2. Slovenski forum inovacij

Avtor: Nives Pahor | Objava: 13.02.2008

Na 2. Slovenskem forumu inovacij so podjetja in inovatorji posamezniki prijavili 175 inovativnih idej. Med njimi je ocenjevalna komisija izbrala 40 najboljših. V Podjetniku smo izmed teh izbrali 12, ki jih predstavljamo na naslednjih straneh.



VIZUALIZACIJA PODATKOV IZ MOBILNEGA TELEFONA

Podjetje/inovator: Klika, d.o.o.
Avtor ideje: Klika, d.o.o.
Naslov inovacije: TripTracker.net 

Opis: Spletna storitev TripTracker omogoča preprosto vizualno predstavitev uporabnikovih podatkov iz mobilnega telefona ter povezovanje s prijatelji v okolici.  

Podatki se umestijo in prikažejo na interaktivnem zemljevidu, sestavljenem iz natančnih satelitskih posnetkov Zemlje. S pomočjo sledi, posnete s sprejemnikom GPS, digitalnim fotografijam samodejno določimo lokacijo nastanka, iz podatkovne zbirke pa poiščemo tudi krajevno ime. Z uporabo programske opreme v mobilnem telefonu je omogočeno samodejno shranjevanje uporabnikovih podatkov na internetu ter povezovanje s prijatelji v bližini brez uporabe sprejemnika GPS. Uporabnik lahko prek storitve pridobi tudi podrobne informacije o svoji okolici. Tehnologijo lahko uporabimo za turistične namene, prikaz potopisov, ponudbe potovalnih ali nepremičninskih agencij, mogoča pa je tudi uporaba v raziskovalne ali ekološke namene.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *