Izzivi pred slovenskimi grozdi

Avtor: Primoz Kaučič, Jože Vilfan | Objava: 12.07.2004

Za uspešno pot v gospodarstvo znanja. Dogajanje na prvi mednarodni konferenci slovenskih grozdov.



Slovenija mora postati družba oziroma gospodarstvo znanja in gospodarski grozdi želijo pri tem razvoju odigrati eno ključnih vlog - to je sklepna odločitev udeležencev prve mednarodne konference slovenskih grozdov.  

Osemnajstega junija se je v veliki dvorani hotela Golfa na Bledu zbralo več kot 250 udeležencev te konference. Po pozdravih dveh ministrov se je zvrstilo več predavateljev, ki so soočili svetovne izkušnje glede grozdov z domačimi izkušnjami in izzivi. Na štirih popoldanskih delavnicah so udeleženci aktivno obdelali štiri tematike (kako razviti grozd, mednarodno povezovanje, izbor tehnologij za prihodnost, vloga zaupanja in osebnosti pri vodenju grozdov), na večernem skupnem sestanku pa so ugotovitve delavnic povezali v skupne ugotovitve in sklepe.  

Na večernem sprejemu, ki se je začel s pozdravom veleposlanika evropske komisije Erwana Fouereja, so udeleženci izročili posebno priznanje za razvoj slovenskih grozdov ministrici dr. Tei Petrin, ki je v svojem mandatu sprožila razvoj slovenskih grozdov.  

Konferenco je organiziralo Ministrstvo za gospodarstvo, organizator izvedbe dogodka pa je bil Podjetnik.

Odpiranje konference

Napovedi ministra Gabra

Pozdrav Ewana Fouereja

Zahvala in pohvala za ministrico Petrinovo

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *