7 poslov, ki jih lahko začnete doma

Avtor: Nives Pahor | Objava: 07.09.2009

Šli bi na svoje, pa nimate denarja za najem poslovnega prostora. Nič hudega, začnete lahko na svojem domu.



Za vse podjetništva željne smo poiskali nekaj zanimivih poslovnih idej, ki jih lahko začnete tako rekoč v svoji dnevni sobi.
 
(Big Stock Photo)
Dnevno varstvo za pse
 
Ali ste ljubitelj psov? Ste kdaj razmišljali, da bi lahko svojo ljubezen prelili v posel in odprli dnevno varstvo za pse? Čas je pravi. Dnevna varstva za pse so čedalje bolj priljubljena, zlasti danes, ko vse več lastnikov skrbi za dobro počutje svojih psov, kot bi bili njihovi otroci. Čedalje več lastnikov se namreč zaveda koristi druženja za psičke. Sicer lahko tudi psi, ki so precej družabna bitja, hitro zaidejo v depresijo. Psi potrebujejo stik z ljudmi in drugimi psi, da razvijajo lepo vedenje in da pridobijo zaupanje.
 
Dnevno varstvo za pse je kot neke vrste pasji vrtec. Zato ga ne smemo mešati s pesjakom ali pasjim hotelom, kjer lastniki puščajo živali za krajša ali daljša obdobja. Pri dnevnem varstvu lastniki svoje ljubljenčke zjutraj pripeljejo in popoldne (oziroma kadarkoli v dnevu) odpeljejo.
 
Če imate doma dovolj prostora in nimate tečnih sosedov, lahko varstvo uredite doma. V tujini so nekateri centri tudi tehnološko zelo opremljeni, saj omogočajo lastnikom, da prek videokamer spremljajo svoje ljubljenčke skozi ves dan.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *