Ženska intuicija me še ni pustila na cedilu

Avtor: Lidija V. Bricelj | Objava: 11.06.2007

Nekoč je že na startu dirke vedela, ali ji bo uspelo priti do cilja ali ne, danes nekdanji uspešni reli voznici Romani Zrnec podobno uspeva v podjetništvu. In tudi tu na tradicionalno moškem področju - kovinarstvu.


»Avto je zame v tem hitrem vsakdanjiku ne samo varno in uporabno prevozno sredstvo, ampak kar pisarna v malem, pa še jabolko za zdravje si lahko privoščim med vožnjo. Na cesti se velja držati predpisov, vendar je tudi res, da bi cilj prav gotovo dosegla pravočasno, če bi se zgodilo kaj izrednega in pomembnega,« pravi Romana Zrnec, ena izmed redkih voznic relija z zavidljivimi rezultati v nekdanji skupni državi, ki je danes uspešna podjetnica.

Romana Zrnec je bila edina ženska, ki je bila na Rallyju Saturnus leta 1987 v skupni razvrstitvi (drugo mesto) najvišje uvrščena slovenska oziroma jugoslovanska in hkrati ženska udeleženka. Danes vodi uspešno podjetje s šestimi zaposlenimi, ki ponuja galvanizacijo in obdelavo kovinskih izdelkov (od brušenja, poliranja, satiniranja, nikljanja do kromiranja in cinkanja) ter različne programe kovinskih izdelkov, predvsem ograj (stopniščnih, balkonskih in tako naprej), karnis in različnih izdelkov po naročilu. 

V svetu relija se je znašla predvsem zaradi radovednosti in želje po boljšem poznavanju vozniških spretnosti, priznava. Hitro je naredila vozniški izpit in si je želela poskusiti tudi v dirkalnem avtomobilu, saj je rada vozila hitro. »Prvo dirko leta 1982 sem odpeljala v mini cooperju in bila četrta v svojem razredu, na naslednji sem nastopila s staro zastavo 101 in odstopila, že tretjo dirko na Rallyju Saturnus pa sem vozila v renaultu 5. Čeprav je bila vožnja mišljena predvsem kot reklama, sem vse presenetila z rezultatom, saj sem bila tretja v skupni razvrstitvi državnega prvenstva,« pravi sogovornica, ki je tudi sicer svoje največje uspehe dosegla ravno z renaulti.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *