Osebni asistent, ki ne potrebuje počitka ali malice

Avtor: Jernej Horvat | Objava: 09.12.2013

Tudi največji nasprotniki uporabe pametnih mobilnih telefonov in drugih tehnoloških izdelkov priznavajo, da jim tehnologija olajša ohranjanje stikov s sodelavci, strankami in ostalimi poslovnimi partnerji. Vendar se danes premalo zavedamo potenciala, ki ga skrivajo mobilne naprave in aplikacije.


Največja prednost mobilnih aplikacij je njihova enostavnost uporabe. V nasprotju s primitivnimi računalniki so aplikacije narejene tako, da jih boste hitro usvojili. Marsikdo si predstavlja, da sta za to potrebna velik napor in čas, vendar ni tako. Iz tega razloga ni ovir, da kot podjetniki ne bi začeli bolj izkoriščati potenciala pametnih telefonov, ki vas danes spremljajo ob vsakem koraku.


V preteklosti je bil osnovni namen telefonov govorna komunikacija. Ta se je nato prenesla tudi na mobilne naprave, vendar v manjšem obsegu. Poleg klicev se je med drugim pojavila e-pošta in kratka SMS sporočila. Večina podjetnikov nas je v današnjem vsakdanu stalno v gibanju in mobilni telefon predstavlja edino vez s strankami in poslovnimi partnerji. Toda mobilni telefon ponuja mnogo več kot zgolj komunikacijo. Omogoča dostop do novih virov informacij, ki so lahko ključnega pomena pri sklepanju novih poslov. S pomočjo izbranih mobilnih aplikacij lahko na enem mestu pobrskate o ključnih posameznikih, s katerimi poslujete, njihovih interesih, mnenjih in na splošno o informacijah, o katerih smo še slabo desetletje nazaj lahko zgolj sanjali. Ronald Reagan, nekdanji predsednik ZDA, je dejal, da so »informacije kisik moderne dobe«, zato si poglejmo, kaj vam na tem področju ponuja nekaj priljubljenih aplikacij.



Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *