Vodenje podjetja v 21. stoletju

Avtor: Jernej Horvat | Objava: 11.11.2013

Večina podjetnikov uporablja vsaj en pametni telefon in kljub temu, da gre za majhne super računalnike, se še vedno uporabljajo zgolj kot komunikacijsko sredstvo. Pri tem se zamuja velika priložnost, saj lahko danes praktično vse aktivnosti, ki se izvajajo na klasičnih računalnikih, prenesemo na pametne telefone in tako povečamo fleksibilnost poslovanja.


Evernote je na voljo brezplačno, vendar priporočamo uporabo premium verzije na podlagi mesečne naročnine.

Benjamin Robbins, soustanovitelj podjetja informacijske tehnologije Palador iz Seattla, se je v letu 2012 odločil, da bo naslednjih 12 mesecev celotno poslovanje izvajal izključno preko pametnega telefona. To je brez stacionarnih računalnikov, prenosnikov ali tablic. Po koncu eksperimenta ni čutil nobene potrebe po vrnitvi k računalnikom, nasprotno, opazil je bistveno večjo produktivnost, ko je celotno delo izvajal preko pametnega telefona. Komunikacija s strankami je bila hitrejša, saj z odgovori na e-pošto ni čakal na trenutek, ko se vrne v pisarno. Prav tako se je mnogo lažje osredotočil na zgolj eno opravilo in se s tem izogibal težnji po neučinkovitem opravljanju več opravil hkrati. V nasprotju z računalniki pri mobilnih telefonih velikost zaslona in uporabniški vmesnik otežujeta izvajanje več aktivnosti hkrati. Uporabnik je tako prisiljen, da se posveti zgolj eni aktivnosti v določenem trenutku.

 

Eksperiment je vsekakor znanilec prihodnosti, ko podjetniki pri delu ne bodo več odvisni od ene centralne lokacije, ampak se bodo vsi procesi odvijali preko mobilnih telefonov, tablic in ostalih naprav, ki se bodo pojavile na trgu. Vendar je navada železna srajca, zato smo v tem prispevku pripravili pregled nad nekaterimi uporabnimi mobilnimi aplikacijami, ki vas bodo z majhnimi koraki popeljale v svet mobilnega poslovanja.

 

Urejeni zapiski: Evernote

 

Ena izmed redkih mobilnih aplikacij, ki enostavno mora biti prisotna na vašem mobilnem telefonu, je Evernote. Pri uporabi se boste enkrat za vselej poslovili od iskanja izgubljenih zapiskov na papirju ali brskanja po kakšnem rokovniku. Hvaležno vam bo tudi telo, ki prenaša vse te odvečne papirje v kovčkih.

 


Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *