Živilski sejmi iz leta v leto večji

Avtor: Borut Jerše | Objava: 10.10.2007

Dva največja evropska in hkrati tudi svetovna živilska sejma sta ANUGA in SIAL. Slovenci žal na tem cvetočem področju nimamo več specializiranega sejma.


SIAL

Trg živilskih izdelkov in pijač je eden največjih svetovnih trgov, na katerega vsako leto lansirajo množico novih produktov. Zato ne preseneča, da so živilski izdelki in pijače predmet živahne sejemske dejavnosti v Evropi, kjer ni države, ki ne bi imela vsaj enega živilskega sejma. Samo v Nemčiji je več kot štirideset sejemskih prireditev na temo živilskih izdelkov in pijač.  
 
Marsikdo se bo še spomnil zelo uspešnega in med obiskovalci priljubljenega sejma Alpe-Adrija kulinarika, ki smo ga imeli v Ljubljani v devetdesetih letih. Na žalost je ugasnil kot še veliko drugih uspešnih ljubljanskih sejmov, čeprav je prav prehrana ena izmed najhvaležnejših sejemskih tem. Del tega programa se zdaj trudi predstaviti Mednarodni kmetijsko-živilski sejem v Gornji Radgoni, del pa tudi Mednarodni obrtni sejem v Celju, vendar gre za temo, ki prav zaživi šele v obliki samostojnega specializiranega sejma.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *