SPIRIT Slovenija nadaljuje delo JAPTI in TIA

Avtor: Martina Budal | Objava: 08.04.2013

Agencija SPIRIT Slovenija od januarja pod isto streho združuje Javno agencijo za podjetništvo in tuje investicije JAPTI, Slovensko turistično organizacijo (STO) in Javno agencijo za tehnološki razvoj TIA.


Združena agencija naj bi poskrbela za večjo učinkovitost in preprečevanje podvajanja programov, letos pa razpolaga z nekaj manj kot 42,7 milijona sredstev. Skoraj polovico oziroma 20,8 milijonov evrov bo namenjenih spodbujanju podjetništva in inovativnosti, 14,44 milijona evrov oziroma tretjino sredstev nameravajo nameniti spodbujanju neposrednih tujih investicij in internacionalizaciji, medtem ko je turizmu namenjenih približno 7,5 milijona evrov.


Na področju podjetništva bo agencija nadaljevala delo tako TIA kot JAPTI, delovanje pod skupno streho pa naj bi prineslo predvsem večjo usklajenost delovanja na področju tehnološkega razvoja, inovacij in podjetništva ter odpravljanje podvajanja. Tako naj bi dobili celovito, povezano, učinkovito in pregledno okolje za tehnološki in poslovni razvoj ter podjetništvo in inovativnost.



Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *