preproste uporabe in nižjih stroškov pri uporabi interneta. Možnosti za sodelovanje so pogodbe o zagotavljanju storitev ali trgovinski sporazumi s tehnično pomočjo.

 

Nova metoda za samodejno prevajanje naravnega jezika, govorice v formalne zapise, opise (Ref.: 13 DE 76DW 3SHH)

Nemški raziskovalni inštitut, specializiran za raziskovanje kompleksnosti elektronskih sistemov in vzpostavitev kibernetsko-fizikalnega sistema, je razvil novo metodo, s pomočjo katere lahko premostimo razlike med človekom in strojem z uporabo samodejnega prevajanja naravnega jezika, govorice, v formalne zapise. Inštitut išče partnerje za tehnološko sodelovanje za nadaljnji razvoj metode.

 

Stalen postopek določanja onesnaževanja vode (Ref.: 11 DE 76DW 3NQ9)

Malo nemško podjetje je specializirano za restavriranje in vzdrževanje jezer, ribogojstvo, gradbene storitve in načrtovanje plavalnih, naravnih in kloniranih bazenov. Podjetje je razvilo stalen, neprekinjen postopek in napravo za ugotavljanje biološkega onesnaževanja vode. Glavna prednost je neprekinjeno obnavljanje vzorca, ki zagotavlja neprekinjeno merjenje. Podjetje išče partnerja za nadaljnji razvoj, osvojitev in prevzem določenih potreb ali licenčne pogodbe.

 

Inovativni solarno hibridni sistem za vodo (Ref.: TOMK20140417001)

Makedonska družba z izkušnjami na področju obnovljivih virov energije je razvila inovativen solarno hibridni vodni sistem z energijskimi prihranki do 100 % za ogrevanje/hlajenje, ogrevanje vode, proizvodnjo lastne električne energije. Družba, ki ponuja ta inovativni produkt, išče potencialne partnerje za sporazume o tehničnem sodelovanju.

 

Instrument in programska oprema za avtomatsko merjenje velikosti, oblike in sestavo gramoza in zdrobljenih skal (Ref.: TOIS20140506001)

Islandsko podjetje je razvilo nov instrument in programsko opremo za samodejno merjenje velikosti, oblike in petrografske sestave gramoza in drobljenega kamna za gradnjo. To omogoča preizkušanje velikosti delcev, oblike, kotov, določanje luskavosti, petrografije in drugih lastnosti vzorca v enem koraku namesto v kombinaciji s sedanjimi ročnimi in mehanskimi metodami (npr. pasiranje). Podjetje se zanima za trgovinski sporazum s tehnično pomočjo ali drugo obliko sodelovanja.

 

Inovativno in varno razkužilo, zasnovano posebej za živilsko in gostinsko panogo (Ref.: 12 IL 80ER 3OEU)

Vodilno izraelsko farmacevtsko podjetje, specializirano za proizvodnjo dezinfekcijskih izdelkov, je razvilo inovativno večnamensko in varno razkužilo v obliki tablete, ki raztopino obarva modro in tako uporabniku pokaže, da je razkuževanje končano. To je še posebej uporabno v živilski in gostinski industriji. Podjetje išče partnerje za skupno nadaljnje razvijanje, nove aplikacije, skupna vlaganja in trgovinske sporazume.

 

Napihljiv vzglavnik za operacijo vratu (Ref.: 10 TR 97NA 3K67)

Turški izumitelj in izredni profesor splošne kirurgije je razvil napihljivo blazino za operacijo vratu. Napihljiva blazina je namenjena hitremu in varnemu doseganju primernega položaja. Napihljiv vzglavnik omogoča prihranek časa, je varen, ni drag in je enostaven za uporabo. Izumitelj ponuja trgovinski sporazum s tehnično pomočjo kot tudi za proizvodno in licenčno pogodbo.

 

Avtomatizirani sistemi za zapiranje steklenic za večjo učinkovitost v industriji pijač (Ref.: 11 DE 0855 3N7H)

Malo nemško podjetje ponuja tehnologijo za avtomatizacijo procesov zapiranja steklenic. Njihovi stroji se uporabljajo za aluminijaste roll-on pokrovčke, zamaške in pokrove Stelvin Lux. Družba išče podjetja iz industrije pijač, ki so zainteresirana za vključevanje te tehnologije v svoje obstoječe ali nove proizvodne linije.

 

Podjetniško socialno omrežje kot intranet za mala in srednja podjetja (Ref.: 13 DE 0855 3S3K)

Nemški inštitut, specializiran za aplikativne raziskave na področju informacijske in komunikacijske tehnologije, ponuja novo socialno mrežo, ki lahko služi kot intranet portal malim in srednjim podjetjem (za boljše sodelovanje in izmenjavo podatkov). Omrežje je popolnoma prilagodljivo potrebam podjetja. Iščejo mala in srednja podjetja za licenčne sporazume in tehnično sodelovanje.

 

POVPRAŠEVANJE

 

Nova tehnologija za proizvodnjo suhih vrst slaščic in testenin (Ref.: 12 AM 83FA 3QGH)

Armensko podjetje, ki se ukvarja s proizvodnjo slaščic, išče nove tehnologije za proizvodnjo suhih vrst slaščic (rezin) in testenin. Zahteva se visoka produktivnost iskane tehnologije. Ciljni partnerji so proizvajalci proizvodnih linij testenin. Armensko podjetje se zanima za licenčne pogodbe, sporazum o skupnem podjetju, dogovor o proizvodnji pa tudi trgovinski sporazum s tehnično pomočjo.

 

Projektiranje, inženiring in proizvodnja aluminijevega okvirja za kolo s posebnimi zahtevami (Ref.: 12 NL 60AH 3QZZ)

Nizozemsko podjetje se osredotoča na razvoj visoko kakovostnih električnih transportnih koles za potrošniški trg in profesionalno uporabo. Podjetje išče inženirsko znanje in proizvodne zmogljivosti za razvoj aluminijskih kolesarskih okvirjev za izpolnitev pričakovanega povpraševanja na trgu. S partnerjem želijo vzpostaviti skupen nadaljnji razvoj, ki temelji na izkušnjah z inženiringom in po možnosti tudi dostop do proizvodnih objektov varjenih aluminijastih komponent.

 

Iskanje gradbenih partnerjev za pasivne hiše (Ref.: TRMK20140321001)

Makedonsko podjetje z izkušnjami pri projektiranju, obnovi in ??novogradnjah vseh vrst zgradb išče partnerje, ki uporabljajo tehnologijo za poseben sistem pasivnih hiš, tako z uporabo posebnih materialov za prezračevanje in izolacijo stavb, da je izguba energije zmanjšana na minimum. Družba je zainteresirana za sporazum o tehničnem sodelovanju.

 

Načini za dodajanje vrednosti odpadni pokošeni travi (Ref.: 13 TR 99PD 3SKM)

Turško gradbeno podjetje upravlja razkošno primestno naselje v Carigradu. Naselje se nahaja na površini 2 milijonov kvadratnih metrov. Pri košenju se nakopiči veliko odpadne trave. Podjetje išče načine za predelavo odpadne trave v izdelke z dodano vrednostjo. Družba je pripravljena za sodelovanje v okviru trgovinskega sporazuma s tehnično pomočjo in/ali na podlagi licenčnih pogodb.

 

Leseno-plastična kompozitna tehnologija za kombinirano uporabo reciklirane plastike in lesa (Ref.: 10 RB 1B1N 3K3Q)

Srbsko proizvodno podjetje išče tehnologijo za proizvodnjo predmetov iz reciklirane plastike in odpadnega lesa (žagovina). Kombinirana tehnika (les-plastika) se bo uporabljala predvsem za proizvodnjo bolj zdravih tal. Partnerji bi morali v celoti razviti tehnologijo in proizvodni proces. Partnerji bi morali biti tudi pripravljeni na prenos svojega znanja. Podjetje potrebuje razvoj novih procesov in tehnologij in je pripravljeno na skupno sodelovanje.

 

Tehnologija za industrijsko proizvodnjo suhega bučkinega čipsa (Ref.: TRMK20130801001)

Makedonski proizvajalec zdrave hrane išče tehnologijo za industrijsko proizvodnjo suhih sekancev, narejenih iz bučke in/ali buče. Tehnologija bi morala zajemati celoten proizvodni proces, kjer sušenje sekancev ne sme preseči temperature 37 stopinj Celzija. Potencialni partnerji so proizvajalci z zahtevano opremo s sedežem v EU in se zanimajo za tehnično sodelovanje ali trgovinski sporazum s tehnično pomočjo.

 

Prilagodljiva tehnologija za uporabo kuhinjskih odpadkov kot vira (Ref.: TRIN20140129001)

Indijsko podjetje potrebuje hibridno tehnologijo ravnanja z odpadki za obdelavo kuhinjskih odpadkov iz institucij, kot so hoteli, šole in bolnišnice. Tehnologija mora biti ekonomsko upravičena na številnih področjih odpadkov v količini 50-500 kg na dan. Družba išče pogodbeno proizvodno sodelovanje.

 

Demontaža in recikliranje baterij električnih/hibridnih vozil (Ref.: TRUK20140325001)

Podjetje s področja elektronike, locirano na Škotskem, vzpostavlja obrat za varno razstavitev in recikliranje baterij s kapaciteto do 85 kW električnih/hibridnih vozil. Podjetje išče primerne partnerje, ki imajo znanja s področja elektrike, mehanike in kemije. Zanima se za prenos znanja in za tehnično ali komercialno sodelovanje na projektni osnovi ali na podlagi podizvajalca licence.

 

Švedsko podjetje išče koncentrirano fotovoltaično (CPV) tehnologijo z visoko stopnjo konverzije energije (Ref.: TRSE20130701001)

Švedsko podjetje išče inovativne tehnologije sončnih celic, in sicer ustreznega proizvajalca sončno celičnih plošč z visoko stopnjo konverzije energije. Še posebej jih zanima koncentrirana fotovoltaična (CPV) rešitev. Podjetje se zanima za trgovinski sporazum s tehničnim svetovanjem.

 

Za več informacij o zgoraj navedenih ponudbah in povpraševanjih pišite na naslov info@een.si, pokličite na 01/477 38 42 ali obiščite spletno stran www.een.si.

 

 


Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *