Bodite odprti za nova sporočila

Avtor: Alex Gregorič | Objava: 13.02.2007

Ljudje, ki imajo lep odnos s partnerjem, bolje sodelujejo z drugimi zaposlenimi in strankami. Doktor John Gray, ki je napisal svetovno uspešnico na temo razlik med spoloma, razlaga, kako lahko razlike uporabimo za ustvarjanje boljših odnosov in uspešnejših poslov.


John Grey: "Ljudje, ki me poznajo, vam bodo povedali, da sem večni učenec. Življenje je tako zanimivo prav zaradi spoznavanja novih stvari. Potem seveda učim druge, kar sem se sam naučil." (J. Grey podpisuje knjige udeležencem predavanja.)

John Grey je pomagal velikim organizacijam, ustanovam in celo medijski zvezdi Oprah Winfrey. Z avtorjem uspešnice »Men are from Mars, Women are from Venus« (v slovenščini »Ženske so drugačne, moški tudi«) smo se pogovarjali o pomenu odnosov med spoloma na delovnem mestu in zasebnem življenju, o človekovih duhovnih dobrinah, osebnem vodenju (coaching) in drugem.  

Doktor Gray, kako ste se spomnili prispodobe o moških z Marsa in ženskah z Venere?
Na seminarjih in delavnicah o uspešnem partnerskem odnosu je bilo udeležencem vedno težko razložiti, zakaj in kako smo si moški ter ženske različni. Potem sem naključno rekel, da je to tako, kot bi bili z dveh planetov. Nenadoma so ljudje hitreje razumeli moje sporočilo. Spomnim se gospe, ki je rekla, da je njen mož torej E. T. Vsi smo se nasmejali. Zamisel sem razvil in napisal knjigo Men are from Mars, Women are from Venus (v slovenščini: Moški so drugačni, ženske tudi; opomba avtorja).  

Kako ste razvili svojo metodo dela? Vas je vodila osebna potreba, izkušnja ali kaj drugega?
Vse, o čemer pišem v svojih knjigah, temelji na mojih osebnih izkušnjah, ki sem si jih pridobil kot terapevt in zakonski svetovalec. Bil sem povsem očaran nad svojimi odkritji, zato sem vse pridobljene podatke z veseljem uporabil za izboljšanje svojega razmerja. Vse zamisli, ki jih učim, uporabljam tudi sam.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *