Zdravje je predpogoj za sleherni poslovni uspeh

Avtor: Jernej Horvat | Objava: 09.10.2014

Podjetniki se najbolj zavedate, da je mnogokrat ob polnem delovniku in številnih službenih prioritetah potrebno izpustiti uro dnevnega športnega udejstvovanja. Kljub temu je skrb za vašo telesno pripravljenost temelj slehernega poslovnega in zasebnega podviga, zato tega ne bi smeli zanemarjati.


Moves omogoča samodejno merjenje vaše dnevne telesne aktivnosti ter samodejno razvrščanje glede na to, ali ste se zgolj sprehajali ali tekli.

Dobra novica je, da vam ni potrebno dnevno investirati velike količine časa za športno dejavnost. Že samo pol ure hitre hoje ima velik vpliv na vaše zdravje, saj dvigne vaš srčni utrip in pripomore k temu, da se takoj počutite bolje, poleg tega pa se hkrati zavedate, da ste naredili vsaj tisti minimum, ki je potreben za vašo dnevno dozo zdravja v obliki boljšega fizičnega počutja.

 

Na veliko srečo je danes na voljo več orodij in načinov kako natančno spremljati sleherno vašo telesno aktivnost. Izbrane predstavljamo v nadaljevanju tega prispevka.

 

Zabeleži se sleherni vaš korak

 

Napredek tehnologije je res izjemen in če upoštevamo, da smo šele na začetku resnične tehnološke revolucije, je prihodnost še toliko bolj razburljiva. Z uporabo primerne aplikacije lahko vaš pametni telefon natančno izmeri vaš sleherni korak, ki ga naredite čez dan. In ne samo to. Loči tudi med hojo, tekom in vožnjo s kolesom.

 

Ena izmed takih aplikacij je Moves. Na voljo je brezplačno tako uporabnikom naprav iOS kot tudi Android in omogoča samodejno merjenje vaše dnevne telesne aktivnosti ter samodejno razvrščanje glede na to, ali ste se zgolj sprehajali ali tekli. Vse, kar morate storiti, je, da zaženete aplikacijo in jo pustite delovati v ozadju vašega telefona. To pomeni, da lahko vaš telefon miruje v žepu ali torbi in se vaša telesna aktivnost kljub temu beleži sleherni dan. Za podjetnike in ostale ambiciozne posameznike je to izjemna priložnost, da se postavijo pred dejstvo in ugotovijo, kako aktivni so čez dan. Sproti se namreč izpisujejo opravljeni koraki, prehojena razdalja in izrisane poti na interaktivni karti. Sčasoma si lahko postavljate cilje za vsak dan, teden ali mesec in postopoma povečujete svojo telesno aktivnost ter natančno merite svoj napredek. Največja lepota opisane aplikacije je, da vam beleži res sleherno fizično aktivnost. Tako boste že s krajšim sprehodom izboljšali svoje rezultate in hitro dosegli potrebno motivacijo za nadaljevanje.

 

Za zaprisežene športnike

 

V primeru, da spadate v manjšino tistih, ki se športu redno in pogosto posvečajo, je prav tako na voljo velika izbira aplikacij, s pomočjo katerih lahko beležite vaše telesne aktivnosti in se bahate pred prijatelji. In ne samo to, med sabo se lahko tudi izzovete. Tako lahko izzovete čas, ki ga je vaš prijatelj ali sodelavec dosegel na določeni poti in ga poizkušate premagati. Pri tem ne računajte na kakšno »bližnjico« v stilu vožnje z avtomobilom ali podobno, ker bo vaš pametni telefon to prepoznal.

 


Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *