(Kdaj) je šolanje res rešitev?

Avtor: Marjan Bradeško | Objava: 06.04.2009

Podjetniki pogosto verjamejo, da bodo z izobraževanjem sebe in zaposlenih povečali storilnost in odpravili težave v podjetju. A pomanjkanje znanja je samo eden od razlogov za težave.


(Big Stock Photo)

V poslu je pogosto tako, da ob pregledu rezultatov ugotovimo neskladje s tistim, kar smo si zastavili. Če si grafično predstavimo zastavljeno pot, ki praviloma vodi le navzgor, ugotovimo vrzel. Smo na eni strani bolj ali manj širokega prepada, druga stran je žal daleč in višje. Kaj zdaj? Nekateri poskušajo vrzel preskočiti, in če ta ni preširoka in so v dobri kondiciji (trdno finančno stanje, sposobni zaposleni …), jim celo uspe. Mnogim ne, in padejo v prepad, ki za podjetnika pomeni težave ali celo propad podjetja.  

Veliko bolje je, da se vrzeli lotimo tako, da jo zapolnimo in potem odkorakamo po poti navzgor. Tu pa se navadno zatakne. Pri ugotavljanju, zakaj je naša storilnost nižja, kot smo si jo v ciljih zastavili, večina preprosto pomisli na – šolanje. Dodatno izobraževanje! Torej »nasujmo« šolanja v to vrzel. Pa je to res rešitev? V določenih primerih gotovo, ne pa vedno.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *