Migajte za zdravje - tega ne more nihče drug namesto vas

Avtor: Maša Rener | Objava: 10.03.2014

Da se lahko z ljubeznijo do dela, ki ga opravljaš, uspe tudi v krizi, je idealen primer inštruktorica pilatesa Dunja Gačnik - soustanoviteljica in idejni vodja v Športnem društvu Metulj. Z nami je med drugim delila tudi nekaj praktičnih nasvetov.


Dunja Gačnik: »Zahtevna služba je po vsem svetu daleč najpogostejši povzročitelj stresa, ki lahko vpliva tudi na končni rezultat poslovanja - z znatnimi finančnimi izgubami in zmanjšanjem dodane vrednosti posameznika.« (Foto: ŠD Metulj)

Dunja se je na pot podjetništva podala v letu 2009. Prej je vodila pilates pri drugih društvih in klubih, vendar sta jo neresnost delodajalcev in slabo delovno okolje odvrnila od nadaljnjega sodelovanja. Ker je bila polna novih idej, ki jih žal ni mogla udejanjiti drugače, se je kot edina rešitev izkazalo, da gre na svoje. Dunja priznava, da pot ni bila lahka, saj je bila na trgu novo ime, ki ga nihče ne pozna in mu posledično tudi ne zaupa. Veliko truda je vložila v marketing oziroma prepoznavnost društva kot tudi same sebe. Tako se še vedno drži tega, da je prvi obisk pri njej brezplačen, saj se ji zdi pomembno, da stranke vadbo najprej preizkusijo in vidijo način dela ter jo seveda tudi spoznajo kot vaditeljico. Že velikokrat se ji je namreč zgodilo, da so tako k njej prišle stranke, ki drugje niso bile zadovoljne, zato vsem priporoča, da raje izberejo vadbo v manjših skupinah - najbolj optimalno je osem do deset oseb na inštruktorja.

 

Dunja sicer zase pravi, da so poleg tega njena najboljša reklama priporočila drugih tečajnikov, saj na takšen način dobi večino novih strank. Trenutno deluje na kar petih lokacijah, kjer vodi pilates in krožno vadbo, namenjeno kritičnim delom telesa, drugi segment njenega dela pa je nordijska hoja, kjer prireja tečaje v dveh oblikah. Ena oblika je skupinska vadba dvakrat tedensko, druga pa 5-urni tečaj z učenjem osnov in tehnike ter zaključnim pohodom, za kar se največkrat odločajo podjetja kot neke vrste gradnje tima za njihove zaposlene.

 

V ŠD Metulj se zavedajo, da ne smejo zaspati na lovorikah sedanjega dela in je treba strankam vedno znova ponuditi še kaj novega, zato so z letošnjim februarjem uvedli novost, ki poleg vadbe zajema še prehrano. Kot vsi vemo, je ta pomemben del spremembe življenjskega sloga - bodisi zaradi zdravja, hujšanja ali dobrega počutja. Pri tem programu, ki poteka predvsem na individualni ravni (čeprav bo možno vaditi tudi v skupini največ štirih ljudi), zato sodelujejo tudi s strokovnjakinjo na področju prehrane.

 

Vsak podjetnik bi moral narediti kaj zase

 

V današnjem času skoraj ni delovnega mesta, ki ne bi zahteval dobre psihične in fizične kondicije zaposlenega. Telo se mora nenehno odzivati na zunanje vplive, ki delujejo na njegovo ravnovesje, zaradi česar ga mora vedno znova vzpostavljati in ohranjati. Če so vplivi premočni in se naše telo ni sposobno ubraniti zunanjim dražljajem, nas lahko nastala situacija pripelje tudi v stanje bolezni.

 


Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *