Če imaš idejo, jo poskusi izpeljati

Avtor: Metka Nograšek | Objava: 07.03.2011

Nina Vodeb skupaj z mamo uspešno vodi cvetličarno Kavalir. Pravi, da tudi ustvarjalno delo zahteva disciplino in odgovornost.


Nina Vodeb in Suzana Turšič

Mati Suzana Turšič in hči Nina Vodeb sta uspešno združili moči in pred enajstimi leti odprli lično cvetličarno Kavalir, poimenovano po istoimenski orhideji. Nino, aranžerko in diplomantko Inštituta in akademije za multimedije pri poslu vodita vztrajnost in vodilo: »Sledi svojemu cilju do konca.«
 
Od kod zamisel za cvetličarsko dejavnost?
Že od malih nog sem ustvarjala in splet okoliščin je pripeljal do uresničitve ambicij v poslovnem svetu. Mama je ob enoličnem delu v pisarni svojo ustvarjalnost začela izražati na področju cvetličarstva. Veliko je pomagala v cvetličarni, najprej za hobi, pozneje pa se je tam zaposlila in se naučila marsikaj zanimivega o cvetju. Ker sem bila sama v aranžerskih vodah, sva začeli navdušeno sodelovati. Bila je moj mentor.
 
Kje ste dobili kapital za posel?
V zaloge in zagon podjetja sva vložili lastna sredstva, lokal pa sva najeli.
 
Kaj ponujate strankam?       
Ponujamo sveže cvetje, šopke, aranžmaje za vse priložnosti, dekoracije prostora in vse za poroko. Naši izdelki so unikati, ideje iščemo v naravi, ponudba pa obsega tudi njihovo dostavo. Ta je v Ljubljani brezplačna, za dostavo iz mesta pa ceno določimo po dogovoru.
 
Veliko delamo na osebni noti, posvetimo se vsaki stranki posebej. Naročila za večja poročna slavja zaradi uskladitve z dobavitelji sprejemamo štirinajst dni pred dogajanjem, saj posebne želje zahtevajo naročilo pri dobavitelju že pred uvozom iz tujine. Letošnja noviteta bodo obstojni poročni šopki, izdelani iz pravega cvetja.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *