Podjetnik logo
 
Strategija
Delaj vitko 3x2
Kako »vitko« je vaše podjetje?
Avtor: Anita Ivačič Objava: 09.12.2014
Zaradi omejenih resursov so podjetja prisiljena v optimizacijo na vseh ravneh poslovanja. S pomočjo »metode vitkega štartnika« pa lahko svoj poslovni načrt zastavijo na način, da bo čim bolj jasen, jedrnat in optimalen, z drugimi besedami: vitek. Metoda je uporabna tako za podjetja na začetku razvojne poti kot že uveljavljena podjetja, ki uvajajo nove produkte ali se podajajo na nove trge.
Delaj vitko 3x2
Kako »vitko« je vaše podjetje?
Peter ribaric 3x2
S semenskim kapitalom Silicijevih vrtičkov že raste prvih pet podjetij
Thinklikeafreak 3x2
Razmišljati drugače? Mislite kot frik!
Kraljiceva matrika 3x2
Upravljate nabavo ali obratno: cene upravljajo vašo uspešnost?
Matija goljar  gorazd prah 3x2
Mlade učimo podjetništva kot nihče drug na svetu


Jaka lindic 3x2
Avtor: Petra Mauer Objava: 08.10.2014
Veliko podjetij se kljub težavam le stežka odloča za spremembe. Toda včasih je enostavno treba obrniti stvari na glavo, nadgrajevati, dopolnjevati in opustiti že ustaljene aktivnosti, da lahko napredujemo. Ena izmed možnosti je izvajanje iteracij ali pivotinga, katerega ključni namen je, da spremenimo poslovni model, ki ne deluje.
Pijl 3x2
Avtor: Anita Ivačič Objava: 08.09.2014
V globaliziranem svetu, v katerem so edina stalnica spremembe, potrebujejo podjetja - če želijo obstati na trgu - prebojen poslovni model. Nizozemski strokovnjak za poslovne modele Patrick van der Pijl je na 19. Slovenski marketinški konferenci v Portorožu osvetlil proces inoviranja poslovnega modela.
Strategija plesko
Avtor: Eva Mihelič Objava: 06.06.2014
Čeprav so podjetnice in podjetniki, opozarjali na nespodbudno podjetniško okolje v Sloveniji, te razprave niso bile v ospredju 3. Kongresa podjetnikov v Portorožu. Dobre prakse, izkušnje, uspehi in napake prekaljenih podjetnikov je tisto, kar zaznamuje to druženje slovenskih podjetnikov.
500 zensk sonja smuc 3x2
Avtor: Anita Ivačič Objava: 07.05.2014
Lepši spol predstavlja 28 % vseh podjetnikov. Nobenega velikega državnega podjetja ne vodi ženska, v upravah pa so v povprečju zastopane 17-odstotno. 92 % podjetnic vodi mala podjetja z manj kot 5 zaposlenimi.
Morales 3x2
Avtor: Anita Ivačič Objava: 11.02.2014
Jose Antonio Morales skupaj s perujskim in slovenskim partnerjem razvija poslovni model ekspedicijskega mreženja Lincoln Island, ki je namenjen neformalnemu druženju podjetnikov in vzpostavljanju potencialnih poslovnih navez.
Graf podjetnisko razmisljanje 3x2
Avtor: Andreja Metelko Objava: 11.02.2014
Akcija, delovanje je danes, v času krize, pravo vodilo. Če ničesar ne spreminjamo, ostajamo na mestu, stagniramo. Toda, kateri so tisti čarobni ukrepi, ki lahko podjetju zagotovijo boljši tržni delež in finančno stabilnost? Različno, predvsem pa odvisno od položaja in trenutne situacije podjetja.
Lego kocke3x2
Avtor: Martina Budal Objava: 09.12.2013
Oblikovanje je več kot všečna podoba, ki pritegne pogled. Je funkcija, je uporabnost, je inovacija in je kultura, ki omogoča podjetju pomembno prednost pred tekmeci.
Derek arden 3x2
Avtor: Martina Budal Objava: 11.11.2013
Na svetu obstajata dve ceni: ena za tiste, ki se pogajajo, in druga za vse ostale. Katero plačujete vi?
Richard koch knijga 3x2
Avtor: Martina Budal Objava: 11.11.2013
Italijanski ekonomist, pa tudi sociolog, politolog, inženir in filozof, Vilfredo Pareto je na prelomu 19. stoletja raziskoval distribucijo prihodka in odkril, da se ta nikoli ne distribuira enakopravno, ampak po pravilu 80/20.
Hyla 3x2
Avtor: Vlado Kadunec Objava: 09.10.2013
Podjetje Hyla si danes deli prvo mesto med svetovnimi proizvajalci vodnih sesalnikov, prednosti pred konkurenco pa ne gradijo na nizki ceni, temveč na kakovosti oziroma zanesljivosti izdelka in storitve.
Orodje 3x2
Avtor: Petra Bauman Objava: 09.10.2013
Najpogosteje uporabljeno menedžmentsko orodje v Sloveniji je zunanji najem (outsourcing), v vodilnih gospodarstvih pa osredotočenost na kupce.
Luka piskoric 32
Avtor: Martina Budal Objava: 09.09.2013
XVida, Ondu, Musguard, LLstol so projekti domačih ustvarjalcev, ki so v zadnjih mesecih uspešno zbrali zagonski denar na platformi Kickstarter. Z njihovim uspehom je hit postalo tudi množično financiranje.
Otis 32
Avtor: dr. Klemen Podjed Objava: 09.09.2013
Naj spoštujem rok dobave, če vem, da bodo izdelki morda slabše kakovosti, ali se raje odkrito pogovorim s kupcem? Kaj narediti, če se za pridobitev posla pričakuje »usluge pod mizo«? Kaj je še etično zahtevati od zaposlenih? Pogosto imamo več vprašanj kot odgovorov.
Ursa bratkovic 32
Avtor: Manca Kraševec Objava: 09.09.2013
V množici slovenskih podjetij je sodelovanje z zunanjimi strokovnjaki na nekaterih področjih že kar stalna praksa. Zakaj tudi ne?
Maks tajnikar32
Avtor: Martina Budal Objava: 12.07.2013
Hitrorastočih podjetij ni veliko v nobenem gospodarstvu. Da bi lahko nastajala in rasla, morajo namreč biti izpolnjeni nekateri pogoji.
Japec jakopin32
Avtor: Martina Budal Objava: 12.07.2013
Mamuti, ki so jih našli v Sibiriji, so imeli v trebuhu tropsko rastlinje, zjutraj so jedli palme, zvečer so pa zmrznili. Tako zelo se je v zadnjih nekaj letih spremenilo naše okolje, kar pa za Slovence ni nujno slaba novica, pravi soustanovitelj (skupaj z bratom) podjetja Seaway in podjetnik leta 1995 Japec Jakopin.
Paddy0132
Avtor: Martina Budal Objava: 10.06.2013
Paddy Cosgrave je samo v letu in pol ustvaril dva globalna dogodka, namenjena mladim tehnološkim podjetjem - F.ounders in Dublin Web Summit.
Barbra rudmann32
Avtor: Ana Novak Objava: 10.06.2013
Gospodarstvo in z njim svet se vrti in nenehno razvija zaradi neštetih dognanj, znanj in izkušenj starejših generacij ter idej, razvoja in novih spoznanj mlade generacije. Vendar je učinkovitost prenosa tega znanja že vrsto let pereč problem v podjetništvu.
Richard scase132
Avtor: Martina Budal Objava: 10.06.2013
Slovenija in slovenski podjetniki imajo odlične možnosti za uspeh. Sedanje stanje vodi v podjetniško revolucijo, ki jo bodo sprožili mladi iznajdljivi in spretni podjetniki, vešči dela z internetom.
Miran lampret 3x2
Avtor: Miran Lampret Objava: 14.05.2013
Pred mesecem sem na obisku v eni od cerkva slovenskih božjih poti v knjigi, kjer obiskovalci vpisujejo svoje pobožne želje, vezane običajno na zdravje in srečo, opazil zapis, ko je brezposelna mati »prosila« za delovno mesto, da bo lahko doma nahranila svoje tri male otroke Bil sem šokiran in takrat sem se dokončno zavedel pomena ...
Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *