Borza tehnologij za oktober

Avtor: Podjetnik | Objava: 08.10.2014


PONUDBA

 

Določitev biološke starosti (Ref.: TODE20140912001)

Nemška univerza ponuja novo metodo določanja biološke starosti posameznih ljudi s pomočjo metilacije DNK. Metoda je stroškovno učinkovita, enostavna in natančna. Uporabna je na področju geriatrične terapevtike, forenzične analize ali svetovanja o življenjskem slogu. Podjetje išče partnerje za sklenitev licenčnih pogodb.

 

Platforma za notranje pozicioniranje in navigacijo (Ref.: TOUK20140901002)

Londonsko tehnološko podjetje je razvilo programsko rešitev za pozicioniranje in navigacijo znotraj prostorov, namenjeno mobilnim aplikacijam. Iščejo partnerje za sklenitev licenčnih ponudb z namenom komercializacije tehnologije ali vključitev v lastne mobilne aplikacije. Programsko opremo je mogoče enostavno integrirati tako z Applovimi kot tudi Androidovimi napravami.

 

Izboljšanje trajnosti sadja (Ref.: TOPT20140905001)

Skupina za razvoj in raziskave s portugalske univerze razvija polimerni premaz, ki preprečuje zorenje sadja. Premaz lahko vsebuje tudi prehranske dodatke, kot so vitamini, omega 3, beljakovine in/ali antibakterijske učinkovine. Skupina išče poslovne priložnosti in industrijsko partnerstvo.

 

Tehnologija za žetev alg (Ref.: TODE20140910002)

Nemško inženirsko podjetje je razvilo in patentiralo tehnologijo za mikroflotacijsko obdelavo odpadnih voda. Podjetje je odkrilo, da je mogoče navedeno tehnologijo uporabljati tudi za žetev alg, saj ne poškoduje njihovih celičnih struktur. Uporaba je predvidena na področjih, kjer je vodo potrebno očistiti alg in/ali kjer je alge mogoče uporabiti kot biomaso ali surovino. Podjetje išče partnerje za tehnično in raziskovalno sodelovanje z namenom dodelave in testiranja tehnologije.

 

Vrednotenje različnih odpadkov v smislu sekundarnih surovin ali novih izdelkov (Ref.: TOFR20140902003)

Francosko podjetje, specializirano za področje inženirskih postopkov recikliranja, ponuja inženirske storitve in inovativne postopke za iskanje vrednosti v odpadkih: novih surovin ali novih izdelkov. Podjetje išče tehnično sodelovanje ali pogodbe o sodelovanju z industrijo, ki obdeluje svoje lastne odpadke.

 

Proizvodnja esencialnih olj iz ostankov pri proizvodnji pomaranč (Ref.: TOPT20140908006)

Skupina za razvoj in raziskave s portugalske univerze izdeluje esencialna olja in pektin iz ostankov pri proizvodnji pomaranč. Skupina išče poslovne priložnosti in industrijsko partnerstvo.

 

Inteligentni senzorji za pakiranje, otroške plenice za preprečevanje vnetij in otroška zapestnica za nadzor vročine (Ref.: TOPT20140908004)

Skupina za razvoj in raziskave s portugalske univerze razvija tri inteligentne produkte: inteligentne senzorje za pakiranje, inteligentne otroške plenice za preprečevanje vnetij sečil in otroško zapestnico za nadzor vročine. Skupina išče poslovne priložnosti in industrijsko partnerstvo.

 

Zaščitna folija, ki preprečuje obraščanje morskih plovil (Ref.: TODE20140910001)

Nemško podjetje je razvilo in patentiralo samolepilno folijo, ki preprečuje neželeno obraščanje morskih plovil. Prvi pilotni nanosi kažejo na visoko učinkovitost. Folija ni toksična in ne škoduje okolju. Podjetje išče partnerje s področja ladjedelstva za sklenitev komercialnih pogodb s tehnično podporo.

 

Ekološki proces za izdelavo inovativnih in reciklabilnih izdelkov iz odpadnih materialov (Ref.: TOFR20140902002)

Francosko podjetje, specializirano za postopke recikliranja, ponuja svoje znanje s področja oblikovanja končnih trajnih izdelkov z uporabo recikliranih materialov. Ponujajo svetovalne storitve v zvezi s celotnim procesom izdelave od obdelave materiala do produkcije končnih izdelkov. Podjetje išče proizvajalce končnih izdelkov, ki so pripravljeni razviti ekološki pristop, tehnično sodelovanje in partnerje za sklenitev pogodb o sodelovanju.

 

Analiza golf udarca v realnem času (Ref.: TOKR20140905001)

Korejsko podjetje je razvilo napravo za nadzor in analizo golf udarca. Naprava samodejno zazna, katero palico uporablja igralec, kakšna je smer rotacije, kakšna sta kot in hitrost glave palice, in na podlagi navedenih podatkov analizira smer udarca ter ritem in hitrost zamaha. Podatki so nato preneseni v uporabniški terminal in ustrezno prikazani. Podjetje išče podjetja, ki bi bila zainteresirana za skupne projekte za lansiranje produkta.

 

Napredne seizmične slike s pomočjo inovativne elektromagnetne vibracijske tehnologije (Ref.: TONL20140903001)

Nizozemsko podjetje aktivno razvija seizmične vibratorje, ki temeljijo na tehnologiji linearnih elektromagnetnih motorjev. Vibratorji omogočajo boljše seizmične slike in boljšo resolucijo na večji penetracijski globini. Podjetje išče končne uporabnike in razvijalce opreme za seizmično slikanje na področju geofizike. Možno je tudi partnerstvo za tehnično sodelovanje in testiranje novih aplikacij z namenom prilagoditve tehnologije specifičnim potrebam uporabnikov.

 

Nepretrgan postopek za določitev onesnaženja vode (Ref.: 11 DE 76DW 3NQ9)

Majhno nemško podjetje, specializirano za obnovo in vzdrževanje jezer, vodnih kultur ter gradbene in projektantske storitve na področju bazenov, je razvilo nepretrgan postopek in napravo za določanje biološke onesnaženosti vode. Glavna inovativna prednost je nepretrgano zajemanje vzorcev, ki jamči nepretrgane meritve. Podjetje išče partnerje za nadaljnji razvoj, prilagoditev specifičnim potrebam ali sklenitev licenčne pogodbe.

 

Naprava/programsko ogrodje za optimizacijo zvoka motorja in ostalih zunanjih in notranjih zvokov avtomobila (Ref.: TODE20140730001)

Nemško podjetje je razvilo strojni/programski sistem za podporo in optimizacijo zvokov avtomobilskih motorjev, harmonizacijo zvoka hibridnih vozil, generiranje zvokov električnih vozil (zunanjih in notranjih), podporo operativnim zvokom in realizacijo lastnih zvokov. Podjetje išče partnerje za licenciranje svojih izdelkov kot samostojnih enot ali kot programskih knjižnic, za skupne podjeme ali za sklenitev pogodbe o proizvodnji.

 

Programska oprema za lociranje in varstvo delavcev med izmenami (Ref.: TOUK20140804001)

Britansko podjetje je razvilo mobilno aplikacijo za izboljšavo varnosti in učinkovitosti mobilnih delavcev, kot so čistilci ali vzdrževalci; aplikacijo je mogoče uporabljati tudi za sledenje vozilom. Podjetje išče partnerje za sklenitev licenčnih pogodb ali sodelovanje pri nadaljnjem razvoju programske opreme.

 

Biometrična tipkovnica (Ref.: TOPL20140911001)

Poljsko podjetje je razvilo napravo, ki varuje uporabnika tipkovnice pred razkritjem profila njegove dinamike tipkanja. V nasprotju s programskimi rešitvami, ki jih je mogoče obiti, je rešitev poljskega podjetja strojna, zato jo je mogoče onemogočiti zgolj s fizično odstranitvijo. Podjetje išče partnerja med proizvajalci tipkovnic z namenom prodaje licenc za uporabo tehnologije.

 

 

POVPRAŠEVANJE

 

Nova vrsta LED diod (Ref.: TRDE20140818002)

Nemški avtomobilski dobavitelj visokokakovostnih in optično učinkovitih LED diod je zainteresiran za novosti na področju LED diod. Išče rezultate raziskav in prototipe, ki bi jih lahko testiral v svojih proizvodnih enotah. Tehnologijo podjetja je mogoče prilagoditi posebnim tehnologijam v okviru raziskovalnega sodelovanja.

 

Iskanje razvijalcev za športno računalniško igro (Ref.: TRDE20140818001)

Nemško podjetje s področja kreativnih industrij je osnovalo novo športno igro. Podjetje išče partnerje, ki bi bili zainteresirani in sposobni razviti računalniško in/ali spletno različico igre. Interesenti morajo poznati izdelavo športnih interakcij, iščejo pa se partnerji za sklenitev pogodbe o tehničnem sodelovanju.

 

Nove tehnologije in pristopi za izgradnjo imunskega sistema (Ref.: TRUK20140912001)

Zdravstvena skupina iz Združenega kraljestva išče tehnologije/pristope, ki bi pomagali izgraditi imunski sistem in prispevali k hitrejšemu okrevanju po bolezni, z namenom zmanjšanja možnosti dodatne okužbe/povratka bolezni. Potencialne tehnologije lahko vključujejo kemične, fizikalne ali biološke metode/sestavine, ki pomagajo pri odstranjevanju virusnih okužb in zmanjšujejo breme imunskega sistema. Alternativni pristopi bi lahko dopolnili naravni imunski sistem telesa. Podjetje išče podjetja za razvojno sodelovanje ali licenciranje.

 

Nizozemski inštitut išče rešitve s področja čiste energije za zgodovinske zgradbe, soseske in okrožja (Ref.: TRNL20140825001)

Nizozemski inštitut, specializiran za konzerviranje in ohranitev zgodovinskih zgradb, išče potencialne partnerje, ki imajo izkušnje in inovacijske zmožnosti razviti alternativne oblike pridobivanja energije in izboljšati energetsko učinkovitost zgodovinskih zgradb in muzejev.

 

Inovativen ekološki pogonski sistem (Ref.: 10 SI 68CS 3JQ1)

Slovensko zagonsko podjetje, specializirano za razvoj pogonskih sistemov, je razvilo nov inovativen pogonski sistem imenovan NEPS - Novative Ecologycal Propulsion System, ki temelji na fotodetonacijskem motorju. Pogon je mogoče uporabiti za kopenski, zračni ali vodni prevoz, pa tudi za generatorje. Podjetje je motor razvilo do ravni prototipa, sedaj pa išče partnerje iz razvojno-raziskovalnih podjetij in ustanov za nadaljnji razvoj in predproizvodne aktivnosti.

 

Iskanje novih indikatorjev konca življenjske dobe ponovno napolnljivih potrošniških izdelkov (Ref.: RUK20140905001)

Globalni proizvajalec potrošniških izdelkov, ki ima prostore v Združenem kraljestvu, išče rešitve za indikacijo konca življenjske dobe ponovno napolnljivih potrošniških izdelkov, kot so na primer repelenti. Iščejo podjetja ali raziskovalce s komercialno dostopnimi tehnologijami za tehnično sodelovanje ali sklenitev pogodb o proizvodnji.

 

Izboljšana orodja za izdelavo tehničnih polipropilenskih profilov (Ref.: TRPL20140811001)

Poljsko podjetje, specializirano za implementacijo in upravljanje inovativnih tehnologij, išče partnerja, sposobnega dobaviti izboljšana orodja za izdelavo tehničnih polipropilenskih profilov. Tehnologija je potrebna za izvedbo enega izmed projektov podjetja. Podjetje je zainteresirano za sklenitev kakršne koli pogodbe, katere cilj je implementacija tehnologij, posebej pa je zaželena sklenitev komercialne pogodbe s tehnično asistenco.

 

Tehnologija za impregnacijo rabljene opeke za ponovno uporabo v fasadah stavb (Ref.: TRPL20140818001)

Majhno poljsko podjetje je aktivno na področju rušenja in pridobivanja starega gradbenega materiala. Podjetje išče tehnologijo za impregnacijo pridobljene rabljene opeke, ki bi omogočila njeno ponovno uporabo v fasadah stavb. Želijo si sodelovanje na temelju licenčne pogodbe.

 

Tehnologija za izdelavo folije iz čistega železa za razvoj nove elektrotehnične opreme (Ref.: TRRU20130910001)

Rusko podjetje, specializirano za razvoj nove elektrotehnične opreme, išče tehnologijo za izdelavo 50 mcm debele folije iz čistega elektrolitskega železa. Iskana tehnologija mora biti popolnoma razvita, možne pa so tudi demonstracijske različice ali različice, testirane v laboratoriju. Podjetje je zainteresirano za sklenitev licenčne pogodbe, za skupni podjem ali tehnično sodelovanje.

 

Izdelki za spletno in socialno analitiko za vključitev v B2B omrežno platformo (Ref.: TRGR20140807001)

Grško podjetje, ki je razvilo B2B spletno platformo za iskanje partnerjev, mreženje in trgovanje, išče tehnologije spletne analitike, ki lahko rudarijo podatke in lajšajo transakcije uporabnikom. Tehnologije morajo biti sposobne posredovati podatke v realnem času in nadzorovati poročila ter morajo vsebovati kognitivne značilnosti. Prav tako morajo biti zmožne integracije v platformo. Podjetje si želi tehnično sodelovanje in sklenitev licenčnih pogodb.

 

Novi formati za nesteroidna protivnetna OTC zdravila (Ref.: 13 GB 403U 3SOL)

Mednarodna zdravstvena skupina išče tehnologije in rešitve, ki lahko ponudijo drugačen dostavni sistem za nesteroidna protivnetna OTC (over-the-counter) zdravila. Takšen analgetičen dostavni sistem in formulacije morajo biti drugačni od trenutno dosegljivih na policah, prav tako pa morajo predstavljati dodatno korist za uporabnike. Podjetje si želi skupen nadaljnji razvoj in možnosti za licenciranje.

 

 

Za več informacij o zgoraj navedenih ponudbah in povpraševanjih pišite na naslov info@een.si, pokličite na 01/477 38 42 ali obiščite spletno stran www.een.si.

 

 


Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *