Bližnjic do uspeha ni

Avtor: Lidija V. Bricelj | Objava: 05.04.2007

»Predvsem si želim, da bo vse več ljudi vseh generacij, ki imajo željo po nečem novem, z nami doživelo kakšno adrenalinsko avanturo,« pravi nekdanji vrhunski alpski smučar Rene Mlekuž, ki zdaj vodi podjetje Tobogan.


Rene Mlekuž: »Večina športnikov je vajena trdega dela, saj ni mogoče kar čez noč dosegati vrhunskih rezultatov. Uspeh zahteva čas, veliko odrekanj in vztrajnosti, kar seveda velja tudi za posel.«

Kot že veliko vrhunskih športnikov pred njim se je tudi Rene Mlekuž po športni upokojitvi spraševal, katero smer ubrati v življenju po končani karieri. Po letu dni počitka se je bolj po naključju kot načrtno rodila ideja o zanimivem poslu in skupaj s poslovnima partnerjema je ustanovil podjetje, ki je uradno začelo delovati septembra lani.  

Adrenalinsko preživljanje prostega časa  

Podjetje Tobogan športne storitve ponuja najrazličnejše načine adrenalinskega preživljanja prostega časa, od morskih, zimskih, vodnih in »kopenskih« različic, pa vse do precej nenavadnih, kot sta denimo helikoptersko smučanje oziroma heliski in vožnja s formulo 1. Poleg tega učijo smučanje po novi metodi UPS, učenje s podaljševanjem smuči, ki je iznajdba smučarskega inovatorja Sandija Murovca, s katerim tudi sodelujejo, organizirajo teambuildinge za podjetja in še marsikaj. Posebnost njihovega podjetja je individualni pristop k učenju različnih športov, saj ponujajo inštruktorje za malodane vse športe. Osredotočili se bodo predvsem na otroke. Rene Mlekuž je namreč prepričan, da je treba otroke, ki danes preveč časa preživijo pred računalnikom, spraviti v naravo in jih vzgajati v športnem duhu. Zato trenutno sestavljajo ekipo vaditeljev in učiteljev športnih dejavnosti za otroke. Ponudbo bodo obogatili še z wellness storitvami, po katerih je veliko povpraševanj. 

Poslovnih veščin se uči od partnerjev  

Kako se nekdanji smučar znajde v podjetniških vodah? Poslovnih veščin se uči od poslovnih partnerjev, ki imata v teh vodah že kar nekaj kilometrine. Pravi, da so – glede na njegovo neizkušenost v poslovnem svetu – težave pač vsakodnevna stalnica, na srečo pa ima okoli sebe ljudi, ki mu hitro priskočijo na pomoč z nasvetom, ko ga potrebuje. »Pri poslovnih odločitvah je tako: so stvari, za katere se odločim sam, pri večjih poslovnih odločitvah pa se obvezno posvetujem z obema partnerjema, veliko pa mi pomeni tudi ženino mnenje,« poudarja sogovornik. Prepričan je, da boljše službe, kot jo ima, ne bi mogel najti, predvsem mu ustreza, da mu ni treba biti veliko v pisarni in da veliko časa aktivno preživi v naravi.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *