Vodenje
Izbira je pomembna
Avtor: Miha Bavec Objava: 10.04.2015
Ste že kdaj doma v pečici pekli krompir in rezultat ni bil lepo zlatorjavo in hrustljavo zapečen krompir, kot ga naredijo v kuharskih oddajah? Se vam kaj podobnega dogaja tudi v podjetju? Vsakdo se je verjetno že kdaj lotili kakšnega projekta in rezultat ni bil takšen, kot so to obljubljala prvotna pričakovanja. Slabi rezultati, podobno kot krompir, ki je zažgan ali surov, pustijo grenak priokus.
Izbira je pomembna
Upravljanje s kadri: zanesljiv kapitan na globalnem trgu
Ali še zmorete?
Simulacije za boljše ocenjevanje kadra
Kako vodite svoje podjetje? Demokratično ali diktatorsko?


Avtor: Anita Ivačič Objava: 06.06.2014
V družbi znanja so največji kapital podjetij človeški viri: njihova izobrazba, znanje, izkušnje, socialna omrežja, v katere so vpleteni, in, ne nazadnje, njihova pozitivna osebnostna naravnanost. Slednje je ameriški psiholog Martin Seligman leta 2005 opredelil kot pozitivni psihološki kapital posameznika. Donosnost te oblike kapitala in ...
Avtor: Anita Ivačič Objava: 11.04.2014
Konflikt je motor zgodovine, je trdil že Marx. Konflikt - bodisi v osebnem bodisi poslovnem odnosu - poraja spremembe, uvaja novosti in je temeljno gibalo ustvarjalnosti in razvoja, je prepričan tudi Dan M. Brown, avtor priročnika Designing Together.*
Avtor: Anja Žagar Objava: 11.04.2014
Vsaka veriga je toliko močna, kot je močan njen najšibkejši člen, zato preverite, kako močna je veriga znanja in usposobljenosti vaših zaposlenih.
Avtor: Anja Žagar Objava: 10.03.2014
V enem od slovenskih podjetij sem pred kratkim imela priložnost opazovati vodje pri njihovem delu, kako se lotevajo pomembnih odločitev, na kakšen način določajo strategijo dela v podjetju ali oddelku, katere naloge postavljajo za prioriteto ter kakšen odnos imajo do svojih podrejenih sodelavcev. Omenjene naloge vsekakor niso lahke, ...
Avtor: dr. David Đukić Objava: 10.03.2014
Vaši prodajalci nergajo nad plačami in nagradami? Naj vas potolažim. Niste edini. V večini podjetij so prodajalci nezadovoljni s plačami.
Avtor: Marjan Bradeško Objava: 11.02.2014
V krizi večina podjetij najprej krči sredstva za izobraževanje in trženje. A vendarle - zaposleni se morajo usposobiti. Navsezadnje potrebujemo šolanje tudi zaradi izpitov, ki so pogosto zahtevani, če se želi podjetje izkazati z ustrezno usposobljenostjo - tako pred kupci kot pred dobavitelji. Kako z nižjimi sredstvi vendarle doseči ...
Avtor: Anja Žagar Objava: 14.01.2014
Potem je čas, da se zamislite in takoj nekaj spremenite!
Avtor: Martina Budal Objava: 14.01.2014
»Nevarno je voditi podjetje, če se ne znaš več igrati,« je po delavnici na letošnji MQ konferenci dejal Uroš Petrović. A mislim, da ljudje v tej sobi to vedo in sposobnosti igrati se niso izgubili, je dodal.
Avtor: Vesna Vilčnik Objava: 09.12.2013
Da se Sloveniji obetajo boljši časi, drži kot pribito. Žal pa se to še ne bo zgodilo v letu 2014, temveč nekaj let kasneje, je prepričan Joey Jap, mojster kitajske metafizike. »V Sloveniji bo spremembo prineslo ljudstvo,« je prepričan mladi milijonar.
Avtor: Vesna Vilčnik Objava: 11.11.2013
Od Aristotla, ki je uvedel pojem etike - mimogrede, branje Nikomahove etike bi moralo biti za prihodnje poslovneže obvezno - pa do danes, se najbrž niti v teoriji niti v praksi, v etiki poslovanja ni nič spremenilo na bolje. Še zlasti v Sloveniji.
Avtor: Anita Ivačič Objava: 09.10.2013
Kaj imajo skupnega eminentni gostje letošnjega poslovnega dogodka Business Top Talk 2013 Niki Lauda, Erika Drobnič, Andrej Božič in Dejan Turk? Kot njihov skupni imenovalec lahko identificiramo vztrajnost, realni optimizem in predanost cilju, a vendarle ne za vsako ceno - lastnosti vsakega pravega podjetnika, torej.
Avtor: Martina Budal Objava: 09.10.2013
Evropska mala in srednja izvozno usmerjena podjetja na leto izgubijo dobro desetino poslov zaradi neznanja tujih jezikov. Prevedeno v številke v povprečju na ta račun izgubijo v treh letih 325.000 evrov.
Avtor: Vito Komac Objava: 09.09.2013
Notranja klima podjetja ali zadovoljstvo zaposlenih ali organizacijska klima (ali kakorkoli že to poimenujemo) razkriva v podjetju sedanjo in prihodnjo problematiko, za katero vodstvo podjetja, ki si prizadeva, da bi jo naenkrat in v celoti zajelo, zanjo skorajda nima drugih metod in tehnik zaznavanja.
Avtor: Franka Bertoncelj Objava: 12.07.2013
Ni pomembno samo, kaj povemo, ampak tudi kako. Neprijetna dejstva naj zaposlenim sporoči vodstvo osebno, odgovorno, razumljivo, odprto in iskreno.
Avtor: Barbra Rudmann Objava: 12.07.2013
Sposobnost razmišljanja na drugačen način, nizanje svežih idej in spodbujanje kreativnosti znotraj timov je v današnjih časih ključna veščina. Za razvijanje te veščine morate aktivno delati, in uspelo vam bo!
Avtor: Petra Bauman Objava: 10.06.2013
Z mediacijo v podjetjih se lahko izognemo visokim stroškom tožb na sodiščih, prej zaostrene medosebne odnose pa nadaljujemo na višji ravni in bolj tvorno sodelujemo.
Avtor: Matic Zupančič Objava: 13.05.2013
Biti svobodnjak je danes, ko služb za nedoločen čas ni ravno na pretek, za marsikoga edini način preživetja. Nekatere straši že misel na tovrsten način dela, drugi so v to prisiljeni, tretji pa naravnost navdušeni nad izjemnimi možnostmi, ki se jim odpirajo s tem.
Avtor: Petra Bauman Objava: 13.05.2013
Modra energija je sinonim za energijo, pridobljeno iz okolju prijaznih, obnovljivih virov. Hkrati pa pomeni tudi znanje, ki je edini vir, za katerega velja, da več ko ga uporabljamo, več ga imamo.
Avtor: Marjan Bradeško Objava: 08.04.2013
Danes zaposleni sam močno prevzema pobude za izobraževanje - ker jih preprosto mora. Le redkokdaj se še zgodi - razen pri predpisanih šolanjih, kot je, denimo, varstvo pri delu - da bi zaposlenega kar »poslali na šolanje«.
Avtor: Martina Budal Objava: 10.03.2013
Ob omembi gradnje tima (teambuildinga) mnogi le zavijejo z očmi. Vendar je njegova slaba podoba predvsem posledica nerazumevanja tega, kaj gradnja tima pravzaprav je in kako ga izvesti, da bomo dosegli pričakovane rezultate.
Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *