Ženske v organizaciji, moški v izvedbi

Avtor: Ana Cergolj | Objava: 08.12.2008

Jerneja Kamnikar - podjetnica, ki je pripravila pogostitev za angleško kraljico.


Jerneja Kamnikar

Jerneja Kamnikar je direktorica podjetja Vivo catering, ki kadrovsko politiko vodi po ameriško. Zdi se, da je ženska na vrhu imperija. Na Fužinskem gradu, kjer imajo svoje prostore, se vse dogaja na njeno prvo besedo. Okoli nje šviga množica nasmejanih zaposlenih, ki jim na majicah piše: Vivo, it's not a job, it's a way of life. Svoje ljudi ljubeče imenuje Vivovci in še posebej ponosna je, da je angleška kraljica, za katero so pred kratkim pripravljali večerjo, pojedla skoraj vse na krožniku. Le slovenske dame so razen redkih izjem padle na izpitu obnašanja, pripomni.
 
Ko poslušamo menije, ki jih pripravljate uglednim gostom, so kombinacije zelo nenavadne. Ali postavljate mejo med kreativnostjo in kulinaričnim ekshibicionizmom?
Absolutno. Pomembno je, ali je pogostitev le dopolnitev osrednjega dogodka ali je kulinarika osrednji del. Jedi pa so modificirane že tako ali tako – so na primer z manj maščob, ker gostje tudi nimajo velikih kaloričnih potreb za fizično delo. Menim, da mora biti kulinarika dopadljiva, okusna in mora odigrati svojo vlogo – če mora goste prehraniti, mora biti količinsko ustrezna, ne glede na trende majhnih koščkov.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *