9 poslov v vzponu

Avtor: Nives Pahor | Objava: 09.02.2010

Namesto da čakate na protikrizne ukrepe vlade, raje poglejte, kateri posli imajo prihodnost tudi v slabih časih.



V prejšnji številki smo predstavili 16 vročih poslov in trendov za leto 2010. Še malo smo pobrskali po virih in tokrat vam predstavljamo novih 9 vročih poslovnih idej. Če jih že ne boste uresničili, pa jih uporabite kot navdih pri iskanju lastne ideje.
 
1. Maloserijska proizvodnja hrane za znane stranke
V preteklih nekaj letih je bilo na trgu zaslediti velik porast inovativnih dobaviteljev na področju mobilne ponudbe prehrane višjega cenovnega razreda. Pojavili so se podjetniki, ki iz svojih tovornjakov prodajajo vse, kar si duša poželi, od vrhunskega sladoleda, slaščic, sendvičev …
 
A na trgu se je pojavil že nov trend, ki zahteva od podjetnika celo manjši začetni vložek. Gre za maloserijsko proizvodnjo hrane z modeli članstva. Podjetnik po naročilu pripravi določeno hrano, za katero poskrbi, da se dostavi na naslov stranke ob točno določenem dnevu v tednu. Vse skupaj deluje po principu predplačila.
 
Dobro je, da si izberete posebno področje, ki ga obvladate. Odločite se lahko za peko določene vrste slaščic, tort, piškotov, pripravo domačega sladoleda. Na spletu si lahko pogledate, kako newyorško podjetje Milk Made (www.milkmadeicecream.com) za mesečno plačilo strankam dostavlja sveže narejen mlečni sladoled ob določenem dnevu v tednu.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *