Borza tehnologij za september

Avtor: Podjetnik | Objava: 08.09.2014


PONUDBA

 

Avtomatizirani sistemi za zapiranje steklenic (Ref.: 11 DE 0855 3N7H)

Manjše nemško podjetje ponuja tehnologije za avtomatizirano zapiranje steklenic. Njihovi stroji se uporabljajo za aluminijaste roll-on pokrovčke, steklene zamaške in za zapirala, imenovana Stelvin Lux. Podjetje se zanima za partnerje, industrijska podjetja, delujoča na področju industrije pijač, ki bi vpeljala tehnologijo v obstoječe ali nove proizvodne linije. Podjetje je pripravljeno na skupno sodelovanje na podlagi proizvodnega dogovora ali dogovora o tehničnem sodelovanju.

 

Nova tehnologija laserskega varjenja za sončne celice (Ref.: TODE20131111001)

Inštitut iz nemške univerze je razvil proces medsebojnega povezovanja kristalnih silicijevih sončnih celic, ki temelji na laserskem mikrotočkovnem varjenju. Za razliko od običajnih tehnologij ni potrebno uporabiti dragih materialov, kot je srebro. Inštitut išče industrijske partnerje oziroma proizvajalce sončnih celic, ki bi želeli vpeljati novo tehnologijo. Pripravljeni so na skupno sodelovanje na podlagi različnih vrst poslovnih pogodb.

 

Visoko učinkovita izolacija zgradbe (Ref.: 12 AT 0105 3RAS)

Avstrijsko podjetje ponuja tehnologijo za izolacijo stavb z uporabo recikliranega penjenega polistirena. Prednost izolacije je predvsem v krajšem času sušenja kot pri običajni izolaciji ter njenih odličnih lastnostih. Podjetje išče partnerje s področja gradbeništva, za vpeljavo omenjene tehnologije. Pripravljeni so na skupno sodelovanje na podlagi različnih vrst poslovnih pogodb.

 

Napredne naprave za pasivno varnost v vozilih (Ref.: 11 ES 23D2 3KGK)

Španska univerza je razvila novo tehnologijo, ki ima zelo veliko absorbcijo mehanske energije pri trku vozila. Sistem se lahko dopolnjuje s klasičnimi varnostnimi sistemi, kot so pasovi ter varnostne blazine. Univerza se zanima za partnerje, podjetja delujoča na področju avtomobilskega sektorja, ki bi bili pripravljeni za skupno sodelovanje na podlagi licenčne pogodbe, tehničnega sodelovanja ali pogodbe o skupnih vlaganjih.

 

Inovativna maska za podvodno potapljanje (Ref.: 12 IT 55W6 3P0A)

Italijanski raziskovalni inštitut je razvil inovativno potapljaško masko ali očala za potapljanje na dah ter globinsko potapljanje. Podjetje išče za partnerje, proizvajalce tehnološko napredne potapljaške opreme ali potapljaških sistemov. Pripravljeno je na skupno sodelovanje na podlagi licenčne pogodbe ali dogovora o tehničnem sodelovanju.

 

Inovativen panj za gojenje čebel (Ref.: 13 PL 64BD 3SDN)

Podjetje iz Poljske, specializirano na področju razvoja in izvajanja inovativnih idej v kmetijstvu, ponuja inovativen panj za gojenje čebel, ki ima velike prednosti v primerjavi z obstoječimi sistemi panjev. Podjetje išče partnerje, proizvajalce ali dobavitelje čebelarske opreme, za sodelovanje na podlagi tehničnega dogovora o sodelovanju ter pogodbe o skupnih vlaganjih.

 

Hišni sistem za shranjevanje električne energije, ki je združljiv s pametnimi energetskimi omrežji (Ref.: 10 NL 60AH 3IXL)

Nizozemsko podjetje, specializirano za razvoj in sisteme za pretvorbo energije v obnovljive vire, ponuja svoje raziskovalno-razvojno znanje oziroma rešitev za shranjevanje električne energije v hišah, ki so priključene na pametna energetska omrežja. Glavne prednosti sistema so predvsem v nadzoru, modularni zasnovi ter v prilagajanju. Nizozemsko podjetje išče partnerje, proizvodna podjetja za razvoj in proizvodnjo sistemov za pretvorbo energije. Pripravljeni so na skupno sodelovanje na podlagi komercialnega dogovora s pomočjo tehnične asistence.

 

Obstojna antimikrobna površina za polimere, lake, keramiko in tekstil (Ref.: TOAT20130923001)

Avstrijsko podjetje je razvilo in patentiralo preizkušeno tehnologijo za premaz antimikrobnih površin sintetičnih materialov, tekstila in keramike. Tehnologijo se lahko uporabi za preprečevanje ter širjenje mikroorganizmov v zdravstveni industriji ter v javni rabi. Podjetje išče industrijske partnerje, ki bi želeli vpeljati omenjeno tehnologijo v svoj proces. Pripravljeni so skleniti skupno sodelovanje na podlagi licenčne pogodbe.

 

Kompaktna UV tehnologija za prečiščevanje pitne vode (Ref.: TONL20131209001)

Nizozemsko podjetje je razvilo kompaktno rešitev za enostavno čiščenje pitne vode. Naprava uporablja zelo močno ultravijolično žarnico za uničevanje škodljivih bakterij ter virusov in je hkrati 99,99-odstotno uspešna. Potrebno energijo za delovanje dobiva naprava iz sončne celice in je neodvisna od lokalnega omrežja. Podjetje išče partnerje (vodna distribucijska podjetja), ki bi bili pripravljeni vpeljati obstoječo rešitev. Pripravljeni so skleniti licenčno pogodbo ali komercialni dogovor s pomočjo tehnične asistence.

 

 

POVPRAŠEVANJE

Sistem za shranjevanje sončne električne energije (Ref.: 12 DE 18A5 3PZT)

Nemško podjetje, specializirano za načrtovanje in vgradnjo solarnih sistemov za stanovanjske in industrijske objekte, išče sistem za shranjevanje električne energije, ki deluje na mehanski osnovi. Podjetje išče partnerje, industrijska podjetja ali raziskovalne organizacije s področja shranjevanja električne energije iz solarnih celic. Pripravljeni so na skupno sodelovanje na podlagi licenčne pogodbe ali proizvodnega dogovora.

 

Inovativno pakiranje v modificirani atmosferi za ribje izdelke (Ref.: TRIT20130730001)

Italijansko podjetje s področja živilske industrije se zanima za inovativne rešitve pakiranja v atmosferi, s čimer podaljšajo rok uporabnosti rib. Tehnologija mora omogočiti standarde svežosti živila za najmanj 15 dni. Podjetje išče industrijske partnerje ali raziskovalne institucije z ekspertnim znanjem na področju pakiranja živil. Pripravljeni so na skupno sodelovanje na podlagi tehničnega sodelovanja ali komercialnega dogovora s pomočjo tehnične asistence.

 

Inovativni prezračevalni sistem za stavbe (Ref.: 13 MK 82EX 3RN3)

Makedonsko podjetje išče partnerje, ki bi lahko ponudili inovativno tehnologijo na področju prezračevanja stavb. Tehnologija je lahko v laboratorijski fazi ali pa je že na trgu in je primerna za neposredno uporabo. Podjetje išče industrijske partnerje ter raziskovalno-razvojne institucije z izkušnjami na področju ogrevanja, prezračevanja in hlajenja. Pripravljeni so na skupno sodelovanje na podlagi licenčne pogodbe ali komercialnega dogovora s pomočjo tehnične asistence.

 

Tiskanje fotografij na plastične površine (Ref.: 10 DK 20B7 3GGL)

Dansko podjetje, ki deluje na področju razvoja igrač, išče nove tehnologije za tiskanje slik na plastične površine. Podjetje išče industrijske partnerje ali tehnološke institucije za dobavo ter nadaljnji razvoj tehnologije. Pripravljeni so na skupno sodelovanje na podlagi tehničnega sodelovanja ali komercialnega dogovora s pomočjo tehnične asistence.

 

Tehnologija za proizvodnjo bioplina iz biomase (Ref.: 09 PL 63AX 3FXA)

Poljsko podjetje, delujoče na področju obnovljivih virov energije, išče partnerja, ki bi ponudil bioplinsko proizvodno tehnologijo. Trenutna dejavnost podjetja obsega predelavo slame, briketov ter biomase. Podjetje išče partnerje, podjetja ter institucije, delujoča na področju kemije, za vpeljavo tehnologije. Pripravljeni so na skupno sodelovanje na podlagi licenčnega dogovora, proizvodnega dogovora ali komercialnega dogovora s pomočjo tehnične asistence.

 

Avtomatizirana pakirna linija za jekleno pločevino (Ref.: TRAT20140428001)

Avstrijsko podjetje želi uvesti avtomatizirano pakirno linijo za pločevino. Podjetje je lastnik patenta pakiranja, pri katerem gre za dvig iz ročnega v avtomatiziran delovni tek. Metoda omogoča zaščito kovinskih plošč in preprosto ponovno odpiranje. Podjetje išče partnerje, podjetja z ekspertnim znanjem na področju pakiranja, za nadaljnji razvoj avtomatizirane linije za pakiranje pločevine. Pripravljeni so na skupno sodelovanje na podlagi tehničnega dogovora.

 

Tehnologija varjenja piva za manjše pivovarne (Ref.: TRSE20130808001)

Podjetje iz severne Švedske razvija manjšo pivovarno, hkrati pa deluje pri preizkušanju in optimizaciji procesa varjenja piva. Podjetje išče partnerje, podjetja z izkušnjami ter znanjem v proizvodni piva v majhnih količinah, ki bi ponudili tehnologijo za varjenje piva. Pripravljeni so na skupno sodelovanje na podlagi tehničnega sodelovanja.

 

Sodelovanje pri razvoju polnilnih litij-ionskih baterij (Ref.: 10 EE 21C2 3K1U)

Estonsko podjetje, specializirano na področju proizvodnje in razvoja shranjevalnikov električne energije, išče partnerje za nadaljnji razvoj litij-ionskih baterij. Podjetje išče podjetja ali raziskovalne institucije, delujoče na področju razvoja in proizvodnje baterij, za nadaljnji razvoj. Pripravljeni so skleniti dogovor o tehničnem sodelovanju ter pogodbo o skupnih vlaganjih.

 

Kemična obdelava trdega lesa (Ref.: 09 PL 63AX 3FXF)

Podjetje iz Poljske, specializirano za proizvodnjo izdelkov za lesena tla (parketov, desk itn.), išče tehnologijo za kemično obdelavo lesenih tal. Podjetje išče industrijske partnerje, kemična podjetja, delujoča na področju kaljenja naravnih lesenih izdelkov, za vpeljavo tehnologije ter nadaljnji razvoj. Pripravljeni so skleniti komercialni dogovor s pomočjo tehnične asistence.

Za več informacij o zgoraj navedenih ponudbah in povpraševanjih pišite na naslov info@een.si, pokličite na 01/477 38 42 ali obiščite spletno stran www.een.si.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *