Človek, ki je prodal "Patrio"

Avtor: Primož Kaučič | Objava: 13.02.2007

Ivan Črnkovič je s svojim podjetjem Rotis sklenil posel o nakupu vojaških vozil Patria za Slovensko vojsko, vreden 278 milijonov evrov.


Ivan Črnkovič

»Prvi sedite v teh prostorih,« so bile začetne besede Ivana Črnkoviča, ko sva se srečala v sejni sobi podjetja Rotis v Industrijsko obrtni coni Trzin. Rotis ima proizvodno halo v Kočevju, upravno stavbo v Trzinu in zdaj so čez dvorišče najeli še nove prostore. »To je samo začasno, na drugi strani cone bomo spomladi začeli graditi novo stavbo. Zadnjih 10 let rastemo za 20 do 30 odstotkov na leto, lani celo za 45 odstotkov. To ni enostavno, delo nas vseskozi pokopava.«  

Če bi hotel provocirati, bi rekel: »Seveda, s prodajo 135 oklepnih vozil Patra ni težko rasti in graditi.« Ampak do Patrie sva tako ali tako prišla skozi pogovor, čeprav se je sogovornik pred intervjujem odločil, da o tem poslu ne bo govoril.  

Kako uspeš na javnem razpisu 

Ivan Črnkovič je torej človek, ki stoji v ozadju v zadnjih mesecih tako razvpite zgodbe o nakupu vojaških vozil Patria za Slovensko vojsko. Podjetnik, ki bo izpeljal posel, vreden 278 milijonov evrov (te številke ni hotel omeniti, čeprav je bila objavljena v vseh medijih).

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *