Namesto golfa, poganjanje pedal

Avtor: Maša Rener | Objava: 09.10.2014

Do nedavnega je veljalo, da se veliko poslov sklene na igrišču za golf, a časi in navade se spreminjajo. Vse več menedžerjev in podjetnikov je namreč golf zamenjalo za kolesarjenje.


Tadej Valjavec: »Kolesarstvo je odlična protistresna aktivnost, ki telo in duha razbistri na drugačen način kot na primer golf.«

O tem smo se pogovarjali s Tadejem Valjavcem, ki se je iz nekdanjega vrhunskega športnika prelevil v podjetnika ter v sklopu Vile Triglav ponuja tudi kolesarske počitnice in občasne izlete na Pokljuko.

 

Zadnje čase je (tudi glede na udeležbo na različnih tovrstnih rekreativnih prireditvah) opaziti, da vse več podjetnikov namesto golfa raje izbere kolesarjenje. Zakaj menite je tako?

Natančnega razloga za tako spremembo ne bi vedel, sem pa prepričan da na to veliko vpliva prenos tekem prvega ranga (Tour, Giro, SP) ter seveda dobri uspehi domačih kolesarjev. To samodejno poveča gledanost in vse te akcije, ki jih gledamo med prenosom, potem ljudi potegnejo na kolo. Ko pa enkrat poskusiš, postaneš zasvojen. Zelo dober primer je Anglija. Po zmagi Wiginsa in Frooma (oba angleška ekipa Sky), se je tam začela kolesarska revolucija. Moramo pa priznati (ne glede na to, kakšen je položaj danes), da je začetnik tako skokovitega porasta zagotovo Lance Armstrong, ki je s svojimi predstavami začel navduševati vse po vrsti. Zanesljivo pa je kolesarstvo tudi odlična protistresna aktivnost, ki telo in duha razbistri na drugačen način kot na primer golf. Na kolesu lahko z mislimi povsem odplavaš v drug svet, zlasti ko kolesariš sam in ti ni treba biti tako skoncentriran kot pri igranju golfa.

 

V času, ko gledamo na vsak evro, bi lahko videli vzrok za kolesarjenje tudi v cenejši opremi. Pa je kolesarjenje res cenejši šport, saj vsi vemo, da dobro kolo lahko stane tudi nekaj tisoč evrov?

To sploh ni res. Sicer ni potrebno kupovati vstopnic/članarin za to da lahko kolesariš, je pa zato oprema toliko dražja, zlasti če gre za kakovostno. Po drugi strani pa je domet zelo širok, saj je nekdo zadovoljen že z nizkocenovnim kolesom (glede na to, da delam v turizmu, sem imel kar nekaj turistov na kolesu, ki so bila praktično »kripe«, ampak so uživali), medtem ko drugi jemljejo kredite za najnovejše izvedbe njihovih idolov. Je pa res, ko se enkrat usedeš na tako kolo, ga boš prej ko slej tudi kupil, kajti samo 100 metrov s takim kolesom je dovolj, da te zasvoji.

 

Osebno se mi zdi, da je golf vseeno malce bolj prijazen za sklepanje poslov - navsezadnje nisi ves zadihan in prepoten, ko voziš v hrib?


Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *