Borza tehnologij za junij

Avtor: Podjetnik | Objava: 06.06.2014


PONUDBA

 

Robot za hitro in natančno nadzorovanje rezanja mesa in drugih živil (Ref.: 11 DE 0855 3L7U)

Majhno nemško podjetje, specializirano za razvoj strojnega vida, je razvilo robota za hitro in natančno nadzorovano rezanja mesa in drugih živil. Robot je opremljen s kamero in sistemom, ki vidi produkt v tridimenzionalni in barvni obliki ter informacije pošilja v rezalno napravo. Robot lahko nareže do 1200 enot na uro. Podjetje išče partnerje s področja predelave hrane za komercialno in tehnično sodelovanje.

 

Nova kamera z barvnim stereo vidom za robotske aplikacije (Ref.: 11 DE 0855 3L7V)

Majhno nemško podjetje, specializirano za razvoj strojnega vida, je razvilo novo kamero, ki združuje stereo in barvni vid. Kamera je idealna za robotske aplikacije, saj lahko na predmet gledamo barvno. Hkrati pa so tridimenzionalne koordinate shranjene in posredovane robotskim komponentam. Podjetje išče partnerje s področja robotike za skupen razvoj novih aplikacij.

 

Energetsko učinkovita peč za sušenje lesa (Ref.: 13 SE 67CG 3SSZ)

Švedsko podjetje je razvilo tehnologijo in nadzorovan sistem, za učinkovito sušenje lesa. Tehnologija hitro in varčno suši les ter poveča kakovost lesa. Podjetje išče partnerje za komercialni dogovor, distributerje in proizvajalce peči za skupen razvoj in/ali licenčno pogodbo.

 

Nova programska oprema za bencinske črpalke (Ref.: 13 DE 76DW 3SE3)

Majhno nemško podjetje, specializirano za razvoj programske opreme, je razvilo rešitev za naftno industrijo, ki temelji na tehnologiji Java. Programska oprema je sestavljena iz različnih modulov za raznovrstna področja delovanja. Modul podpira upravljanje z bazami podatkov strank, zaračunavanje preko kartic in administracijo bencinske črpalke, vključno z operacijami za točenje goriva na avtomatskih bencinskih črpalkah. Podjetje išče partnerje za licenčne pogodbe ali tehnično sodelovanje.

 

Nova aplikacija za elektronski podpis dokumentov (Ref.: 12 ES 23C6 3RC3)

Špansko podjetje, specializirano za ICT področje, je razvilo aplikacijo za elektronski podpis dokumentov preko osebnega računalnika ali mobilne naprave, ki pomaga privarčevati veliko časa s podpisovanjem. Podjetje išče partnerje za komercializacijo tehnologije na podlagi licenčne pogodbe.

 

Varna in konkurenčna embalaža (Ref.: 12 ES 23C7 3RDD)

Španski tehnološki center ponuja svoje bogate izkušnje pri načrtovanju in razvoju novih materialov za embalaže, ki ustrezajo zahtevam skladiščenja, potrošnikov in dolgi življenjski dobi produkta. Center išče podjetja za tehnično sodelovanje na področju pakiranja.

 

Mobilna aplikacija za odpravo čakalnih vrst (Ref.: TOTR20140418001)

Podjetje iz Turčije, specializirano za razvoj aplikacij, je razvilo sistem, ki omogoča ljudem, da pridobijo številko za čakalne vrste preko svojega pametnega telefona in tablice, ne da bi čakali v vrsti v bankah, bolnicah itd. Podjetje išče partnerje za licenčno ali finančno pogodbo ter tehnično sodelovanje. Podjetje se zanima tudi za pogodbo o skupnem vlaganju.

 

Izobraževalni e-program za paciente s sladkorno boleznijo tipa 2 (Ref.: 12 GB 44O6 3QTA)

Podjetje iz Londona, specializirano za razvoj izobraževalnih programov za e-zdravje pacientov, je razvilo edinstveno spletno izobraževalno orodje za bolnike s sladkorno boleznijo tipa 2. Izobraževalno orodje omogoča diabetikom, da prevzamejo nadzor nad obvladovanjem njihove bolezni. Orodje je še v fazi razvoja in testiranj. Podjetje išče partnerje s področja e-zdravja za tehnično sodelovanje.

 

Nova rešitev za laserski razrez (Ref.: TOPL20140424002)

Poljsko podjetje, specializirano za proizvodnjo CNC strojev, je razvilo novo rešitev za laserski razrez. Glavna prednost tehnologije je v tem, da omogoča kratek čas obdelave in manjšo porabo energije v proizvodnem procesu. Podjetje išče industrijske partnerje za tehnično ali komercialno sodelovanje.

 

POVPRAŠEVANJE

 

Nove tehnologije na področju opreme za spremljanje kakovosti pitne vode in odpadne vode (Ref.: TRUK20131212001)

Podjetje iz Velike Britanije, specializirano za proizvodnjo opreme za spremljanje kakovosti pitne vode, odpadne vode in industrijskih odpadkov, išče nove tehnologije za razširitev svoje ponudbe izdelkov. Podjetje je zainteresirano za tehnično sodelovanje ali komercialni dogovor s tehničnim sodelovanjem.

 

Program za prepoznavanje govora in narekovanja v angleščini (Ref.: 10 TR 98OB 3HXW)

Turško podjetje, specializirano za področje informacijske tehnologije, je razvilo programsko opremo, ki ima sistem za prepoznavanje govora v kombinaciji z narekovanjem v turškem jeziku. Podjetje išče partnerje, ki bi bili pripravljeni skleniti dogovor o tehničnem sodelovanju in program pretvoriti še v druge jezike, predvsem v angleščino.

 

Orodje za upravljanje z medijskimi podatki in video analizo (Ref.: TRSE20140325002)

Švedsko odcepljeno podjetje, dejavno na področju razvoja programske opreme za upravljanje z medijskimi podatki, odprtokodnimi rešitvami in interaktivnim oblikovanjem, išče nove tehnologije za video analizo, ki bi jih vključili v obstoječa orodja podjetja za upravljanje z medijskimi podatki. Podjetje išče tehnično in komercialno sodelovanje z akademskimi krogi in/ali podjetji s področja ICT.

 

Iskanje partnerjev za združitev aluminija in plastike (Ref.: TRDE20140409001)

Nemško podjetje dejavno na področju predelave, lepljenja in rezkanja za različne industrije, išče način, kako bi združili aluminij in plastiko v nov energetsko učinkovit izdelek na primer: lahke konstrukcije, železniški inženiring, medicinske tehnologije. Podjetje išče partnerje za tehnično in komercialno sodelovanje, s strokovnim znanjem s področja plastike, hibridnih materialov ali tehnologije za združevanje materialov.

 

Nova tehnologija in pakiranje za instant hrano (Ref.: TRUK20140131001)

Podjetje iz Velike Britanije, specializirano za pripravo sestavin za hitro kuhanje instant hrane (testenin in riža), išče nove sestavine ali tehnologijo, ki jim bo omogočila hitrejšo izdelavo kakovostne instant hrane. Prav tako iščejo primerno embalažo in primeren ojačevalec arome. Vrsta sodelovanja bo odvisna od faze razvoja tehnologije. Podjetje ima dostop do globalnih trgov.

 

Tehnologija za recikliranje tekstilnih odpadkov (Ref.: TRLV20131203004)

Latvijsko podjetje, ki je dejavno v tekstilni industriji, išče tehnologijo za recikliranje tekstilnih odpadkov (poliamidi, poliestri, volna, konoplja). Tehnologija mora biti primerna tako za naravno kot sintetično obdelavo preje. Podjetje išče komercialno sodelovanje s tehnično pomočjo.

 

Nova tehnologija za preprečevanje razbarvanja olupljenega krompirja (Ref.: TRDE20140508003)

Nemško podjetje, specializirano za predelavo kmetijskih izdelkov, išče inovativne tehnologije za preprečitev razbarvanja olupljenega krompirja. Podjetje išče industrijske partnerje ter raziskovalne organizacije iz agroživilskega področja, z izkušnjami s predelavo in pakiranjem olupljenega krompirja. Potencialne vrste sodelovanja so lahko komercialna pogodba s tehnično pomočjo in sodelovanjem ter licenčna pogodba.

 

Poljsko podjetje išče partnerja za pretvorbo odpadkov v energijo (Ref.: TRPL20140110001)

Poljsko podjetje, specializirano za mletje odpadkov, še posebej za elektronsko industrijo, išče partnerja, ki bi jim zagotovil tehnologijo za pretvorbo odpadkov v energijo in gorivo, s posebnim poudarkom na varstvu okolja in trajnostnem razvoju. Podjetje zanima sodelovanje na podlagi komercialne pogodbe s tehnično pomočjo ali tehnično sodelovanje z nadaljnjim razvojem.

 

Napredna tehnologija za čiščenje odpadnih voda (Ref.: TRPL20140115002)

Poljsko podjetje, ki deluje na področju energetike, predelovalne industrije in odpadnih voda, išče inovativne tehnologije, metode ali znanje za čiščenje odpadnih voda in čistilnih naprav. Podjetje je odprto za komercialno, tehnološko in raziskovalno sodelovanje s podjetji in raziskovalnimi organizacijami.

 

Za več informacij o zgoraj navedenih ponudbah in povpraševanjih pišite na naslov info@een.si, pokličite na 01/477 38 42 ali obiščite spletno stran www.een.si.

 

 


Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *