Borza tehnologij april

Avtor: Podjetnik | Objava: 09.04.2013


PONUDBA

 

Napredni sistem za nadzor kakovosti izdelanega lesenega pohištva (Ref.: 13 IT 56Z6 3RZ3)

Italijansko podjetje, specializirano za optične sisteme za industrijsko uporabo, ponuja nadzorni sistem nad kakovostjo industrijskih izdelkov, primeren za proizvajalce v lesnem sektorju. Sistem zagotavlja nadzor nad površinskimi defekti lesa, luknjami v lesu, geometrijskimi meritvami in nadzor celotne produkcije, z verjetnostjo napake, ki je enaka nič. Podjetje išče tehnološke partnerje/proizvajalce za tehnično sodelovanje in komercialne dogovore.

 

Mlečnokislinska bakterija za proizvodnjo belega vina (Ref.: 12 ES 28G2 3P5N)

Dve javni raziskovalni organizaciji iz Španije in Italije sta izolirali mlečnokislinsko bakterijo, primerno za izvedbo fermentacije pri proizvodnji belega vina. S temi bakterijami so organoleptične lastnosti vina izboljšane (povečanje medene arome in zmanjšanje kislosti). Iščejo proizvajalce vina, ki se zanimajo za uporabo teh bakterij in bi bili pripravljeni skleniti licenčno pogodbo.

 

Inovativna pametna tehnologija za tekalne steze (Ref.: 13 IE 51S6 3S0L) 

Irsko razvojno in proizvodno podjetje ponuja pametno tehnologijo za tekalne steze, ki temelji na senzorju, ki uporablja vakuumsko tehnologijo. Naprava je bila klinično preizkušena in se je izkazala za 40 % bolj učinkovito kot običajne tekalne steze. Iščejo partnerja, ki bi z licenčno pogodbo prevzel trženje, proizvodnjo, distribucijo in popravila naprave na dogovorjenem trgu.

 

Interaktivna aplikacija za oglaševanje (Ref.: 13 GB 77dz 3S0D)

Inovativno podjetje iz Velike Britanije je razvilo interaktivno gostujočo aplikacijo za oglaševanje, primerno za uporabo v različnih sektorjih. Aplikacijo je mogoče namestiti na lastni spletni strani družbe in jo povezati z njenimi socialnimi medijskimi formati. Zanima jih sodelovanje na podlagi licenčne pogodbe.

 

Tehnologija za optimizacijo, nadzor in upravljanje tiskanja (Ref.: 13 ES 28F9 3RZ7)

Špansko podjetje je razvilo inovativno programsko platformo, ki se osredotoča na zmanjševanje stroškov tiskanja, obenem pa na zmanjšanje emisije ogljika zaradi tiskanja. Tehnologija deluje s prefinjenimi algoritmi, ki varčno porabljajo barvo. Podjetje išče komercialne dogovore s tehnično pomočjo.

 

Elektroekstrakcija spojin iz mikroorganizmov (Ref.: 13 FR 34k3 3S04)

Francoski tehnični center je razvil strokovno znanje pri elektroekstrakciji spojin iz kvasa in mikroorganizmov. Pridobljene spojine so lahko proteini, encimi, pigmenti, lipidi, ki so zelo zanimivi za prehrambno industrijo, kozmetiko in tudi za terapevtske namene. Francoski tehnični center išče partnerje, ki se zanimajo za povečanje njihovih surovin ali testiranje tega novega postopka, in bi bili pripravljeni skleniti tehnično sodelovanje.

 

Inteligentni sistem za upravljanje porazdelitve moči (Ref.: 13 ES 23D2 3S09) 

Španska raziskovalna skupina je razvila sistem za upravljanje distribucije električne energije na bolj učinkovit način. Sistem uporablja umetno inteligenco, ki temelji na sistemu za optimizacijo odločitev med dobavitelji in potrošniki. Tehnologija je v celoti razvita, patentirana, prototip sistema je na voljo za predstavitev. Raziskovalna skupina išče podjetja, zainteresirana za njegovo uporabo ali nadaljnji razvoj.

 

Zvočno zaviralni premaz na vodni osnovi za zmanjšanje akustičnih vibracij v kovini (Ref.: 13 IE 51S6 3S0C) 

Irski proizvajalec premazov je razvil premaz, ki bistveno zmanjša hrup, ki ga povzročajo vibracije kovinskih površin. Premaz se lahko enostavno uporabi in ima širok spekter industrijske uporabljivosti. Podjetje išče partnerstvo z industrijskimi partnerji, ki proizvajajo izdelke, ki jim lahko sistem za zmanjšanje hrupa koristi.

 

Informacijsko-komunikacijska tehnologija za upravljanje vodnih virov (Ref.: 13 ES 23D1 3S0B)

Španski raziskovalni center na področju informacijsko-komunikacijske tehnologije je skupaj z velikim podjetjem, odgovornim za oskrbo z vodo v mestnih območjih, razvil napredne in celovite informacijske rešitve za optimalno upravljanje vodnih virov, ki zagotavljajo izčrpne in zanesljive informacije o dejanski porabi in določijo parametre za dosego bolj racionalne porabe vode. Iščejo partnerje za testiranje in odkrivanje možnih izboljšav pred uvedbo na trg.

 

POVPRAŠEVANJE

 

Nizkonapetostni elektroluminiscenčni zaslon (Ref.: 13 US 87GB 3S01) 

Podjetje v ZDA vabi k predložitvi predlogov za nizkocenovne elektroluminiscenčne zaslone, ki delujejo z nizko napetostjo in manjšo porabo energije kot dosedanji zasloni. Sredstva za dokaz koncepta v znesku do 20.000 dolarjev so na voljo, obstaja pa tudi potencial za proizvodnjo 500.000 - 750.000 enot na leto.

 

Naravno sladilo na osnovi Stevie (Ref.: 13 ES 24D8 3RZM)

Špansko mlekarsko podjetje išče naravna sladila brez kalorij in z minimalnim učinkom trpkosti. Podjetje išče možnosti, ki temeljijo na ekstraktu Stevie ali na osnovi drugih izvlečkov, kot so npr. neohesperidin, taumatin itd. Družba je zainteresirana za tehnični sporazum o sodelovanju ali komercialni dogovor s tehnično pomočjo, s ciljem uporabe v mlečni industriji.

 

Snemljivo in namestljivo lepilo za silikonski vložek za ženske čevlje s peto (Ref.: 13 0319 BE 3RZ9)

Belgijsko podjetje razvija novo vrsto vložkov za ženske čevlje s peto. Da bi izboljšali učinkovitost podplatov, potrebuje podjetje snemljivo in namestljivo lepilo za silikon. Podjetje išče partnerje za tehnično sodelovanje.

 

Tehnologija za digitalno merjenje prostorskih elementov velikega formata (Ref.: 13 PL 62AQ 3RY1)

Podjetje iz Poljske, ki proizvaja kmetijske stroje, jeklene konstrukcije in zvočne ovire, išče tehnologijo za digitalne meritve prostorskih elementov velikega formata. Tehnologija se bo uporabljala za izvajanje meritev v proizvodnji in pri kontroli kakovosti procesov. Tehnologija mora biti pripravljena za uporabo. Podjetje išče industrijskega partnerja za sodelovanje v okviru komercialnega dogovora s tehnično pomočjo.

 

Tehnologija za proizvodnjo trislojnih plastičnih posod (Ref.: 12 LT 57AB 3R9T)

Podjetje iz Litve, ki izdeluje različne plastične izdelke iz reciklirane plastike, polimerov itd., išče tehnologijo za proizvodnjo trislojne plastične posode. Družba želi uvesti tehnologijo v svoj proizvodni proces.

 

Tehnologija za pretvorbo sinteznega plina v elektrarni metanola (Ref.: 13 IL 80EP 3RXF) 

Izraelsko podjetje uporablja novo tehnologijo za proizvodnjo sinteznega plina iz CO2 z uporabo sončne energije. Družba namerava uporabiti sintezni plin za proizvodnjo sintetičnega goriva. Podjetje išče tehnologijo za proizvodnjo metanola iz sinteznega plina z visoko stopnjo učinkovitosti in z nizkimi proizvodnimi stroški. V obratu je potrebno pripraviti približno 200 ton metanola na dan (80.000 ton na leto). Tehnologija mora biti v poznejši fazi razvoja ali v celoti razvita.

 

Modularni propeler z izmenljivimi kraki za trg luksuznih jaht (Ref.: 13 IT 52T6 3RUI) 

Italijansko podjetje za proizvodnjo propelerjev za trg luksuznih jaht išče tehnologijo za izdelavo in montažo modularnih propelerjev z izmenljivimi kraki. Predlagana tehnologija mora biti uporabna za propelerje s premerom do 2000 mm. Zahtevana tehnologija je lahko v laboratorijski fazi ali v celoti razvita.

 

Novi stroj za šivanje delovnih oblačil (Ref.: 13 LT 57AB 3RTS)

Podjetje iz Litve, ki se ukvarja s šivanjem delovnih oblačil, išče različne vrste šivalnih strojev, ki so primerni za šivanje iz različnih tekstilnih materialov. Šivalni stroji morajo biti prilagojeni za šivanje iz tankih, srednjih in težkih materialov. Podjetje išče partnerja za komercialni dogovor s tehnično pomočjo.

 

Strokovno znanje pri uporabi stisnjenega zraka in oblikovanju turbine (Ref.: 13 NL 60FI 3RUX) 

Nizozemsko podjetje, ki se ukvarja z oblikovanjem trajnostnega mehanskega shranjevanja energije, išče strokovno znanje in izkušnje na področju stisnjenega zraka in oblikovanja turbin. Energija se lahko shrani s pomočjo stisnjenega zraka in nato sprosti tako, da požene turbino, ki lahko posledično proizvede električno energijo ali oskrbi mehansko energijo za črpalke ali mlin. Podjetje išče tehnično sodelovanje za nadaljnji razvoj in optimizacijo sistema shranjevanja energije.

 

 

Za več informacij o zgoraj navedenih ponudbah in povpraševanjih pišite na naslov een@ijs.si, pokličite na 01/477 38 42 ali obiščite spletno stran www.een.si.


Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *