Poslovno oblačenje zanjo

Avtor: Maša Rener | Objava: 09.12.2013

Za oblačenje v poslovnem svetu obstajajo določena pravila, ki jih morata upoštevati tako ženska kot moški, ki se ukvarjata s kakršnim koli zasebnim poslom. V tokratnem članku se bomo posvetili ženskam, na pomoč nam je priskočila Jerneja Agić, svetovalka za imidž za regijo Adrija ter lastnica blagovnih znamk Obleci.se in Adria Image.


10 nasvetov za lažji nakup ženske poslovne obleke


1. Preglejte omaro

Pred nakupom kostima obvezno razmislite, kaj vse že imate v svoji omari in s čim boste novo oblačilo kombinirali, da vam ne bo treba dodatno dokupovati modnih dodatkov in drugih oblačil.


2. Kroj in tkanina sta enako pomembna

Kroj se vam mora seveda odlično prilegati, a vas pri tem ne utesnjevati, da se boste v kostimu še vedno počutili udobno. Enako pomembna pa je tudi tkanina, iz katere je kostim narejen, da se ne bo prehitro mečkal, muckal in podobno.


3. Prosite za nasvet

Če se sami težko odločite, vzemite s seboj prijateljico, ki dobro pozna vaš okus, ali pa v trgovini za pomoč prosite prodajalko, ki vam bo predlagala in v kabino prinesla več različnih modelov. Lahko se odločite tudi za pomoč poklicne stilistke.


4. Fotografirajte se

Poslovno obleko najbrž kupujete za kar nekaj časa, zato naj se vam pri njenem nakupu ne mudi. Če vam je všeč več modelov, se v vsakem fotografirajte, potem pa zadevo prespite in se šele po ogledu fotografij vrnite v trgovine in dokončno odločite.


5. Pomerjajte premišljeno


Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *