Aktivni vodja

Avtor: Primož Kaučič | Objava: 13.06.2007

Aleksander Žišt v prispevku Pasivni vodja opisuje značilnosti pasivnih vodij in pasivnega vodenja ter nevarnosti, ki jih to prinaša podjetju. Kaj pa je nasprotje pasivnega vodje oziroma kakšne so značilnosti aktivnega vodje?


Milan Krajnc Pavlica: »Podjetnik z odločitvijo za podjetništvo zastavi osebno in družinsko premoženje. Ima torej veliko odgovornost, zato mora biti zelo aktiven vodja.«

Podjetniški in osebnostni svetovalec Milan Krajnc Pavlica trdi, da ima aktivni vodja dve zelo pomembni lastnosti: je strokovnjak na področju, na katerem dela, čeprav ni nujno, da je vrhunski strokovnjak, in ima dobre voditeljske sposobnosti, saj se noben proces ne zgodi, če ne zna voditi tistih, ki proces izvajajo, torej ljudi. 
Kako lahko postaneš aktivni vodja? 
Aktivni vodja mora najprej imeti osebni cilj, torej mora vedeti, kaj želi v življenju. Potem mora imeti poslovni cilj, da vidi, ali se poslovni in življenjski cilj sploh skladata. Ko si postavi cilje, mora oblikovati zelo jasno strategijo, kako bo prišel do njih. Aktivni vodja ne ostaja samo pri načrtovanju, ampak strategijo tudi izvaja. Stvari, ki jih začenja, tudi zaključuje. 

Kdor želi postati aktivni vodja, si mora torej najprej postaviti svoj cilj in se organizirati. Delati si mora svoje urnike, organizirati čas in finance, potem pa vse to vzporedno prenesti v poslovno življenje. Aktivni vodja mora ves čas osebnostno graditi tudi sebe, ne pa samo podjetja. Aktivni vodja mora biti celovita osebnost. Če zna poskrbeti zase, bo znal poskrbeti tudi za podjetje.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *