Študent, vreden milijon dolarjev

Avtor: Nives Pahor | Objava: 11.06.2007

»Kako postati milijonar še pred začetkom študija?« se je nekega dne vprašal Alex Tew. In prišel je na noro zamisel: prodaja prazne spletne strani za oglasni prostor za milijon dolarjev - po koščkih ...


www.milliondollarhomepage.com je temeljila na prodaji pikslov kot oglaševalskega prostora. Cena piksla je bila en dolar, pri čemer je imela stran na voljo milijon pikslov. (Slika: Gulliver/Getty)

Alex Tew je 23-letni angleški fenomen, ki je v dobrih štirih mesecih zaslužil nekaj več kot milijon ameriških dolarjev. Do tako velikega zaslužka je prišel s prodajo pikslov (to je grafičnih pik, iz katerih je sestavljen računalniški zaslon) za oglaševanje. Postavil je spletno stran, ki ni ponujala nič drugega kot oglasni prostor. Čeprav se sliši neverjetno, so oglaševalci povsem ponoreli zaradi te spletne strani. 

Začetek
 

Alex Tew prihaja iz jugozahodnega dela Velike Britanije (Cricklade, Wiltshire) in je najmlajši izmed štirih bratov. Po končani srednji šoli se Tew ni takoj odločil za nadaljevanje študija na univerzi, ampak se je raje zaposlil in medtem skušal uresničiti kako izmed svojih poslovnih zamisli. Tew si je namreč že od otroštva želel postati podjetnik, zato je vsako noč pred spanjem iskal zamisli. Njegov prvi podjetniški projekt sega že v otroštvo. Ko je bil star osem let, je risal komične stripe, jih fotokopiral in za 30 penijev prodajal na osnovni šoli.

Po treh letih umazanih, težaških in slabo plačanih služb ter neuspelih poskusih uresničitve poslovnih zamisli se je končno odločil za študij, češ da je to najboljša pot do svetle prihodnosti. Tako se je pri enaindvajsetih letih vpisal na študij poslovnega menedžmenta na Nottinghamski univerzi, vendar je imel težave s financiranjem študija. Šolnina in nastanitev sta samo za prvo leto študija znašala sedem tisoč funtov. Na prvi pogled je bila njegova edina rešitev, da vzame študentsko posojilo, kar mu nikakor ni bilo všeč.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *