Avtomobilski grozd pospešuje

Avtor: Primož Kaučič | Objava: 09.03.2007

Slovenski avtomobilski grozd se je uvrstil na zemljevid najboljših dobaviteljev v evropski avtomobilski industriji in Evropska komisija je za ta dosežek dodelila priznanje direktorju grozda Dušanu Bušenu. Polovica članov grozda so mala podjetja.


Dušan Bušen: "Članstvo je torej zanimivo za vse tiste, ki bi radi razširili obseg poslovanja, predvsem pa izboljšali svoje poslovanje."

Kljub vsem dvomom glede upravičenosti povezovanja podjetij v grozde je v zadnjih letih nastalo kar nekaj zelo uspešnih grozdov, ki se lahko pohvalijo z jasnimi rezultati skupnih projektov. Orodjarji so se skupaj z grozdom prebili v evropski vrh, zelo prodorni so plastičarji, najodmevnejše pa je bilo delo avtomobilskega grozda, ki je prejel priznanje Evropske komisije. Generalni direktorat za industrijo in podjetništvo Evropske unije je lani novembra v Valencii priznanje za najboljšega direktorja evropskih grozdov podelil Dušanu Bušenu, direktorju slovenskega avtomobilskega grozda. Za nagrado se je potegovalo 24 kandidatov, ki so jih predlagali njihovi poslovni partnerji pri mednarodnih projektih in poslovnih mrežah.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *